* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Hotspots van Vlaardingen

By Posted on 0 3 m read 112 views

E

r zijn van die dorpen en steden die je zou overslaan omdat je niet weet of ze de moeite waard zijn. Vlaardingen is daar een voorbeeld van. Vanaf Rotterdam is Vlaardingen snel aan te rijden of makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Ik ging op zoek naar de leukste hotspots van Vlaardingen waar je lekker kan eten en drinken. Gelukkig vond ik hele bijzondere plekjes en die wil ik graag met je delen.

Tovino

Een hele bijzondere in het rijtje hotspots in Vlaardingen is Tovino. Deze speciaalzaak heeft een Italiaans tintje en ik voel me hier meteen thuis. Je koopt hier traditionele pasta’s zoals spaghetti, tagliatelle en lasagne. Maar ook exclusieve pastasoorten zoals Tartufo Funghi (hier favoriet), Porcini Spinci, Salmone, Pomodoro, Orrechette en Basilico. Naast een speciaalzaak is Tovino ook een cadeauwinkel en je kunt hier lunch en koffie afhalen. De broodjes zijn rijkelijk belegd en het personeel is bijzonder vriendelijk. Een aanrader! Je vindt Tovino op de Korte Hoogstraat 11a in Vlaardingen.

Loela VeganHotspots van Vlaardingen

Ik liet jullie al eerder kennismaken met de lekkernijen van Loela. Voor een kopje koffie of thee met wat lekkers kun je hier zeker terecht. Maar er is nog iets wat Loela zo bijzonder maakt. Deze koffiecorner bevindt zich namelijk in Handelshuis de Haring op de Westhavenkade 7. In de Lifestyle winkel van haar moeder heeft Layla haar eigen zaakje. Onder het mom van shoppen en een drankje doen met wat lekkers erbij is dit de perfectie combinatie. Bij mooi weer kun je heerlijk op het terras zitten aan de kade. Sinds kort kun je hier ook lunchen. Alle producten zijn vegan dus heel gezond en ook nog eens erg lekker! Vandaag had ik een toast met humus, avocado, schijfjes meloen en een kleine salade. Om je vingers af te likken! Als toetje nam ik een worteltaartje met groene thee.

Het Hart van Vlaardingen

Nummer drie in het rijtje hotspots van Vlaardingen is Het Hart van Vlaardingen. Gelegen op de Hoogstraat 169 vinden we dit gezellige restaurant. Van spare ribs tot burgers en de allerlekkerste voorgerechten. Je kunt hier lunchen of dineren maar ook laten bezorgen. Gastvrijheid staat hier centraal.

Veerplein 18

Een lunchroom met diverse broodjes en tosti’s voor een laag budget. Een tip is hier het tapasplankje en de huisgemaakte tonijnsalade. De waarderingen voor Veerplein 18 zijn erg hoog en mijn verwachting is dus ook hoog. Prijs en kwaliteit zijn prima. Vriendelijke bediening en een simpele aankleding. Rond de lunch is het hier aardig druk en veel mensen komen hier regelmatig om een lunch af te halen. Je hoeft niet altijd veel geld uit te geven om lekker te eten.

Malle Babbe

Favoriet bij veel locals is Malle Babbe aan de Brede Havenstraat 4. Het is dus ook niet zo gek dat deze in het rijtje van de leukst hotspots van Vlaardingen staat. Je kunt hier ontbijten, lunchen of dineren maar ook gewoon laten bezorgen. Zeven dagen per week geopend en tijdens de lockdown hebben ze niet stil gezeten. Voor een ontbijt-service betaal je de gemiddelde prijs en het is ook nog eens hartstikke leuk om er iemand mee te verrassen!

Vlaardingen heeft naast leuke eettentjes ook een heleboel gezellige winkels, terrasjes, oude gebouwen, grachten met bootjes en een levendig nachtleven. Wie weet schrijf ik daar de volgende keer wel over. Tot snel!

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published.