* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Maak je tuin zomerproof

By Posted on 0 3 m read 80 views

D

e lente en zomer zijn echt mijn favoriete jaargetijden. Ik houd van lekker buiten zijn en genieten van het zonnetje. Wij wonen in een appartement en hebben geen tuin maar een terras. Ook fijn, want zodra het even kan eten we buiten. Maak je tuin zomerproof, maar hoe doe je dat? Ik heb wel een paar leuke tips.

LoungebankMaak je tuin zomerproof

Samen met mijn schoonouders, zwager en schoonzus hebben we een grote pallet met steigerhout gekocht. Deze hebben we onder ons verdeeld en Timothy heeft voor ons gezin een loungebank, loungestoelen en een hocker gemaakt. Steigerhout heeft weinig onderhoud nodig en met een paar gave kussens erop kun je hier heerlijk relaxen. Deze kan je op maat laten maken bij Onlinekussens.

Van houten pallets kun je ook zelf een loungebank maken. Heel simpel eigenlijk. Maak voor het gemak en voor het schoonmaken wel wieltjes onder de loungebank. Onze bank staat op noppen zodat er lucht bij komt. Dit voorkomt schimmel en houdt het vuil een beetje tegen.

Outdoor lampjes

Versier je tuin of tafel met gave led lampjes van Xenos. Voor op tafel heb ik deze tafellamp van Karwei gevonden, hij is zo leuk! Wij hebben RVS lampen in de plantenbakken en aan de muren. Met mijn smartphone kan ik de buitenverlichting aan en uit zetten.

Ideetjes van Pinterest

Eigenlijk haal ik al mijn ideetjes voor mijn tuin/terras van Pinterest. Ik heb een moodboard gemaakt met ideeën voor in de tuin. Hier vind je de leukste woontrends.

Verbouw je eigen groenten, fruit en kruiden

Bij de AH koop ik vaak een plantje basilicum of munt. Deze gebruik ik dan voor een gerecht en de rest zet ik in de tuin. Op deze manier kan ik er de hele zomer van gebruik van maken. Let wel op met munt, dit groeit zo hard en als je het niet regelmatig bijhoudt dan staat het overal in je tuin.

Bij het tuincentrum hierin de buurt haal ik cherrytomaatjes, sla, lente-ui en andere kruiden en groentes. Fruit is wat lastiger, dat wordt hier opgegeten door de vogels. We hebben twee appelboompjes staan en we hadden aardbeien en frambozen.

BBQMaak je tuin zomerproof

Het liefst gaan we het hele jaar door BBQ-en. Nou ja, mijn partner wil dat graag. Omdat we nu best klein wonen hebben we geen plek voor een buitenkeuken, maar in de toekomst komt die er wel. De BBQ staat eigenlijk bijna het hele jaar door buiten omdat we hem vaak gebruiken. Bij Karwei kun je regelmatig een leuke workshop doen. Zo heb ik vorig seizoen een toffe buitenbar gemaakt die we kunnen gebruiken als we buiten BBQ-en.

Schommelstoel

Een buitenschommelstoel is het enige wat er nog ontbreekt als het aan mij ligt. Zo’n lekkere rieten schommelstoel met kussens. Je moet wat te wensen hebben natuurlijk. Budget kun je ze al voordelig shoppen bij Aangeenbrug of de wat luxere en duurdere uitvoering voor twee personen bij Vente-Unique.

Een plekje voor de kinderen

Heb je ruimte genoeg dan kun je een heerlijk plekje voor de kinderen creëren. In de zomer zet ik altijd een opblaaszwembadje neer en een watertafel. Toen onze jongste zoon nog klein was had ik voor hem een glijbaan, wip en zandbak staan. Maar daar is nu geen ruimte meer voor. Je kunt het ook simpel houden. Ik heb een toffe wigwam tent gekocht bij Xenos. Een kleed eronder en kussens erin. Hier kunnen ze uren in spelen en je kunt hem makkelijk weer opruimen. De tipi staat bij ons trouwens ook af en toe gewoon in de woonkamer. Een tent maken heeft toch iets speciaals vind ik altijd.

Hoe ziet jullie tuin, terras of balkon eruit? En wat zijn jullie budget tips? Laat je reactie achter onder mijn blog of stuur me een berichtje.

Liefs,

close
* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *