* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Leuke hotspots in Groningen

By Posted on 0 5 m read 62 views

S

oms vergeet ik wel eens dat ons land zelf ook heel veel leuke plekjes en spots heeft. Laatst ging ik dus op zoek naar leuke hotspots in Groningen en dan bedoel ik niet alleen de stad Groningen. De provincie Groningen heeft namelijk heel veel te bieden. Hoe kwam ik op het idee? Ik volg op Facebook fotolocaties waarbij iedereen zijn of haar beste foto’s en locaties deelt. Mijn oog viel op grappige gekleurde huisjes gelegen aan water. Ik vroeg de maker van de foto waar ze deze foto had gemaakt. Ze stuurde mij een locatie en daarmee ging ik op pad.

De route naar Groningen

Leuke hotspots in Groningen Een tip voor iedereen die vanuit het zuiden van ons land komt. De navigatie gaf aan dat we het beste via Flevoland naar Groningen konden rijden. Maar de A6 vinden wij toch niet zo prettig (en snel) rijden dus wij kozen voor de A28. Dit was een stuk sneller, maar kijk vooraf even in de app waar de files en werkzaamheden staan.

Groningen stad

Groningen staat vooral bekend als studentenstad. Ik kwam hier vroeger al met een paar vriendinnen uit het Noorden. We vierden feestjes, gingen shoppen tot we erbij neer vielen en beleefden mooie momenten. Maar deze stad heeft voor ieder wat wils. Naast winkels en een bruisend uitgaansleven heeft Groningen ook een rustige kant. De verborgen hofjes, schattige tuintjes en oude gebouwen zijn de moeite waard om te ontdekken.

Bezienswaardigheden

Een paar van deze bezienswaardigheden op een rij. De Martinitoren bijvoorbeeld. Deze is niet te missen en staat in het centrum van de stad. Voor een geweldig uitzicht over de stad is het een aanrader deze te beklimmen. De oude pakhuizen langs het diep aan het water. Je loopt hier vanuit het centrum in een paar minuten naar toe. Net als het centrum is ook de haven heel fotogeniek. Er staat een oud volkswagenbusje geparkeerd die hier het straatbeeld net even af maakt. Op de brug blijven we nog even staan. De zon hangt nu wat lager en dat geeft nog beter de sfeer weer die het hier uit moet stralen.

Langs de kade liggen overigens nog meer monumenten waarbij het lijkt als je terug gaat in de tijd. Wat mij meteen opviel is dat de vrijdagmiddagborrel tijdens Covid-19 gewoon op straat gehouden wordt. Wil je liever cultureel doen? Ga dan naar het Groninger museum. Hier vindt je tentoonstellingen op een moderne manier. Dit waren de meest bekende en leuke hotspots in Groningen op een rij. Maar er valt nog veel meer over te vertellen.

Lekker eten Leuke hotspots in Groningen

Ook op het gebied van lekker eten zijn er genoeg leuke hotspots in Groningen waar je lekker kunt eten en natafelen. Een aanrader is Flo. Dit restaurant blinkt uit door haar sfeer die geïnspireerd is door Tel Aviv. De menukaart biedt keuzes zoals zeebaars en geitenkaas. Als nagerecht cheesecake of chocoladekoek maar ook veel ander lekkers. Nog zo’n restaurant die je vaak tegenkomt in grote steden is Humphrey’s op de Vismarkt 42. Je kunt hier binnen en buiten eten maar ook afhalen of laten bezorgen.

Persoonlijk ben ik gek op Italiaans eten. Op de Oosterstraat zit Happy Italy. Hier kun je voordelig en lekker uit eten. Er is plek genoeg en heb je geen zin om uit eten te gaan dan kun je het ook laten bezorgen. Ook een leuk tentje is Papa Joe’s. Hier kun je de lekkerste burgers eten voor een vriendelijke prijs. De bediening is snel, vriendelijk en er hangt een goede sfeer.

Reitdiephaven

Eigenlijk had ik hier nog nooit van gehoord. Maar als je hier eenmaal staat dan begrijp je wel waarom hier regelmatig fotografen aan wal staan. Reitdiephaven is kleurrijk, pittoresk, fotogeniek en vooral heel bijzonder. Dit verwacht je dan ook eigenlijk niet. Het is net alsof we niet meer in Nederland zijn. Vooral de bonte kleuren zijn leuk en maken dit tot een spannend geheel. Er wonen trouwens gewoon mensen in terwijl dit complex eruit ziet als vakantiewoningen. De mensen die hier wonen zijn inmiddels wel gewend aan al die fotografen en kijken er dus niet raar van op als er weer iemand een foto maakt.

Leuke hotspots in Groningen Je vraagt je nu misschien af, waar ligt dit stukje Groningen dan? In het noordwesten, aan de rand van de stad. In deze haven staan Scandinavische huizen die zicht hebben op de bootjes die hier aanliggen. Het voelt bijna als een vakantie resort. Er is een snackbar, supermarkt, bakker en een fitness centrum. Daarnaast zijn er nog een paar winkels en een korte boulevard.

Molens

In het rijtje leuke hotspots in Groningen mogen ook de molens niet ontbreken. Molens zijn echt heel erg Nederlands en super tof om te fotograferen. Vooral als ze een mooie ligging hebben in een landschap of aan bollenvelden. Bijvoorbeeld de Krimstermolen in Zuidwolde of de Noordermolen in Noorddijk. In Groningen zijn genoeg mooie molens die je kan fotograferen. Houd je niet van foto’s maken maar wil je wel iets weten over de molens? De meeste kun je ook gewoon bezoeken. Maak wel eerst even een afspraak en kijk op internet of ze open zijn.

Meren

Ben je gek op varen of zoek je verkoeling bij warm weer dan is een meer in Groningen ideaal. Maar ook als je houd van wandelen of de natuur dan ben je hier aan het juiste adres. Een paar weken geleden was ik op zoek naar een steiger aan het Schildmeer. Ik wilde namelijk een mooie foto maken. Je vindt de steiger die ik bedoel aan de andere kant van de Dannermeerweg, volg Schildwolde.

In het noorden ligt het Lauwersmeer aan het Nationaal Park Lauwersmeer. Het natuurgebied is hier zo bijzonder en je vindt hier veel vogels en bloemen. En wil je in de zomer een duik nemen en bruin worden ga dan naar het Paterswoldsemeer. Dit recreatiegebied is vooral bekend bij zeilers en zwemmers.

Het was voor mij wel een eindje rijden maar zeker de moeite waard om deze leuke hotspots in Groningen te ontdekken. Woon jij in de omgeving van Groningen en denk je dat ik nog een leuke locatie over het hoofd heb gezien? Laat dan je reactie achter onder mijn blog.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *