* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Mooie fotolocaties in Nederland

By Posted on 0 3 m read 194 views

A

ls fotograaf ben ik altijd op zoek naar mooie fotolocaties in Nederland. Bij goed weer stappen we vaak zondagmiddag in de auto met ons gezin om een wandeling te maken of iets leuks te gaan doen. Steeds meer mensen hebben fotografie als hobby. Op zoek naar dat ene mooie plaatje of gewoon een paar mooie foto’s maken. Iedere fotograaf heeft zijn of haar eigen idee. In mijn blog van vandaag pak ik door op deze hippe trend en deel ik jullie een paar mooie fotolocaties van mezelf.

Omgeving Rotterdam

Laten we in de buurt van mijn woonplaats beginnen. Mijn eerste locatie ligt op de dijk. Deze plek kijkt uit over het water en heeft een authentieke look. De Dorpsstraat in Capelle aan den IJssel tegenover Restaurant Perceel. Ik heb hier een fotoserie van twee gave auto’s gemaakt. Ook heb ik hier een keer voor een brandrep wat foto’s gemaakt.

Mooie fotolocaties in Nederland In Rotterdam staat het Heerenhuys op de Baden Powellaan. Hier hebben we als verrassing voor mijn schoonouders foto’s gemaakt van alle kinderen en kleinkinderen. Inmiddels zit hier een restaurant naast maar in de tuin en voor het huis mag je gewoon foto’s maken.

Natuurlijk mag de skyline van Rotterdam niet ontbreken in dit lijstje. Je kan hem vroeg in de ochtend, aan het einde van de middag of in de avond prachtig fotograferen.

In het bos

Nog een aantal mooie fotolocaties in Nederland vindt je bijvoorbeeld in het bos. Afgelopen herfst gingen wij op zoek naar paddenstoelen. Als voorbereiding daarop zoek ik meestal de meest gefotografeerde paddenstoelen via Google. Ik heb telefonisch contact gehad met de boswachter en ik kijk op het social media onder de trend #paddenstoelen. Zo kwam ik uit bij Elswout, vlakbij Haarlem en het Speulderbos bij Garderen aan de Veluwe. Dit is gelijk een mooie wandelroute. Paddenstoelen fotograferen doe je trouwens al in september.

Op het strand

Als echte strandliefhebber mag een locatie aan zee ook niet ontbreken op het lijstje mooie fotolocaties in Nederland. Eén van mijn favoriete plekjes om te fotograferen is het strand van Vrouwenpolder in Zeeland. Waarom? Hier staat houten wegwijsbordjes. Het strand is breed en lang. Daarnaast is het in het niet megadruk. Via een hoge trap ga je eerst omhoog en dan weer naar beneden. Vanaf boven heb je natuurlijk ook een prachtig uitzicht over het strand.Mooie fotolocaties in Nederland

Nog een mooie plek om foto’s te maken is bij de vuurtoren in Burghaamstede. Helaas staat deze nu in de steigers en dit gaat nog wel even duren voordat de renovatie klaar is.

Oude locaties

Ook heel tof om te fotograferen zijn oude locaties zoals fabrieken, kastelen en oude gebouwen. Het Fort 1881 in Hoek van Holland wordt nu gebruikt als museum waar je tegen betaling een rondleiding krijgt of zelf een kijkje kan nemen. Je kunt er ook trouwen, je bruiloft vieren en voor kinderen is dit echt een leuk dagje uit.

Radio Kootwijk in de Veluwe is een oud zendstation midden in de natuur. Het imposante gebouw heeft een bijzondere geschiedenis en staat op de lijst van bijzondere monumenten. Je kan hier zowel binnen als buiten fotograferen.

Foto’s aan het meer

Nog een prachtige locatie die voor een waanzinnig mooie foto kan zorgen is Schildwolde aan het eind van de Dannemeerweg. Hier ligt een steiger in het meer. Aan het eind van een mooie zonnige dag of in de avond kun je hier foto maken van de ondergaande zon en de steiger.

Molens

Iedere toerist die in ons land op vakantie komt is op zoek naar molens. De twee mooiste locaties om deze molens te fotograferen zijn Kinderdijk en de Zaanse schans. Ik kwam vroeger als klein meisje al op Kinderdijk. We woonden in Krimpen aan den IJssel en met de fiets kun je door middel van de pont naar de overkant varen. In Krimpen aan den Lek staan een aantal molens. Op verschillende dagen in de zomer zijn er een paar molens in gebruik.

Op zoek naar Toffe hotspots in Nederland kijk op mijn website bij het kopje Lifestyle voor nog meer leuke ideeën.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *