* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Nog meer bijzondere overnachtingen

By Posted on 0 3 m read 50 views

E

en nachtje weg kan voor mij niet romantisch genoeg zijn. Eén van die overnachtingen was ons verblijf in Kasteel Huis Bergh vorig jaar oktober. Even daarvoor schreef ik al over bijzondere overnachtingen in Nederland. Zo kun je bijvoorbeeld overnachten in een vliegtuig of op een boot. Maar er zijn nog meer bijzondere overnachtingen. Op het internet kun je vaak niet in één oogopslag zien waar je nu echt moet zijn. Ik ga je geen hele lijst geven maar uit eigen ervaring vertel ik je graag waar bijzondere overnachtingen in Nederland zijn.

Château St. Gerlach

Nog meer bijzondere overnachtingen Dit is echt de nummer 1 als het gaat om romantiek. In een vallei van rivieren, omgeven door de natuur ligt het imposante Château St. Gerlach. Je waant je op een groot landgoed met sfeervolle tuinen. Bij aankomst voel ik me al gauw iets te casual gekleed in een spijkerbroek en blouse. Maar de huiselijke sfeer en het vriendelijke personeel zorgen er meteen voor dat je je thuis voelt. Niets is hier te veel. Regent het, dan komt er iemand aanlopen met een paraplu. Heb je veel bagage dan komt er meteen een wagentje om jouw bagage op te halen. Er is veel zorg besteed aan de inrichting van het hotel en de kamers. Dit is wel een hotel van hoge klasse en dat is ook te zien aan de dure mooie auto’s die hier geparkeerd staan.

Bijzonder is dat het eten bereid wordt met producten die in eigen tuin verbouwd worden. Dit proef je ook meteen. Wij slapen hier één nachtje, maar het hadden er best meer mogen zijn.

Leuk om te doen in de buurt is een bezoek aan Valkenburg of Maastricht. Wil je liever op het landgoed blijven dan is hier genoeg te doen. In maart schreef ik een blog over de leukste wellness locaties van Nederland en ik denk dat dit hotel ook in dat rijtje past. Château St. Gerlach heeft namelijk haar eigen Spa & Wellness.

Bilderberg Hotel Kasteel Vaalsbroek

Maar er zijn nog meer bijzondere overnachtingen. Bijvoorbeeld Bilderberg Hotel Kasteel Vaalsbroek in Vaals. Het hotel op zich is al een plaatje en de kamers zijn bijzonder sfeervol ingericht. Het hotel ligt op een historisch landgoed. Je verdrinkt in het schilderachtige landschap van Limburg en voelt je bijna een prinses in dit mooie hotel. Dineren is geen straf in het bourgondische gastronomische restaurant. Je proeft hier de meest lekkere gerechten en drinkt hier de beste wijn. Ook in dit hotel weten ze wat lekker eten is en zorgen ze er graag voor dat je een bijzondere avond hebt. Ik voel me meteen al thuis in dit romantische hotel.

En ben je hier toch dan breng je natuurlijk een bezoek aan het Drielandenpunt. Of ga shoppen over de grens, uit eten in Maastricht en geniet van de mooie omgeving.

Hotel Kasteel GeulzichtNog meer bijzondere overnachtingen

Een gemoedelijk hotel met een hoog romantiek gehalte is Hotel Kasteel Geulzicht. Het hotel is sfeervol ingericht en alle kamers zijn voorzien van alle gemakken. Wil je een Romeins bad of een whirlpool dan moet je dit wel specifiek aangeven of boeken. Het hotel ligt vlakbij Valkenburg en op korte afstand van Maastricht. Ideaal om je romantische nachtje af te sluiten met een bezoek aan één van deze steden. Natuurlijk zijn er nog meer bijzondere overnachtingen in Limburg maar deze kastelen vind ik toch wel heel bijzonder.

Landgoed Duin & Kruidberg

“Wauw” is het eerste wat in mij opkomt als ik hier ben. Het historische landhuis Duin & Kruidberg geven je het gevoel dat je echt even weg bent. Het hoogtepunt is hier de Engelse Landgoedtuin. De ligging van dit landgoed is perfect. Dicht bij het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en op steenworp van Bloemendaal en Haarlem.

Eten is hier ook echt een feestje. Je kunt hier ontbijten, lunchen en dineren. Een romantische overnachting maak je compleet met een bezoek aan de Spa & Wellness van het landgoed. Sportief de omgeving verkennen? Huur een fiets of vraag een wandelroute op bij de receptie.

Af en toe verdien je gewoon een romantisch nachtje weg. Even tijd voor elkaar en je relatie een extra boost geven. Er zijn nog veel meer bijzondere overnachtingen. Wat is jouw aanrader? Laat jouw reactie achter onder mijn blog. Misschien boek ik de volgende keer wel een nachtje in jouw favoriete hotel.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *