* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Naar de Efteling

By Posted on 0 4 m read 125 views

W

e mochten weer! Vorige week zaterdag hadden we kaartjes voor de laatste zomeravond in de Efteling. Dit was door Corona wel in een aangepaste vorm en anders dan voorafgaande zomeravonden van de Efteling. Je moet weten dat naar de Efteling gaan toch ieder jaar wel een traditie voor ons is. Als klein meisje legde ik mijn oor tegen de muziek paddenstoelen in het sprookjesbos en mijn dochter doet nu hetzelfde. Hoe wij in deze Corona tijd ons bezoek aan de Efteling hebben ervaren? Ik geef je graag een beschrijving van onze dag in het leukste pretpark van Nederland.

Maatregelen rondom Covid-19

Eén van de meest gestelde vragen rondom het bezoek aan de Efteling is eigenlijk of het wel veilig is. Hoe is alles nu geregeld en is het niet te druk. Normaal bezoeken wij in de zomer de Efteling op één van de lange zomerdagen. De Efteling is dan tot laat open en het is er dan erg druk. Maar nu viel het reuze mee.

Ook heeft de Efteling heeft behoorlijk wat dingen aan moeten passen. OpNaar de Efteling veel plaatsen kun je je handen desinfecteren. De wachtrijen voor sommige attracties zoals Joris en de draak en De Vliegende Hollander zijn omgeleid. Bij alle attracties staan doorzichtige schermen en wordt er 1,5 meter afstand aangegeven door middel van rode en witte strepen. Het aantal bezoekers lag veel lager dan voorgaande jaren en het personeel gaf waar nodig aanwijzingen. Op de smalle paden was nu éénrichtingsverkeer van toepassing en ook hier werd streng toezicht op gehouden. De attracties werden schoongemaakt vóór iedere nieuwe rit en tussen de gezelschappen zaten lege stoelen of rijen.

Sprookjesbos

Toen Dominic nog klein was gingen we tijdens ons bezoek naar de Efteling altijd als eerste naar het sprookjesbos. Datzelfde gold voor Jesse. En nu was Nova-Mae aan de beurt. Ons bezoek startte om 10.00 uur. Via internet hadden we tickets besteld (met Airmiles) en reserveerden we een tijdsblok om binnen te komen. Ben je iets te laat dan is dat geen probleem en kom je als nog binnen. Voor de jongens was het sprookjesbos ook al weer even geleden. Toch blijft het leuk om weer even klein te zijn en te genieten van oude sprookjes. Je kunt het sprookjesbos via een lange of korte route bezoeken. Wij kozen deze keer voor een lange route. Dat houdt in dat je alle sprookjes en figuren ziet. Nova-Mae wilde het liefst over elk hekje klimmen en blijven staan bij ieder huisje met muziek. Zo leuk om haar te zien genieten!

Geen lange wachtrijen

Ideaal was bijvoorbeeld ook dat er geen lange wachtrijen waren zoals we normaal gewend waren. Werd een wachtrij omgeleid dan kon je goed doorlopen en was het minstens de helft van de wachttijd die we normaal gewend waren.

De Efteling denkt in oplossingen

Het treintje dat normaal op een extra station stopt, reed nu gewoon door. Hierdoor werd er hygiënisch omgegaan met de trein omdat er na de rit een schoonmaak plaatsvond. Je werd op de meeste attracties ook ingedeeld en regelmatig werd er voor de veiligheid nog even omgeroepen dat je je aan de richtlijnen moest houden.

Naar de EftelingBij een kraampje voor patat hadden ze een leuke oplossing bedacht. Een soort smalle houten glijbaantje waar de zakken patat naar de klant geleden. Er was dus geen contact nodig tussen de medewerker en de klant. Je kon overal contactloos betalen. De winkeltjes en eettentjes waren alleen toegankelijk vanaf één ingang en je kon de gelegenheid verlaten via de daarvoor aangegeven uitgang. Een winkelmandje was noodzakelijk als je de souvenirwinkel wilde bezoeken en ook hier was een looproute aangegeven.

Achtbaan

Jesse durft eigenlijk nooit in een achtbaan die over de kop gaat. In mijn blog Movie Park Germany heb je misschien al gelezen dat hij per ongeluk in één van de meest geweldigste achtbanen van Europa is geweest. De Baron vond hij nog even te eng dus ging hij deze keer voor een ritje in de Python. Mijn partner, oudste zoon en ik zijn gek op achtbanen. Hoe stoerder hoe beter. Met een baby is dat in de Efteling toch best lastig. Door Corona bieden zij nu namelijk geen mogelijkheid voor een baby switch. Dus wil je beide in de attractie maar mag de baby niet mee, dan moet je opnieuw in de rij gaan staan. Normaal kun je bij verschillende attracties wel gebruik maken van een baby switch.

Nieuwe attractie

Als vervanging voor de Bobslee is er nu een nieuwe achtbaan in de Efteling! De dubbele achtbaan Max & Moritz is een leuke achtbaan en al toegankelijk voor kinderen vanaf 4 jaar. Tot 10 jaar is deze achtbaan prima, maar voor oudere kinderen is hij misschien toch een beetje te soft. Waar de Efteling wel goed in is, is de aankleding van een attractie. Gelet op ieder detail en goede afwerking. Dit is echt helemaal top gedaan.

Plan je bezoek

Wil jij ook naar de Efteling? Plan je bezoek via de website van de Efteling en reserveer gelijk je parkeerticket. En voor mij en mijn gezin geldt: tot volgend jaar Efteling. We hebben weer genoten!

Liefs,

close
* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *