* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Homemade frozen yoghurt

By Posted on 0 2 m read 114 views

D

e zomer is begonnen en wanneer je voor ijsjes naar de supermarkt gaat zijn ze meestal nergens meer verkrijgbaar. Dit komt denk ik ook omdat we deze week een tropische week in het vooruitzicht hebben en afgelopen dagen ook al goed weer is geweest.

Reden genoeg om op zoek te gaan naar een lekker alternatief voor zelfgemaakt ijs zonder het gebruik van een ijsmachine (want die heeft niet iedereen).

Ik ben gek op yoghurt en vooral als ontbijt of na het avondeten is dat bij ons thuis favoriet. Meestal halen we een emmer Griekse yoghurt. Alleen met wat zoetstof of fruit is dit al superlekker en als ontbijt met muesli of als vervanging voor crème fraice in het avondeten. Griekse yoghurt is ook een ideale basis voor yoghurtijs.

Wat heb je nodig?

  • Een emmer Griekse yoghurt (500 gram)
  • Bevroren fruit (ongeveer 500 gram)

Fruit koop ik meestal bij de groenteboer of op de markt maar als ik geen tijd heb gewoon in de supermarkt. Ik maak van een gedeelte verse smoothies voor de kinderen en voor mezelf en de rest vries ik dan in. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om diepvries fruit bij de supermarkt te kopen.

Voor de frozen yoghurt van vandaag neem ik aardbeien, frambozen, blauwe bessen en bramen.

Je kan zelf variëren of van smaak wisselen met ander fruit. Een mango-banaan-meloenijsje is ook superlekker!

Hoe maak je het klaar?

Doe het bevroren fruit in je staafmixer of blender en schep de Griekse yoghurt eroverheen. Gebruik bij een staafmixer de laagste stand tegen het onnodig spetteren en zet hem steeds een klein beetje harder. Ditzelfde geldt voor het bereiden met een blender, maar laat je staafmixer of blender niet te hard en te lang draaien voor een romig en dik resultaat! Je bent klaar als het bevroren fruit fijngemalen is. Vind je het niet dik genoeg dan kan je het nog 20 minuten in de vriezer zetten.

Voor een iets zoetere smaak kan je er een scheutje Roosvicee aan toevoegen.

Enjoy!

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *