* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Je kinderen voorbereiden op de reis

By Posted on 0 3 m read 90 views

W

ij delen in ons gezin eigenlijk bijna alles samen. Wij zijn heel open en eerlijk naar de kinderen en andersom zijn de kinderen dat ook naar ons. Vanaf kleins af aan bespreken we alles met de kinderen en zo bespreken we ook onze plannen voor een vakantie. Samen kiezen hoeft niet, want onze kinderen zijn eigenlijk altijd tevreden met onze keuze. Het ene jaar gaan we vliegen en het andere jaar gaan we met de auto op vakantie. En vaak ook nog een weekendje weg met de auto. Voordat we op vakantie gaan weten onze kinderen waar we naar toe gaan en hoe lang de reis duurt. Hoe kun je je kinderen voorbereiden op de reis? Ik schreef al eerder een blog over Op vakantie met kinderen en dit blog sluit hier mooi op aan.

Waar gaan we naar toe Je kinderen voorbereiden op de reis

De jongens vinden het erg leuk om te weten waar we precies naar toe gaan. Vaak zoek ik via Google Maps de bestemming erbij en laat ik foto’s zien van de omgeving of de accommodatie. Meestal zoek ik vooraf uit wat er in de buurt te doen is en hoe ver bijvoorbeeld het strand ligt van ons hotel of welke faciliteiten er zijn.

Een vakantie kan behoorlijk spannend zijn voor jouw kind(eren). Als je erover praat dan zorg je ervoor dat je ze goed voorbereid.

Hoe gaan we op reis

Wanneer we gaan vliegen dan bespreken we hoe we op de luchthaven komen, hoe lang de vliegreis duurt en hoeveel tijdverschil er is met Nederland. Controleer of je online kunt inchecken zodat je alleen je bagage hoeft af te geven. Dit houdt nog steeds in dat je 2,5 uur voor vertrek aanwezig moet zijn. Vooral in het hoogseizoen kan het erg druk zijn op de luchthaven en is het verstandig om ruim van te voren aanwezig te zijn.

Als we met de auto op vakantie gaan dan laten we vooraf de route zien en bespreken we wat ze mee mogen nemen voor onderweg. We kijken vooraf waar we kunnen stoppen voor een picknick en wat eventueel een leuk plekje zou zijn voor ons ontbijt. Met kinderen ben je altijd iets langer onderweg dan gepland. Onze kinderen slapen meestal en vinden autorijdenJe kinderen voorbereiden op de reis niet erg. Zelfs niet op een lange rit naar het zuiden van Italië. Je kinderen voorbereiden op de reis is hierbij ook belangrijk.

De kinderen mogen voor we vertrekken films downloaden van Netflix zodat ze offline ook gewoon hun favoriete film of serie kunnen kijken.

Eigen bagage

Laat je kind hun eigen handbagage inpakken. Uiteraard is de grootte hiervan afhankelijk van het soort vervoer waarmee je reist. Onze jongste zoon had een Trunkie koffer toen hij klein was. Ideaal want als hij moe was dan ging hij erop zitten en konden wij hem meetrekken. Al zijn speelgoed zat hierin en zo had het koffertje een dubbele functie.

Je hoeft natuurlijk niet heel veel speelgoed mee te nemen. Een tablet, een boek, een knuffel en kleurpotloden is meestal al voldoende. Wil je er zeker van zijn dat ze zich vermaken, koop dat iets nieuws. Nieuw speelgoed (en ook dat hoeft niet groot te zijn) houdt langer de aandacht vast. Mijn oudste zoon kreeg op de lange reis naar Aruba een klein cadeautje van opa en oma. Hij was toen 3 jaar en heeft bijna de hele vlucht lief gespeeld en geslapen.

Voor grotere kinderen kun je spelletjes voor onderweg meenemen.

Wil je weten wat je mee kunt nemen op vakantie lees dan mijn blog Wat neem je mee op vakantie  met handige tips.

Hoe bereid jij je kinderen voor op de reis? Laat jouw reactie achter onder mijn blog.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *