* Required field

We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Hulpmiddelen om fotograferen makkelijker te maken

By Posted on 0 2 m read 50 views

O

p het moment dat ik van fotograferen als hobby mijn werk ging maken wist ik dat ik een aantal hulpmiddelen nodig had die mij gingen helpen bij het vereenvoudigen en verbeteren van het fotograferen. Je kunt natuurlijk denken dat je telefoon tegenwoordig zulke mooie foto’s maakt dat je helemaal geen camera meer nodig hebt. Maar voor een professionele fotograaf is dat natuurlijk onzin. Heel eerlijk, ik fotografeer naast mijn camera uiteraard ook met mijn mobiel maar voor een opdracht gebruik ik altijd mijn spiegelreflex camera.

Cameraharnas

Hoe werkt het dan als je snel moet schakelen tussen twee camera’s of steeds een lens moet verwisselen? De truc is natuurlijk om meer dan één camera te hebben. Niet iedereen heeft die luxe maar heb je die wel dan is het dragen van een cameraharnas een uitkomst. Op de bruiloft waar ik in juli mocht fotograferen droeg ik de BlackRapid Breathe Double Slim van Kamera Express. Hierdoor gebruikte ik twee camera’s tegelijk, één aan de linker kant en één aan de rechter kant. Ideaal dus.

Cameratas

Voor het opbergen en meenemen van mijn camera’s en objectieven heb ik een handige camera tas van Lowepro. Het formaat mag mee als handbagage in het vliegtuig en eenvoudig te dragen op je rug. Wel is de tas loodzwaar als hij helemaal volgeladen is dus meestal laat ik de tas in de auto liggen en neem ik alleen mee wat ik nodig heb. Ik twijfelde eerst nog tussen een trolley en een rugzak maar het is wel handiger als ik hem overal mee naar toe kan nemen zonder dat ik een koffertje achter me aansleep. Wie weet verander ik nog van gedachten in de toekomst.

Ook handig dat hij tegen wind, zon en regen beschermt. Je kan de cameratas helemaal open ritsen zodat je bij al je spullen tegelijk kan. Deze grote rits bevindt zich op de achterkant aan je rugzijde. Dit maakt diefstal minder makkelijk.

Statief

Naast mijn camera’s en objectieven is het belangrijk om een statief te hebben. Eerst probeerde ik alle foto’s zonder statief te maken. Maar wordt je sluitertijd langer dan is het lastig om met de hand te fotograferen. Beweeg je de camera dan is de foto mislukt. Een statief zorgt er dus voor dat jouw camera niet beweegt en jij de foto kan maken.

Mijn statief kan ik overal mee naar toe nemen en hij past zelfs in de zijkant van de cameratas. Gebruik ik hem niet dan heb ik een mooie opbergtas voor de statief.

Bij het maken van goede foto’s komt best nog wel wat kijken. Wat gebruik jij om fotograferen makkelijker te maken? Laat je reactie achter onder mijn blog.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *