* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Londen of Parijs

By Posted on 0 3 m read 43 views

A

ls je denkt aan een stedentrip in Europa dan komt er vaak als eerste een bekende stad in je op. Zoals bijvoorbeeld Londen of Parijs. Deze steden kent bijna iedereen wel en eerlijk is eerlijk. Het zijn ook wel steden waar je gewoon een keer geweest moet zijn. Ik ben in beide steden al meerdere keren geweest en weet zeker dan ik hier nog een keer naar toe ga. Maar misschien ben je er nog nooit geweest en weet je niet welke stad je moet kiezen. In mijn blog van vandaag zet ik de hoogtepunten van de steden voor je op een rij.

Londen Londen of Parijs

Londen, de stad van de Big Ben, Londen Eye en Westminister Abbey. De stad waar ze links rijden en waar er altijd wat te beleven valt. Als fotograaf kun je hier wel dagen rondlopen en steeds iets nieuws ontdekken. Ik vind Londen het mooiste in de winter. Bij voorkeur reis ik met het vliegtuig, want ik ben niet zo gek op bootjes. In de winter kan de zee een stuk ruiger zijn en uit eigen ervaring weet ik dat een overtocht minder prettig kan zijn. Met trein is Londen ook goed te bereiken. Ter plaatse heb je eigenlijk geen auto nodig en kun je de hele stad zien door gebruik te maken van de ondergrondse metro.

Een jaar geleden schreef ik een blog over ons weekendje in Londen. Wil je weten wat je allemaal in Londen kunt doen en wat er te beleven valt? Lees dan mijn blog We gaan naar Londen – Part I en het vervolg op het eerste blog We gaan naar Londen – Part II.

De voordelen

Nog een voordeel van Londen is de taal. Bijna iedereen spreekt Engels dus dat is het handige aan deze stad. Londenaren zijn vriendelijk en behulpzaam. Ze zijn gewend aan toeristen en dat merk je ook wel. Een nadeel aan de stad vindt ik het betaalmiddel. Je kunt hier niet met de Euro betalen dus je moet vooraf of ter plaatse je geld om wisselen. Het betaalmiddel in Londen is de Pond. Ben je hier maar voor 1 of 2 dagen dan is het aan te raden om je aankopen gewoon per pin te betalen. In de haven, op de airport en in sommige winkels kun je ook met Euro’s betalen, maar let op, je betaalt vaak meer. Of je nu kiest voor Londen of Parijs, ik ben van mening dat je ze allebei minstens één keer gezien moet hebben.

Parijs Londen of Parijs

Omdat je niet over zee hoeft om naar Parijs te gaan, kiezen veel mensen liever voor deze stad. En dat begrijp ik wel want als je vroeg van huis vertrekt ben je in de ochtend al in Parijs. Je kunt hier makkelijk met de auto, trein, bus of vliegtuig naar toe. Mijn voorkeur gaat uit naar de trein of met eigen auto. Parijs combineer ik meestal met een bezoek aan Disneyland Parijs of ik ga hier een dagje naar toe om te winkelen. Parijs staat bekend om de stad van de mode. De Eifeltoren, Notre Dame, Arc de Triomphe, Louvre en de Sacré Coeur zijn toch wel de hoogtepunten van de stad.

Ze zeggen wel eens, als je kan rijden in Parijs dan kan je overal rijden en niets is minder waar. Ga je met de auto naar Parijs dan is het aan te raden om hier gewoon een dagkaart van de metro te kopen. Met de metro kom je overal en dit is de snelste manier van reizen in de stad. Fransen nemen het niet zo nauw met parkeren en schade. Je ziet daarom ook veel auto’s met deukjes en lakschade. Zonde als jij nou net wel zuinig bent op je auto.

De voordelen

Het voordeel van Parijs is dus de afstand vanaf Nederland wanneer je reist met de auto. Ga je vliegen dan ben je ongeveer net zoveel tijd kwijt of je nu naar Londen of Parijs gaat, het maakt niet uit. Nog een voordeel is het betaalmiddel. Je kunt hier gewoon met de Euro betalen. Een nadeel is de Franse taal. Mijn Frans is sinds ik niet meer op school zit drastisch achteruit gegaan. Ik kan een drankje, iets te eten bestellen of een hotelkamer reserveren, maar dan houdt het ook op. Fransen spreken niet allemaal Engels en doen ook absoluut geen moeite om je te begrijpen. Dat geldt natuurlijk niet voor iedereen.

Welke stad heeft jouw voorkeur? Londen of Parijs? Laat jouw reactie achter onder mijn blog.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *