* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Napels – Part I

By Posted on 0 3 m read 498 views

N

a een heleboel vooroordelen over Napels omdat het zo’n gevaarlijke criminele stad zou zijn gingen we toch twee dagen met een grote groep op pad. Die vooroordelen zijn gelukkig onterecht en dat bleek wel want we waren juist razend enthousiast.

Napels is een multiculturele stad met heel veel invloeden van Zuid-Italië. Voor een stukje cultuur zit je hier goed. Heel anders dan Rome maar minstens net zo interessant. Vooraf werden we gewaarschuwd over de manier waarop de Italianen zich gedragen in het verkeer of dat we uit moesten kijken voor diefstal, vooral aan onze auto. We hadden (dat was ons als tip meegegeven) vooraf hotel Nuvò net buiten het centrum geboekt met parkeergelegenheid. Het hotel hadden we geboekt via Booking.com. Een prima hotel met mooie nette kamers inclusief een goed ontbijt. Hotel Nuvò is te boeken door op deze LINK te klikken.

Waar we heel erg aan moesten wennen was het verkeer. Ik ben wel wat gewend en in Parijs heb ik ook gereden maar Napels kent gewoon geen regels. Scooters en automobilisten die lak hebben aan verkeersregels en stoplichten. Meerijden met het verkeer en voorrang nemen is hier het geheim.

Met het openbaar vervoer (metro) is Napels prima bereikbaar. Vervoersbewijzen zijn niet duur. Let wel even op dat er in het hoogseizoen vaak stakingen zijn waardoor er minder bussen en metro’s rijden. Dit geldt trouwens voor alle grote steden.

Aan de overkant van ons hotel was een metrolijn. Vanaf halte Agnano hebben we de Cumana (dit is de naam van de metro lijn) genomen. Met ongeveer 10 minuten waren we in het centrum van Napels (eindhalte Montesanto). Daar werden we opgewacht door Felicia van Salerno Travel.

Het leuke van een tour met een insider is dat je alle best bewaarden plekken kan bekijken zonder te verdwalen. En komt dat even goed uit, want mijn specialiteit is verdwalen.

Door de smalle straatjes, langs de Pignasecca markt met verse groenten, fruit en vis en via de binnenstad kwamen we in het nieuwe centrum. Hippe winkels en nieuwe gebouwen. En als je tussen de winkels keek, zag je straatjes die omhoog liepen. Oude winkeltjes en huizen. De echte Napelse bewoners die hier dagelijks hun boodschappen doen. Een oude dame die haar emmer met boodschappen en centjes aan een touw naar beneden laat zakken zodat de groenteboer haar emmer kan vullen met de gewenste producten. Nog echt van de oude stempel en zo grappig om te zien.

Het is een behoorlijke klim maar echt de moeite waard om al die leuke straatjes te bekijken. Dit zorgde uiteraard ook voor mooie foto’s en bijzondere herinneringen.

Nog iets typisch in Napels is de herinnering aan Diego Maradona. Muurschilderingen van de legendarische voetballer sieren de stad en inwoners zijn maar wat trots als je hier een foto van maakt.

Onze route liep tot aan Castel dell’Ovo en de haven Borgo Marinaro vol met zeilboten. Aan de overkant van de haven liggen de meest luxe hotels. Op het moment dat wij hier zijn is er een trouwerij  bezig. Leuk om te zien en wat een prachtige locatie!

Wat meteen opvalt zijn de locals die hier bij elkaar komen. Zo druk als het in de stad is, zo rustig en relaxed is het hier.

We sluiten af met een drankje op een terras en gaan terug naar ons hotel.

Wil je ook een keer naar Napels en ben je op zoek naar een leuk hotel klik dan op deze LINK en maak gebruik van de kortingscode D95A6ECE om 10% korting op je boeking te ontvangen!

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published.