* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Must-see-list films op Netflix

By Posted on 0 3 m read 126 views

H

et is er echt weer voor. De afgelopen week al een aantal keer flink natgeregend en weggewaaid. Welkom in het herfstseizoen van Nederland. Maar ook de koude natte dagen hebben een voordeel. Kaarsjes aan, kopjes warme chocomelk en met een dekentje op de bank Netflixen als de kids op bed liggen. Heerlijk! Alleen duurt het soms een uur voordat ik een leuke film heb gevonden. Om je een beetje op weg te helpen heb ik een aantal films uitgezocht die echt wel de moeite waard zijn. Kijk mee met mijn Must-see-list films op Netflix.

Nederlandse films

Ik hou ervan. Een goede romantische Nederlandse film. Lang niet alle Nederlandse films zijn de moeite waard hoor en uiteraard blijft het een verschil in smaak en interesse maar deze films moet je gewoon gezien hebben.

 • Hartenstraat: Na het zien van deze film ging ik in Amsterdam echt op zoek naar de Hartenstraat en die bestaat echt. Alleen is de straat in real life lang niet zo gezellig en is het gewoon een smalle straat met huizen. De film is wel helemaal top en geeft je een kijkje in het leven van verschillende personages met hun hilarische acties en levens. Leuk en romantisch!
 • Zwaar verliefd: Een echte feel-good-movie met een hoge dosis humor en romantiek.
 • Mees Kees: Samen met mijn gezin genieten we ook nog wel eens van een leuke familiefilm. Jesse is 9 en dus ligt zijn interesse heel ergens anders dan onze puber van bijna 17. Mees Kees is gebaseerd op het gelijknamige boek en bestaat uit meerdere op zichzelf staande delen. Grappig en soms ook herkenbaar.
 • Boskampi’s: Nog zo’n film die je gewoon moet kijken met je gezin. We hebben gelachen om de droge humor en leefden mee met de hoofdrolspelers in het verhaal. Pesten op school of op het werk komt meer voor dan je denkt. Ik vond dit een leuke film.
 • Soof 2: Na het zien van deel 1 hoort deel 2 er eigenlijk gewoon bij. Lekker onhandig en met een gebroken hart neemt de film je mee in het leven van Soof. Romantisch en vol met humor.

Spannende filmsMust-see-list films op Netflix

Als ik bij Timothy aankom met een zoetsappige film dan trekt hij al een raar gezicht. Heb ik hem dan eindelijk overgehaald om een romantische film te gaan kijken dan valt hij binnen 5 minuten al in slaap. Gelukkig zijn er ook genoeg films die hem wel boeien en naast de hele Marvel en Star Wars serie van films blijven dus ook nog genoeg actie films over. Hieronder een aantal films die echt wel de moeite waard zijn.

 • Colombiana: Een spannende film die je af wil kijken tot het einde. De knappe hoofdrolspeelster is Zoe Saldana. Ze speelt een vrouw die als klein meisje zag hoe haar ouders vermoord werden en wil nu wraak nemen.
 • Oceans’s Thirteen: Het vervolg op Ocean’s Eleven en Ocean’s Twelve. Stoere mannen, een goede dosis humor en veel actie.
 • Inception: Bij deze film moet je wel goed opletten. Een spannende misdaadthriller.
 • Mechanic Resurrection: Een goede actiethriller met Jason Statham en Jessica Alba in de hoofdrol.
 • The Mask: Lekker old school deze actiecomedy met Cameron Diaz en Jim Carrey in de hoofdrol. Deze film heb ik als tiener nog in de bioscoop gezien.

Romantische films

En dan heb je natuurlijk ook nog een berg romantische films voor een meidenavond of onder het wegwerken van de strijk. Hier volgt mijn lijstje.

 • Falling INN love: Een heerlijke feel-good-movie met een dosis romantiek en humor. Wel een klein beetje te voorspellend maar ach, een goede afloop is altijd prima. Geen preview kijken want dan heb je bijna de hele film al gezien.
 • Love Actually: Deze film is al uit 2003 maar rond de kerstdagen wordt hij vaak nog een keer vertoond op tv en staat hij bovenaan in de lijst van Netflix. Deze film heeft een hoge dosis humor en romantiek en gaat over 10 personen die op allemaal met elkaar te maken hebben.
 • Pitch Perfect 2: Deze film is gebaseerd op een boek, muziek en musicals. Lekker op de bank met een kop thee en doos koekjes. Heerlijke film om samen met vriendinnen te kijken.

Ik hoop dat je de komende weken genoeg leuke tips hebt. Heb je zelf ook een leuke tip voor mij? Laat dan jouw Must-see-list films op Netflix achter onder mijn blog.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *