* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Movie Park Germany

By Posted on 0 4 m read 165 views

W

ie van pretparken houdt heeft vast wel eens gehoord van Movie Park in Duitsland. De eerste keer dat ik hier ben geweest was ik 18 of 19 jaar. Het thema van dit pretpark was Looney Tunes en natuurlijk diverse bekende films. Voor een dagje was het best leuk, maar nu, 20 jaar later, is het park groter en heeft het park meer flair en attracties. Zo is er bijvoorbeeld een kindergedeelte met als thema Nickelodeon. Er zijn meer eettentjes en de shows en attracties zijn aanzienlijk verbeterd. Reden genoeg om te een weekend plezier te maken in Movie Park.

Arrangement

Wij zijn een gezin met 3 kinderen van verschillende leeftijden (16, 8 en 0 jaar). De reis naar Movie Park is goed te doen. Vanaf Rotterdam ben je in ongeveer 2 uur op de bestemming. Voor het gemak heb ik een arrangement geboekt inclusief overnachting en ontbijt. De tickets voor de eerste dag zijn inbegrepen en voor de tweede dag krijg je er gratis bij. Let wel op, de dagen moeten op elkaar aansluiten.

Parkeren & babyswitch

Ben je vroeg dan kan je redelijk dichtbij de ingang van het park parkeren. Kom je iets later (rond de lunch dan parkeer je op de laatste parkeerplaats. De afstand naar de ingang is dan ongeveer 7 minuten lopen. Met je tickets hoef je niet langs de kassa en kan je door de poortjes. Voor de tweede dag is het wel handig als je gelijk je ticket en bandje haalt. Er staan hier de hele dag door een rij van ongeveer 30 minuten. De ticketbalie bevindt zich links na de entree.

Heb je net als ons een baby switch nodig dan moet je hier zelf om vragen en krijgen de ouders een groen bandje om met de datum van de dag waarop je in het park bent. Een baby switch is vooral handig om niet twee keer in de rij te staan en je kan hier bij elke attractie gebruik van maken.

Ga je in een druk seizoen of weekend dan is een speedypass wel handig. Voor een bezoek van 2 dagen in het voorseizoen is dit niet nodig.

Stoere achtbanen

De eerste dag waren we rond de lunch in het park en namen we de route via Hollywood Street set, Streets of New York, Federation Plaza en The Old West. Het was zaterdag en door een bedrijfsfeest van een plaatselijke Duitse hulpdienst ook redelijk druk in het park. Wachtrijen stonden voornamelijk bij de grotere achtbanen.

Allereerst gingen de jongens in de achtbaan in het donker. Daarna met de babyswitch ging ik er via de uitgang in met 1 van de kinderen. Schuin tegenover de achtbaan was een theater optreden bezig dus ik hoefde me niet te vervelen.

Vervolgens liepen we naar Federation Plaza voor een spannende rit in de Star Trek Operation Enterprise. Deze achtbaan is verrassend en eentje waar je later nog even over na praat. Laat ik niet te veel zeggen maar je moet deze gedaan hebben!

Vanaf hier liepen we naar Santa Monica Pier en genoten van de gezelligheid, de Carousel, Crazy Surfer, het reuzenrad en lekker flaneren over de boulevard. Door naar de houten achtbaan Bandit. Snelheid is hier zeker het juiste woord voor. Gevolgd door de MP Xpress, een achtbaan waaraan je hangt met je benen los. De achtbaan heeft veel loopings en gelukkig een korte wachttijd omdat het park bijna sluit. Wat een heerlijke dag!

Overnachting in Essen

We overnachten in Astoria City Resort in Essen. Leuk hotel met familiekamers en een uitgebreid ontbijt. Boek dit hotel nu met korting via deze LINK. Dineren doen we bij het Griekse restaurant Odyssia. Een Griekse man met zijn vrouw runt dit leuke restaurant. Dat je hier prima kan eten merk je wel want op Tripadvisor krijgt dit restaurant een hoge waardering. Het is wel aan te raden om een reservering te maken. Het restaurant staat goed aangeschreven en in het weekend is het hier helemaal vol. De bediening is hier top, je hoeft niet lang te wachten op je eten en je betaalt zeker niet te veel. Daar houden we van!

Eenmaal terug in het hotel slapen de kinderen al snel en dromen over de leuke dag in Movie Park.

Dag 2 in Movie Park

Zondag staan we op tijd op, genieten van het heerlijke uitgebreide ontbijt en maken ons klaar om naar het park te gaan. Deze keer zijn we vroeg zodat we lekker de hele dag de tijd hebben. Voor onze jongste zoon is er een meet & greet met de Ninja Turtles in het Nickelodeon gedeelte. Halverwege de ochtend wordt er omgeroepen dat er een spannende politieshow begint op de set. De Crazy Cops New York – de Kameleon Show is een stuntshow met special effects en snelle auto’s. Deze show is zeker de moeite waard en de kinderen vinden het geweldig.

Daarna gaan we weer terug naar Nickland. Hier zijn wat minder heftige achtbanen, een rafting attractie, wildwaterbaan en nog veel meer attracties voor jongere kinderen. De wachtijden zijn hier wat minder lang. Je kan hier op de foto met je favoriete tekenfilm held en er is een charactershow op een podium met SpongeBob, Paw Patrol en nog meer vriendjes.

Voor de kleinere kinderen is er een grote speeltuin in het thema van Paw Patrol. Overal staan eettentjes en je kan er zelfs pannenkoeken eten. In totaal zijn er op het park 23 eet- en drinkgelegenheden. Van een simpele ijskar tot restaurant, maar ook Nederlandse snacks en broodjes.

In de middag gaan we weer naar de andere kant van het park. We genieten van een heerlijke lunch en gaan nog één keer in de vetste achtbanen van Movie Park. Dat is ideaal met 2 dagen tickets voor het park. Je hebt genoeg tijd voor alle attracties en je kan de leukste attracties zelfs nog een keer herhalen. De jongens hebben het zo naar hun zin. Moe en voldaan rijden we aan het einde van de dag naar huis. Gelukkig is het niet zo ver rijden. Wat was het gezellig!

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *