* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Je kinderen uitdagen

By Posted on 0 3 m read 14 views

S

porten kan een flinke uitdaging zijn, vooral voor kinderen. Als oplossing hiervoor kun je je kinderen uitdagen. Maar er geen probleem van als ze geen zin hebben maar zorg er wel voor dat ze voldoende beweging hebben. Natuurlijk is het ook belangrijk dat je motivatie hebt om te gaan sporten. Hoe kun je je kinderen uitdagen en welke trucs gebruik ik? Vandaag geef ik je een kijkje bij ons thuis en laat ik je eerlijk zien tegen welke uitdaging ik aan loop.

Vast ritme

Een belangrijk ritueel bij sporten is een vast ritme. Voor volwassenen is dit niet alleen belangrijk maar ook voor je spieren en doorzettingsvermogen. Wanneer ik niet met een vast ritme ga sporten dan ga ik het uitstellen. Is dit herkenbaar? Ik denk niet dat ik de enige ben die met dit probleem te kampen heeft. Soms helpt het om te gaan sporten met een schema, maar ook dan is een vast ritme noodzakelijk.

Je kinderen uitdagen Op dit moment ga ik elke maandagochtend samen met iemand sporten in de sportschool. Mijn wekker gaat dan wel om 5.45 uur. De reden hiervan is dat ik overdag aan het werk ben en vanaf het moment dat mijn kinderen wakker zijn geen mogelijkheid meer heb om te gaan sporten. Het voordeel van vroeg opstaan is wel dat ik de hele dag volop energie heb. Genoeg slaap is ook een aanrader want hierdoor voel je je fitter.

Stel doelen voor je kinderen

Je kinderen uitdagen kan op nog een manier. Je kunt doelen stellen voor je kinderen. Bijvoorbeeld door een maximumtijd in te stellen voor elektronische apparaten. Zorg ervoor dat je kind elke dag even een half uurtje of uurtje beweegt. Laat hem buiten spelen of ga zelf met hem naar buiten. Met Jesse heb ik de afspraak dat we minimaal één keer per week samen gaan sporten. Ik ga hardlopen en hij gaat mee op zijn step. Je kunt ook samen fietsen of iets anders doen.

Wandelen is ook bewegen dus maak het jezelf niet te moeilijk. Samen in beweging is niet alleen heel gezellig maar ook nog eens goed voor je relatie met je kind. Tijd samen doorbrengen is goed voor jullie band. Mijn zoon praat bijvoorbeeld zoveel en als ik thuis ben dan heb ik niet alle aandacht voor hem. Maar wanneer ik samen met hem ben dan heb ik alleen tijd voor hem.

Maak er een wedstrijd van

Hou je kind van uitdagingen dan kun je er een wedstrijd van maken. In mijn blog sport en spel voor het hele gezin liet ik je zien hoe wij samen met het gezin spelletjes spelen en daardoor ook samen bewegen. Je kunt bijvoorbeeld een parcours maken en je kind dit parcours laten rennen, fietsen, steppen of skateboarden. Je kinderen uitdagen hoeft niet saai te zijn. Wat je ook kunt doen is bijvoorbeeld samen met andere ouders afspreken om de kinderen iets sportiefs te laten doen. Op deze manier kunnen ze samen lol hebben en er een wedstrijd van maken.

Hoe zorg jij ervoor dat je kind genoeg beweegt? Je kinderen uitdagen of juist niet? Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *