* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Hotspots Vassilikos

By Posted on 0 5 m read 749 views

O

p het eiland Zakynthos is zoveel te doen. Vassilikos is echt een ‘must see’ en niet zomaar tijdens een ritje met de auto. Wij kozen voor dit deel van het eiland voor de quad. Wie de hotspots Vassilikos wil zien moet nu vooral verder lezen.

Een quad huren, do’s & dont’s

Ondanks dat iedereen het afraadt om een quad of scooter te huren omdat het gevaarlijk zou zijn hebben wij toch een poging gedaan. Conclusie, het rijden van een quad is even wennen maar het vooroordeel is onterecht. Als je je netjes aan de verkeersregels en instructies van het verhuurbedrijf houdt kun je hier prima gebruik van maken. Mensen hebben een vooroordeel die voornamelijk gebaseerd is op jongeren die onder invloed rijden van drank of ongecontroleerd rijden. Een helm dragen op de quad is wel verplicht. Het voordeel van een quad is dat je veel meer ziet, op plaatsen komt waar je met een huurauto niet kan komen en je kan lekker bruin worden (dat is voor mij wel een must want zo vaak kan je in Nederland niet aan je tintje werken).

Wat kost een quad

De kosten van een quad kunnen per verhuurmaatschappij verschillend zijn. Reken op ongeveer 30-60 euro per dag afhankelijk van het vermogen van de quad. Onze tank was bijna leeg. Voor 20 euro heb je een volle tank waar je prima de hele dag op kan rijden. Let goed op dat je een erkende verhuurmaatschappij uitkiest. De manager van ons hotel gaf ons een goed advies. Betaal liever iets meer zodat je weet dat jouw vervoersmiddel veilig is.

Bij Hermes Car Rental in Kalamaki huren we twee quads. Je krijgt er een passende helm bij en je mag een proefrit maken. Ze zijn hier behulpzaam en vriendelijk. Voor mij was dit de tweede keer op een quad en het viel me echt mee. We zijn klaar voor onze hotspots Vassilikos!

Op zoek naar de hotspotsHotspots Vassilikos

Wij hebben de mooiste plekjes van Vassilikos opgezocht. Vassilikos ligt in het zuidoosten van het Griekse eiland Zakynthos. Je vindt hier de mooiste zandstranden en baaien waar schildpadden hun eieren leggen.

Vanaf Kalamaki is er maar 1 hoofdroute naar Vassilikos. Je hebt met de quad toch wel een dag nodig om alles te bekijken. Onze eerste stop is Argassi. Een leuke badplaats aan de zuidkant van Zakynthos-stad. Argassi is overdag een levendige plaats met gezellige restaurantjes, veel hotels, toeristen en mooie stranden.

Porto Azzuro Beach

Vooraf heb ik uitgetekend hoe we gaan rijden en wat we willen zien. We zijn getipt door locals over alle hotspots Vassilikos. Het eerste strand waar we naar toe gaan is Porto Zoro Beach (Porto Azzuro Beach). Dit is een mooi zandstrand aan de oostkust van het schiereiland Vassilikos. Op het strand van Porto Zoro worden ook vaak bruiloften gehouden. De rieten parasols, ligbedden en het mooie uitzicht zorgen voor een romantische sfeer.

Banana Beach

Op 10 kilometer vanaf Argassi ligt Banana Beach met het langste zandstrand van Zakynthos en de beach clubs Casa Playa en Banana Playa. Hier heerst een relaxte sfeer en onder het genot van een drankje kan je genieten van lounge muziek en optredens van diverse DJ’s. Banana Beach is ook bekend om de watersport. Parkeren is gratis en deels overdekt. De stranden lopen langzaam af in zee en voor kinderen is er een speeltuin. Het is hier in het hoogseizoen druk met toeristen en locals.

Agios Nikolaos Beach

Nog zo’n mooi strand is Agios Nikolaos Beach. Een prachtig zandstrand met heel veel watersportmogelijkheden. Het bijzondere aan deze badplaats is het kleine witte kerkje dat een klein stukje hoger staat. Met uitzicht over het strand en een blauwe zee geeft dit het perfecte vakantieplaatje.

Plaka Beach

Nummer vijf in het rijtje van hotspots Vassilikos is Plaka Beach, een klein paradijsje. Het mooie strand van Plaka Beach is gelegen in een baai. Niet heel erg toeristisch, ondiepe zee en een gezellige taverna. Ook hier kan je gratis parkeren en tegen een laag bedrag van ongeveer 6 euro gebruikmaken van 2 ligbedden, een tafeltje en parasol.

Hotspots VassilikosGerakas Beach

Gerakas Beach is een rustig strand zonder watersport en restaurants. Hier leggen de Loggerhead schildpadden (Caretta Caretta) hun eieren en het strand van Gerakas Beach is dus ook één van de beschermde baaien van Zakynthos. Na zonsondergang moet iedereen het strand verlaten. Je mag hier geen eigen parasols plaatsen en niet graven in het zand.

Als we een stukje verder rijden komen we Vasilikos Coffee house tegen. Deze typisch Griekse koffiebar, winkel en supermarkt wordt gerund door een aardige familie. In de zomer wonen ze op Zakynthos en in de winter in Oostenrijk. De oude dame maakt graag een praatje en we slaan hier flesjes koud water en frisdrank in (dat is wel nodig met 41 graden) en eten uiteraard een ijsje.

Aan de overkant van het Coffee House is nog een winkel. Wat mij opvalt zijn de mooie gehaakte jurkjes en topjes en tal van sieraden. Alles is handgemaakt. Ik koop een gehaakt jurkje voor over mijn bikini.

Dafni Beach

We vervolgen onze tocht naar het laatste strand Dafni Beach. Als ik het van tevoren had geweten had ik deze route nooit gemaakt denk ik. Wat een tocht! De weg ernaar toe geeft al aan dat je je bij een speciaal strand komt. Vanaf de hoofdweg staan er borden die je naar Dafni Beach wijzen. Je kan er op twee manieren komen, beide op een onverharde weg. De route loopt vanaf boven naar beneden dus geweldig uitzicht gegarandeerd.

Het was een rit om nooit meer te vergeten maar het is zeker de moeite waard. Om je een idee te geven, wij reden met 2 quads en mijn jongste zoon zat bij mij achterop. De onverharde wegen waren stijl, haarspeldbochten en hadden kuilen in de weg. Vlak voor mijn neus ging een scooter en met een jongen en een meisje erop onderuit. Ik durfde gewoon niet meer verder en ging stapvoets naar beneden.

Ook Dafni Beach is een beschermd strand waar de Caretta Caretta schildpadden hun nesten maken. Op het strand is altijd een vrijwilliger aanwezig die toezicht houdt over de nesten en eieren. Je hebt hier geen wifi maar er zijn wel 3 taverna’s waar je lekker kan eten of een drankje kan doen. De zee is hier prachtig, loopt geleidelijk af en geeft je een heerlijk rustgevend gevoel. We nemen een verkoelende duik in de zee en bestellen een verse jus d’orange op het terras. Overigens kan je hier prima eten.

Nat Dafni Beach rijden we weer terug naar ons hotel in Kalamaki. De route lijkt nu minder heftig als de heenweg. Toch ben ik blij als we weer op de verharde weg rijden.

Wat een heerlijke dag!

Wil jij ook genieten van een tour langs hotspots Vassilikos? Houd dan de bovenstaande route aan. Veel plezier!

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published.