* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Le Marche ontdekken

By Posted on 0 5 m read 90 views

B

en je zoals ik verliefd op Italië dan voelt een bezoek aan dit land echt als thuiskomen. Soms wil je gewoon even iets anders. Toscane en Umbrië blijven onze favoriete streken. Tijdens onze reis naar Calabrië werd het mij duidelijk dat het zuiden van Italië zoveel mooist te bieden heeft. Op mijn verlanglijstje stond een bezoek aan Puglia. Helaas ging dat niet door. Er waren geen accommodaties die groot genoeg waren voor ons reisgezelschap of ze waren veel te duur. Op advies van vrienden zijn we gaan kijken naar een villa in Le Marche. Veel minder toeristisch dan de buurtstreken Toscane en Umbrië maar net zo mooi. In één van mijn laatste blogs over Fotografie spots in Toscane kun je mijn meest gefotografeerde locaties terugvinden. Wil je net als ik een keer Le Marche ontdekken dan neem ik je nu alvast mee naar onze bevindingen.

De groene streek

Le Marche heeft alles in huis voor een veelzijdige vakantie. Je vindt hier bijvoorbeeld mooie oude steden en schilderachtige dorpjes. Dat is niet alles want deze streek heeft een uitgestrekte natuur, groene heuvels, prachtige stranden en een blauwe zee. Een week was gewoon niet genoeg om de hele streek te verkennen dus ik zal je alleen de hoogtepunten van ons verblijf vertellen.

Le Marche ontdekken Na ons verblijf in Umbrië reden we binnendoor naar Le Marche. Het voordeel hiervan is dat je veel ziet onderweg. Dit was overigens ook de snelste route dus we hadden de route snel bepaald. Wat mij opviel toen we onderweg waren is dat Umbrië veel goudgele glooiende heuvels heeft en Le Marche veel groener is. Het landschap is anders dan in de andere streken en we werden hierdoor compleet verrast.

Ancona

De hoofdstad van Le Marche is Ancona. Deze culturele stad wordt veel bezocht door zakenlieden, toeristen, dagjesmensen en studenten. Ancona heeft bovendien ook een aantal mooie stranden in de omgeving en vlakbij de stad. Reis je per vliegtuig naar Le Marche dan is Ancona een prima aanvlieghaven.

Het mooiste strand

Ga je Le Marche ontdekken dan ontkom je er niet aan om af en toe een dagje naar het strand te gaan. De mooiste stranden van Le Marche vindt je vlak onder Ancona. Het neusje van de zalm is hier de badplaats Sirolo. Hier komen in de weekenden veel lokale families met hun kinderen.

Fano

Wij ontdekten deze parel meerdere malen omdat ons verblijf hier niet ver vandaag was. Fano ligt aan zee en heeft een oud historisch centrum. De stad is grotendeels nog ommuurd en de stadspoort staat aan het begin van het gezellige centrum. Op zaterdag wordt hier een grote markt gehouden. Dat is voor de lokale bevolking een hele happening en iedereen doet hier dan grootschalig zijn inkopen. Je kunt hier werkelijk alles vinden. Van vleeswaren tot kaas, van kleding tot groenten en fruit. Te veel om op te noemen. De verkopers nemen echt de tijd voor je en je mag alles proeven. In mijn blog over Lekker eten in Italië – Part I kun je lezen welke lekkernijen wij hier vandaan hebben.

Fano heeft ook een uitgestrekt strand. Strandwachters staan hier op de uitkijk en je kunt hier ook genieten van een drankje bij één van de strandtenten of barretjes. Leuk om te weten, Fano is een vissersstad en tot op de dag van vandaag varen er boten uit om vis te vangen. Je kunt een kijkje nemen in de haven via een dam langs het water. Kijk wel uit want bij slecht weer of harde wind slaan de golven over het pad en kun je aardig nat worden!

Le Marche ontdekken Door de strenge maatregelen van Covid-19 waren er deze zomer helaas geen festivals in de stad. Normaal gesproken worden er in Fano tal van festivals georganiseerd.

Pesaro

Heel anders dan de stille dorpjes in de heuvels van Umbrië beschikt Le Marche ook over leuke stadjes met een gezellige boulevard en levendig centrum. Onze villa lag niet ver van Pesaro. Deze gezellige stad staat bekend om haar Romeinse opgravingen en witte zandstranden. Ben je een liefhebber van winkelen dan kun je hier in Pesaro je hart ophalen. Deze stad bruist van de gezellige winkels, restaurants, terrasjes en tentjes.

Ben je net als ik gek op ijs? Dan moet je echt een ijsje proeven bij Durso Gelati in het centrum van Pesaro. Let wel op, want op drukke plekken en markten is het dragen van een mondkapje verplicht.

Watervallen

Een aanrader tijdens een bezoek aan Le Marche zijn de watervallen van Ascoli Piceno. Je mag hier zwemmen en in het water springen. Deze plek is in het weekend vooral populair bij de lokale bevolking. Je zult zien dat er hele families samen komen. Wil je wat meer rust, ga hier dan naar toe op een doordeweekse dag.

Grotten

Wil je Le Marche ontdekken dan kom je er al snel achter dat er meer is dan alleen groene heuvels en witte stranden. Aan avontuur geen gebrek! De Grotte di Frasassi geven je een hele andere kijk op Le Marche. Je kunt deze grotten niet op eigen houtje ontdekken maar wel onder begeleiding van een Le Marche ontdekken ervaren gids. Voor mensen die slecht ter been zijn en kleine kinderen is deze trip geen aanrader. Gelukkig is er in het gebied genoeg te doen!

Heel veel wijn

Net als in Toscane en Umbrië kom je in Le Marche veel wijnranken tegen. Er wordt ook wel gezegd dat Le Marche één van de mooiste wijnstreken van Italië heeft. Bij onze aankomst in de villa stond ook een heerlijke fles wijn voor ons klaar. Reden genoeg om ons te verdiepen in de wijnsoort van deze streek. De wijn werd gemaakt van de Verdicchio druif die groeit in de heuvels ten noordoosten van Ancona. Deze traditionele wijn smaakt heerlijk bij een goede maaltijd of bij een borrelhapje. Nog een aanrader is de frisse witte wijn uit de Piceno-streek. Een grappig detail, je vindt hier soms wijnboeren die al gepensioneerd zijn maar als hobby nog steeds wijn produceren.

Heb ik je al nieuwsgierig gemaakt? Misschien ga je na aanleiding van mijn blog Le Marche ontdekken. Er valt voor ons nog zoveel te zien in deze mooie streek! Wij komen hier graag nog een keer terug en wie weet heb ik dan nog meer leuke tips voor jullie!

Liefs,

close
* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *