* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Je voorbereiden op een bruiloft

By Posted on 0 3 m read 78 views

S

tel je eens voor. Je gaat trouwen! Maar bij alle voorbereidingen komt aardig wat kijken! Dat geldt ook voor de bruidsfotograaf. Vandaag neem ik je mee hoe belangrijk de taak van een fotograaf is. Je voorbereiden op een bruiloft is het begin van een mooie dag!

Hoe zoek je een fotograaf

Een fotograaf loopt de hele dag met jullie mee. Vanaf het eerste moment tot misschien wel het laatste moment. Bij de hoogtepunten en bij al jouw familieleden en vrienden. Je kunt dus wel zeggen dat de klik tussen jou en een fotograaf heel erg van belang is. In eerste instantie ga je af of advies van mensen uit je omgeving, de impressie van een portfolio van de fotograaf. Maar het kan ook zijn dat je een fotograaf kiest omdat je hem of haar persoonlijk kent. Welke reden je Je voorbereiden op een bruiloft ook hebt, de fotograaf is één van de belangrijkste personen op jouw bruiloft. Vraag eens in jouw omgeving wat jouw kennissen een goede fotograaf vinden. En wat vind je belangrijk, de prijs, de stijl of misschien de persoon zelf? Je kunt altijd vrijblijvend een gesprek aanvragen met een fotograaf.

De kennismaking

Wanneer een bruidspaar voor mij als fotograaf kiest dan maak ik eerst een afspraak voor onze kennismaking. Gewoon ongedwongen met een kopje koffie of thee. Ik luister naar de wensen van het bruidspaar en hoop dat er een klik tussen ons is. Ik vertel in het kort iets over mezelf en ik laat iets van mijn werk en stijl zien. Ook niet heel onbelangrijk is de prijs. Je kunt bij mij een standaard pakket kiezen of een pakket op maat gemaakt. Wat je ook kiest, het is jullie dag en ik zal jullie hierin zo goed mogelijk adviseren.

De voorbereiding

Kiest het bruidspaar voor mij dan beschouw ik dit als een groot compliment. Vooraf vind ik het prettig als we nog een keer samen komen. We bespreken dan het draaiboek van jullie grote dag. Ik zal je nog even wijzen op bepaalde belangrijke dingen of trends van dit moment. Ook dit gesprek vindt plaats in een gemoedelijke sfeer. Na afloop bespreken we de hoofdpunten en jullie wensen.

Je voorbereiden op een bruiloft Als voorbereiding ga ik jullie trouwlocatie bekijken en rij ik de route zoals jullie hem gepland hebben. Zo kan ik controleren of de geplande tijden haalbaar zijn en of ik bijzonderheden tegenkom. Dit is wel zo prettig. Ik weet al op voorhand hoeveel reistijd het mij kost zodat ik kan controleren of dit in de praktijk ook mogelijk is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een vrij korte reistijd plant en geen rekening houdt met eventuele drukte of files. In dat geval adviseer ik jullie om de tijden iets aan te passen.

Tijdens ons gesprek bespreken we ook wie er na de ceremonie met jullie op de foto gaat. Per familie of vriendengroep is ongeveer 3 minuten nodig om een paar foto’s te maken. Houdt er ook rekening mee dat jullie na de plechtigheid extra tijd incalculeren voor de felicitaties van jullie familie en vrienden.

Loveshoot

Omdat niet iedereen gewend is om voor de camera te staan biedt ik een loveshoot aan. Dit is een korte fotoshoot waarbij het bruidspaar aan mij als fotograaf kan wennen. Maar ik kan hier ook bepaalde dingen in opmerken. Hoe geef je elkaar een kus, wat is jullie mooiste kant etc. Natuurlijk hoeft dit niet maar sommige bruidsparen vinden het leuk om foto’s te versturen op hun save-the-date. Hiervoor kan je de foto’s van de loveshoot goed gebruiken.

De grote dag

En aan het einde van het aftellen is daar jullie grote dag. Omdat we vooraf bespreken hoe jullie dag gaat verlopen zorg ik er die dag voor dat jullie een beetje ontspannen en relaxed zijn. Uiteraard voor zover mogelijk. Ik weet nog heel goed dat ik best zenuwachtig was. Ik wens jullie veel succes als je bezig bent met je voorbereiden op een bruiloft.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *