* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Met de auto naar Rome

By Posted on 0 4 m read 39 views

D

at ik verliefd ben geworden op Rome wisten jullie misschien al. Niet voor niets deelde ik met jullie in mijn blog Verliefd op Rome een aantal inside tips. Maar wil je zelf met de auto naar Rome dan is het misschien handig om wat praktische tips te hebben.

Hoe kom je in Rome

Vanaf Nederland is de snelste manier om naar Rome te komen natuurlijk met het vliegtuig. Maar wij zijn inmiddels bekend op de Italiaanse wegen en rijden vaak zelf met de auto naar Rome. In de stad zelf zou ik de auto lekker laten staan en het centrum te voet of met de metro verkennen.

De route naar Rome Met de auto naar Rome

Vanaf Utrecht duurt de rit ongeveer 17 uur. De snelste route heeft een lengte van zo’n 1600 km en gaat veelal over de grote wegen. Houdt hier wel rekening met tolwegen. Wil je in één keer doorrijden naar Rome dan is het verstandig als je met meer dan één chauffeur kunt rijden. Natuurlijk kun je ook onderweg overnachten als je die mogelijkheid hebt. Zorg voor voldoende rust voordat je aan de reis begint.

Op de snelwegen kun je bij de tankstations vaak gebruik maken van de wifi. Handig wanneer je zelf maar beperkt internet hebt. Overigens valt er op de grote wegen weinig moois te zien dus wil je onderweg de Italiaanse sfeer al proeven dan kun je uiteraard ook de route nemen die parallel loopt aan de snelweg. De rit wordt dan wel een stuk langer omdat je niet zo snel kunt rijden. Heb je de tijd dan is het een aanrader om bijvoorbeeld in Toscane een stukje ‘om’ te rijden.

In het verkeer

Italianen staan er om bekend dat ze over het algemeen door rijden. Rijd je dus met het verkeer mee dan is er niks aan de hand. Houd je aan de snelheden die langs de wegen staan. Vooral op de snelwegen zijn er vaak rondom de grote steden veel flitsers. Met de Flitsmeister-app kun je die op tijd zien. Op autosnelwegen is de maximale snelheid 130 km per uur. Op een autoweg 110 km per uur en buiten de bebouwde kom 90 km per uur. Binnen de bebouwde kom mag je vaak maximaal 50 km per uur rijden tenzij anders aangegeven.

Ga je bij Zwitserland of Oostenrijk de grens over dan staan de eerste borden in het Duits en Italiaans vermeld. Verder vind je in Italië alleen maar verkeersborden in het Italiaans. Wij hebben een aantal jaar geleden een boete gekregen omdat we een bord niet hadden gezien. Kom je het bord ‘Zona traffico limitato’ tegen, dan houdt dat in dat je hier alleen mag rijden op specifieke dagen of tijden. Soms kun je hier zelf na een paar jaar nog een boete voor krijgen. Deze borden vind je bijvoorbeeld in het historische centrum van Rome. Op werkdagen mag je in Rome niet rijden of parkeren tussen 07.00 – 20.00 uur. Deze regel geldt niet voor de bewoners in dat gebied.

Parkeren in Rome

Met de auto naar Rome Wil je parkeren in Rome dan kan dat in de vakken met blauwe lijnen. Hier kun je betaald parkeren, maar let op, je mag hier vaak niet zo lang staan. In vakken met een witte belijning mag je gratis parkeren en in vakken met gele belijning mag je niet parkeren. Toch is het slimmer om te parkeren in een parking buiten het centrum. Een aanrader is om te parkeren dichtbij een metrostation.

Wil je toch graag parkeren in het centrum kies dan voor Parking Cavour of Parcheggio Mercato Trionfale. Onze voorkeur gaat uit naar een P+R als we met de auto naar Rome gaan. Bijvoorbeeld P+R San Pietro of P+R Battistini. Het meest makkelijke is een openbaarvervoer kaart voor 1, 2 of 3 dagen. Je kunt dan onbeperkt reizen met de bus en metro. Koop je liever los een kaartje dan kan dat natuurlijk ook. In verhouding is dit wel duurder. Een dagkaart kost ongeveer 7 euro en een uur kaart 1,50 euro.

De voorbereiding

En ga je met de auto naar Rome dan is het uiteraard goed om je goed voor te bereiden op de reis. Dit geldt natuurlijk ook voor als je naar een ander land met de auto op vakantie gaat. Neem je kinderen mee op reis dan is het handig als je je kinderen ook voorbereid op de reis. In mijn blog Je kinderen voorbereiden op de reis geef ik je graag wat tips aan de hand van mijn persoonlijke ervaring.

Wij maken van onze autovakantie altijd een feestje. De vakantie begint al vanaf het moment dat wij vertrekken. Onze autoreis is eigenlijk nooit saai en we genieten vooral met de tijd die we samen kunnen doorbrengen. Hoe gaan jullie dit jaar op vakantie? Laat jouw reactie achter onder mijn blog. Ik ben heel benieuwd!

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *