* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Motivatie om te sporten

By Posted on 0 3 m read 40 views

I

emand vroeg mij laatst: “Wat is motivatie om te sporten?”. Ik gaf daarop als antwoord dat ik vooral zelf lekker in mijn vel wil zitten. Maar ook meer energie, fitter en strakker worden waren één van mijn redenen. Ik vind sporten leuk maar ook ik heb soms geen motivatie om te sporten. Vooral als je na een lange werkdag eindelijk de kids op bed hebt en even op de bank zit om een film te kijken. Herkenbaar? Dat denk ik wel. Maar het mooie weer heeft haar entree gemaakt en het is nu toch echt wel tijd om klaar te zijn voor de zomer. Daarom help ik je graag met mijn motivatie om te sporten en hoop ik dat het jou helpt om te gaan sporten.

Doe het voor jezelf

De belangrijkste reden is niet voor iemand anders maar voor jezelf. Ik vind het belangrijk wat mijn partner van mij vindt maar ik probeer me niks aan te trekken van wat iemand anders vindt. Sporten doe je voor jezelf en uiteindelijk zorgt het ervoor dat je beter in je vel zit. Maar word jij er niet gelukkig van of vind je het niet leuk dan wordt het een ander verhaal. Begrijp me niet verkeerd, want Motivatie om te sportenik zit er niet mee als jij niet wil sporten, maar het is wel goed voor je. Vind dus een manier om te sporten zonder dat het je tegen gaat staan. Hoe dan?

Doe het samen met iemand

Wat mijn motivatie om te sporten is, is door het samen te doen. Bijvoorbeeld met een vriendin of vriend. Maar ik vind het helemaal leuk als ik kan sporten met mijn kinderen. Vorige maand schreef ik al dat ik samen met Jesse ga sporten. Hij vond hardlopen niet leuk en als hij ging fietsen dan was hij te snel voor mij. Maar samen bedachten we een oplossing. Hij kreeg een step van mijn moeder en hij was meteen verkocht. Samen staan we vroeg op als de rest van het gezin nog slaapt. Ik ga lekker hardlopen en hij gaat mee op de step. Hij kletst honderd uit en samen is het supergezellig. We hebben niet eens door dat er al een half uur of uur voorbij is.

Wist je trouwens dat praten tijdens het hardlopen ook zorgt voor een betere conditie? En ben je niet zo’n prater dan neem je muziek mee of luister je naar de persoon met wie je aan het sporten bent.

Doe het voor je gezondheid

Nog een reden waarom je een motivatie om te sporten kan hebben is je gezondheid. Misschien heb je overgewicht of voel je je energieloos of niet fit. Fit voor de zomer is nu misschien niet haalbaar meer maar je kunt wel beginnen met fitter worden. Het valt niet mee om te sporten na een lockdown. Ik merk aan mezelf dat ik meer moeite heb om weer in het ritme te komen. Toch voel ik me energieker als ik in de ochtend heb gesport dan wanneer ik dat niet doe. Je kunt ook kort beginnen met bijvoorbeeld 10 minuten.

Wat jouw redenen ook zijn, geloof mij als ik zeg dat je er meer voordeel van hebt dan je misschien denkt. Ben je geen fan van de sportschool kies dan voor wat oefeningen thuis. Lukt het niet om thuis te sporten omdat je een druk gezin hebt, probeer dan iets te doen wat je leuk vindt. Ga fietsen of probeer iets nieuws. Er zijn zoveel manieren om te sporten. Neem maar van mij aan dat je niet de enige bent die er moeite mee heeft. Maar als ik weer het ritme heb opgepakt voel ik me toch fijner in dat nieuwe jurkje of die skinny jeans. Fitmom of geen fitmom, zorg dat je een motivatie om te sporten hebt. Succes!

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *