* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Hoeveel bagage neem je mee

By Posted on 0 3 m read 85 views

O

p vakantie gaan is leuk, maar het is vaak wel een gedoe met wat je wel en niet mee mag nemen. Meestal neem je veel te veel mee en kom je thuis tot de conclusie dat je de helft van de kleren niet gedragen hebt. Hoeveel bagage neem je mee en wat zijn de regels voor bagage? In mijn blog kun je hier de belangrijkste richtlijnen voor lezen.

Ruimbagage

Ga je op vakantie met het vliegtuig dan is het belangrijk dat je weet hoeveel bagage je mee mag nemen. Wat is eigenlijk ruimbagage? Ruimbagage is de naam voor bagage die je niet bij de hand kan houden in het vliegtuig, in de bus of aan boord van een schip. Ga je vliegen dan geef je de ruimbagage af bij de incheckbalie van de luchtvaartmaatschappij. Jouw bagage wordt ingeladen in het bagageruim van het vliegtuig en pas op de bestemming krijg je je bagage terug. Hoeveel bagage neem je mee

Er is geen standaard regel voor het gewicht van bagage. Dit is verschillend per luchtvaartmaatschappij. Het maximale gewicht van de bagage is 32 kilo. Het grondpersoneel heeft namelijk te maken met de Arbo wet en om ervoor te zorgen dat zij niet al te zwaar hoeven te tillen is deze grens ingesteld.

Wat neem je mee

De hoeveelheid bagage is ook afhankelijk van de bestemming en de reisduur. Toch lukt het mij om voor een weekend bijna net zoveel mee te nemen als voor een week. Geen idee waarom, maar ik ben altijd bang dat ik iets vergeet. En helaas geldt dit voor mijn partner ook dus we sjouwen ons een ongeluk.

Tip: pak setjes kleding in. Zo kun je voor iedere dag een ander setje meenemen en voor in de avond een kledingstuk combineren of een extra setje meenemen. Kun je wassen op jouw vakantieadres of in de buurt dan scheelt dit natuurlijk ook weer.

Toiletspullen kun je op de bestemming ook kopen. Dit scheelt weer in het gewicht van jouw bagage. Ga je op vakantie ergens waar geen winkels in de buurt zijn dan moet je natuurlijk wel iets meenemen.

Check vooraf of er handdoeken aanwezig zijn. Alles wat je niet mee hoeft te nemen van thuis scheelt weer in de kilo’s van je bagage.

Bagage voor een baby

Wat ik me nog goed kan herinneren was mijn eerste keer vliegen met mijn oudste zoon. Hij was toen één jaar en ik wist niet wat me te wachten stond. Ik nam een buggy mee en een draagzak. Dat is handig voor na het inchecken. Zo had ik mijn handen vrij. Mijn koffer zat vol met luiers, voeding en speelgoed voor hem. Achteraf was dat toch niet zo handig. Je vergeet soms dat ze in het land waar je naar toe gaat ook kleine kinderen en baby’s hebben. Dus ik had beter luiers daar kunnen kopen.

Hoeveel bagage neem je mee Afgelopen zomer ging ik naar een plaats waar niet zoveel in de buurt was. Ik heb de luiers en voeding van mijn dochter toen verdeeld over de koffers van de kinderen. Een baby heeft namelijk geen recht op eigen ruimbagage.

Je koffer inpakken

Nu nog een paar tips voor het inpakken van je koffer. Maak eerst een lijstje met spullen die je nodig hebt en wilt meenemen. Hierdoor heb je een goed overzicht en vergeet je minder snel iets in te pakken. Door je kleding op te rollen kun je meer meenemen. Je kleding is niet gekreukt en je bespaart ruimte. Ideaal dus!

Handbagage

In mijn handbagage stop ik altijd een setje kleding, want stel dat mijn koffer kwijt raakt, dan loop ik niet in het shirt van mijn man. Medicijnen, je paspoort, je rijbewijs, je portemonnee, een zonnebril, flesje water (die kun je leegmaken en na de check-in weer vullen), een boek, elektronica zoals je smartphone en tablet horen in je handbagage.

Wat neem jij allemaal mee op vakantie en hoeveel bagage neem je mee? Maar denk eens hoeveel kleding gaat er ongedragen weer mee terug? Ik betrap mezelf er iedere keer weer op dat ik teveel kleding meeneem. Maar de eerst volgende vakantie ga ik minder meenemen zodat ik meer ruimte overhoud om te shoppen.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *