* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Meer beweging door de kinderen

By Posted on 0 3 m read 16 views

E

lke maand kun je meelezen over mijn leven als moeder terwijl ik een balans zoek tussen gezond eten en sporten. Vandaag bedacht ik me dat we meer beweging door de kinderen hebben. Hoe? Dat lees je in mijn blog.

Wandelen in de avond

Na het avondeten hebben we vaak nog even wat tijd met de kinderen voordat ze naar bed gaan. Maar na een drukke werkdag ploffen we ook we eens gewoon op de bank voor de televisie. Voorheen ging ik twee keer per week naar de sportschool maar meestal was dat vlak na het avondeten. Niet echt ideaal dus en mijn man had dan zijn handen vol aan de kinderen. Nu doen we het anders. Na het avondeten ruimen we eerst alles op en daarna gaan we nog even naar buiten. We wandelen dan soms met de Beach Wagon Lite zodat Nova-Mae (in haar pyjama) in slaap kan vallen. Na het avondeten lopen is ook nog eens goed voor je spijsvertering. Dus dit is een win-win!

Meer beweging door het pretpark

Wij hebben ook meer beweging door de kinderen omdat we een abonnement hebben op de Efteling. Je loopt heel wat kilometers als je in een pretpark bent.Meer beweging door de kinderen Dus dat is voor ons nog een groot voordeel van ons abonnement.

Bewegen door te fietsen of te steppen

Een paar maanden geleden vertelde ik in een blog al dat ik wekelijks ga hardlopen. Regelmatig gaat Jesse mee op zijn step. Sporten met je kinderen is gezellig en je brengt ook even samen tijd met elkaar door. Dat is in een druk gezin wel fijn. Maar naast het hardlopen, wandelen en steppen gaan we ook regelmatig samen fietsen. Door minder de auto te pakken maar juist vaker de fiets blijf je ook in beweging.

Naar de speeltuin

Nog een voorbeeld van meer beweging door de kinderen is de balans tussen werken en tijd met je kinderen doorbrengen. Onze jongste gaat twee dagen per week naar de gastouder. Dan plan ik meestal mijn opdrachten buiten de deur of ik kan thuis ongestoord werken. Maar als zelfstandig ondernemer werk je vaak meer uren. Ik begin vroeg in de ochtend of werk soms in de avond als de kids op bed liggen. Op dagen dat de kinderen thuis zijn combineer ik werk, huishouden met de kinderen. Elke dag ga ik met de jongste even naar buiten. Samen naar de speeltuin of soms zelfs een heleboel speeltuintjes. Dan lopen we daar samen naar toe of zij neemt haar step mee.

Meer beweging dan vorig jaar

Doordat we zoveel lopen hebben we meer beweging dan het afgelopen jaar. En dat is ook niet zo gek natuurlijk. We zijn verhuisd, hebben 4 maanden bij mijn schoonouders gewoond en zijn begonnen aan een verbouwing. Dan heb je echt geen fut meer om daarnaast nog veel te gaan sporten. Op mijn iPhone heb ik een gezondheidsapp. Daarin kan ik bijhouden hoeveel stappen ik per dag loop. Dat is gemiddeld 5000 – 10.000 per dag! Op een dag dat ik ga hardlopen of naar de Efteling ga haal ik met gemak 10.000 stappen.

Wij kunnen dus zeker zeggen dat we meer beweging door de kinderen hebben. Niet te vergeten ren je je soms rot als ze nog zo klein zijn en kunnen lopen. Ik heb heel wat afgelopen achter mijn dreumes aan. Beweeg jij meer nu je kinderen hebt of is het juist minder geworden? Laat jouw reactie achter onder mijn blog.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published.