* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Met kinderen naar Texel

By Posted on 0 4 m read 113 views

A

ls je aan mij vraagt wat in Nederland een kindvriendelijke bestemming is, dan staat Texel bovenaan. Een paar weken geleden schreef ik een blog over de leukste nachtjes weg met kinderen. Vandaag deel ik met jullie mijn ervaring in mijn blog met kinderen naar Texel. Waarom? Door de drukte op Schiphol schrikt het gezinnen af om nog te gaan vliegen. Veel mensen kiezen er dan ook voor om vakantie te vieren in eigen land. De afgelopen jaar werd door Covid-19 en de lockdown vakantie in eigen land een stuk populairder.

Een veelzijdig eiland

Waarom ik niet eerder naar Texel ben gegaan weet ik niet maar wat een leuk eiland! Omdat Texel een veelzijdig eiland is reizen met kinderen naar Texel echt een aanrader. Je kunt hier op strandvakantie, maar er is ook zeker genoeg te doen. Wij gingen op zoek naar de leukste uitjes voor kinderen. Een aanrader is om even langs de VVV op het eiland te gaan!

Zeehonden spotten

Een begrip op Texel is de zeehondenopvang Ecomare. Hier worden zeehondjes opgevangen die zijn aangespoeld op het strand of die het niet redden op eigen krachten. Ze worden dan verzorgd en zodra ze weer voor zichzelf kunnen zorgen gaan ze weer terug naar zee. Met kinderen naar Texel Maar er is ook een zeeaquarium met prachtige vissen in verschillende maten en kleuren. Wil je liever zeehonden spotten in het wild? Je kunt ook een trip boeken op de boot. Dan ga je mee om zeehonden te spotten. Ga je met kinderen naar Texel dan is dit echt een must om te doen!

Lammetjes knuffelen

Iets wat meteen opvalt als je met kinderen op Texel bent is de hoeveelheid schaapjes en lammetjes. Ik heb me laten vertellen dat er zelfs meer schapen wonen dan mensen. Niet zo gek dus dat Texel bekend staat om het knuffelen met lammetjes. En dat liet onze jongste van 3 zich niet nog een keer zeggen. We gingen op zoek naar de locatie in Den Burg. Hier mag je schapen aaien en van heel dichtbij bekijken. Te leuk natuurlijk! Het is wel aan te raden om vooraf even te bellen dat je er aan komt. In de knuffelhoek mag je een lammetje op schoot nemen, een unieke ervaring!

De vuurtoren beklimmen

En als je dan toch met kinderen op Texel bent, ga dan de vuurtoren in De Cocksdorp beklimmen. De vuurtoren is het symbool van het eiland en belangrijk voor alle schepen. Vanaf hier heb je bij helder weer ook zicht op het buurteiland Vlieland en als je geluk hebt zie je zelfs zeehondjes zwemmen. Heb je geen tijd om de vuurtoren te beklimmen? Ga dan in de avond even langs. Wij combineerden een bezoek aan de vuurtoren met een wandeling op het strand. Als het licht aanstaat en het schemert nog kun je een prachtige foto maken.

Kaasboerderij Wezenspyk

Tijdens onze fietstocht op Texel kwamen we langs de kaasboerderij. Hier kun je kijken hoe kaas wordt gemaakt en je mag zelfs proeven. De kaasboerderij ligt tussen de weilanden met schapen. In het winkeltje bij de kaasboerderij kun je verschillende kazen kopen. Het grappige is dat ze steeds iets nieuws uitproberen en dat het assortiment dus kan wisselen. Wij namen brandnetelkaas mee voor thuis. Op het terras of in het restaurant kun je hier ook wat eten en drinken. Een aanrader als tussenstop!

Karten op Texel

Ben je met kinderen op Texel die net even wat groter zijn dan kun je ook gaan karten. Het Circuitpark Karting Texel ligt aan de buitenkant van Den Burg. Kom je in de zomer dan kunnen jonge kids van 4 – 8 jaar hier ook hun hart ophalen in de kleine racebaan.

Workshop Lego Met kinderen naar Texel

Onze middelste ontdekte een winkel waar je zelf lego poppetjes kunt ontwerpen. Aangezien onze kinderen (en wij stiekem ook) gek zijn op lego moesten we hier even naar binnen. Deze winkel heet Doenes en de naam zegt het al, dit is een doe- en ontdekwinkel. Hier kun je een workshop lego poppetjes ontwerpen boeken. Deze workshop duurt ongeveer anderhalf uur en hoef je niet vooraf te reserveren. Perfect als het weer iets minder is.

Garnalen en krabbetjes vangen

Vanaf Oudeschild vertrekken bijna dagelijks boten om garnalen en krabben te vangen. Je kunt mee met zo’n vaartocht waarbij je grote kans hebt op het spotten van zeehonden. De vissers vertellen je graag over hun vangst en maken deze tocht onvergetelijk. Ga je met kinderen naar Texel dan is dit echt een must-do.

Surfen

Op mijn achttiende heb ik leren golfsurfen in Biarritz, het zuiden van Frankrijk. Maar ook op Scheveningen en Hoek van Holland was ik soms te vinden met mijn surfplank. Op de Surfschool van Texel bij Paal 17 in De Koog kun je leren surfen. Daarnaast zijn er nog meer activiteiten op het strand.

Indoor speeltuinen

Mocht het slecht weer zijn dan kun je met kleine kinderen terecht bij het kinderspeelparadijs van De Krim of de indoor speeltuin in De Koog. Beide bevinden zich op een vakantiepark maar kinderen zijn hier van harte welkom.

Zwemmen

Naast de vele mooie stranden op Texel is er ook een openluchtzwembad vlak bij Den Burg. Compleet met ligweide, springkussen en eetgelegenheid. Ideaal voor iedereen die niet van zand houdt.

Ga jij met kinderen naar Texel? Welke activiteiten hebben jouw voorkeur? Laat jouw reactie achter onder mijn blog.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published.