* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Hoe vind je de juiste vakantiebestemming

By Posted on 0 4 m read 46 views

O

p vakantie gaan is een luxe. De voorpret begint eigenlijk al bij het uitzoeken van de bestemming. Maar hoe vind je de juiste vakantiebestemming? Simpel, nou ja, dat lijkt er soms op. De meeste mensen hebben namelijk wel een idee van waar ze graag naar toe willen gaan. In mijn blog geef ik je een paar tips om te voorkomen dat je uren aan het struinen bent op internet omdat je niet weet waar je naar toe wilt.

Budget

Het allerbelangrijkste is het budget. Want zonder budget kun je niet op vakantie. Omdat vakantie niet iets is wat we dagelijks nodig hebben maar als we het willen dan moeten we er vaak voor sparen. Je moet er dus goed over na denken voordat je een vakantie boekt. Werk je in loondienst dan krijg je meestal vakantiegeld. Heb je schoolgaande kinderen dan zit je vaak vast aan de dure vakantieperiodes. Dit zijn allemaal factoren die mee spelen bij de rol van het budget.

Stel jezelf een paar vragenHoe vind je de juiste vakantiebestemming

Voordat je gaat beslissen waar je naar toe wilt stel je jezelf een paar vragen. Wil je naar een bestemming waar je al een keer geweest bent? Of reis je liever naar een bestemming die voor jou nog onbekend is? Hoe wil je op vakantie? Sommige bestemmingen zijn alleen met het vliegtuig te bereiken. Maar er zijn ook bestemmingen die handiger zijn met eigen vervoer. Met wie ga je op vakantie? Hoe lang wil je op vakantie? Wanneer kun je vertrekken? En uiteraard, wat mag het kosten? Heb je het antwoord op deze vragen dan is het misschien ook handig als je het antwoord op de volgende vragen weet: Wil je in Europa blijven of kies je voor een vakantie buiten Europa? Wat wil je doen op vakantie?

Je bestemming kiezen

We zijn er bijna. Door de vragen die je jezelf hierboven hebt gesteld filter je een heleboel bestemmingen weg. Voorbeeld: Kies je voor een betaalbare vakantie met het vliegtuig maar zit je vast aan de schoolvakantie? Dan kun je beter op de datum of periode zoeken. Hierdoor vallen de reizen buiten deze periode al af. Ook aan de hand jouw budget filter je een groot deel van de bestemmingen al weg.

Type accommodatie

Nog een belangrijke factor bij de zoektocht hoe vind je de juiste vakantiebestemming is het type van de accommodatie. Accommodatie is een verzamelnaam voor hotels, appartementen, tenten etc. Ons gezin bestaat uit 5 personen. Als ik op vakantie ga dan wil ik graag met het hele gezin op één kamer. Mijn jongste twee kinderen zijn namelijk nog veel te klein om apart op een kamer te slapen. En ik wil de verantwoordelijkheid niet bij mijn oudste leggen. Hierdoor valt een groot gedeelte van de accommodaties al af. Een hotelkamer is vaak geschikt voor kleinere gezelschappen dan 5 en een familiekamer is niet altijd aanwezig.

FaciliteitenHoe vind je de juiste vakantiebestemming

Als je zover bent dat je de bestemming weet kunnen we verder naar het volgende deel van de zoektocht. Na het invullen van de vertrekdatum, reisduur en reisgezelschap heb je een groot gedeelte getrechterd naar jouw uiteindelijke bestemming. Ook niet onbelangrijk zijn bijvoorbeeld de faciliteiten. Wat wil je dat er in jouw accommodatie aanwezig is? Vind je een animatieteam belangrijk of moet er een zwembad aanwezig zijn? Je kunt natuurlijk heel wat wensen hebben maar hoe meer wensen hoe kleiner de keuze, dus pas op met wat je invult. Ik vind het persoonlijk bijvoorbeeld prettig als er een ontbijt is inbegrepen. Mijn kinderen houden ook van zwemmen dus voor ons is een zwembad wel belangrijk.

De omgeving

Tot slot kun je jezelf afvragen wat wil je op vakantie doen en wat wil je zien. Houd je van grote steden bezoeken maar wil je geen uren reizen vanaf je accommodatie? Dan kies je een verblijf in de buurt van een grote stad. Houd je van de zee dan kun je een accommodatie zoeken in de buurt van het strand of van de zee. Wij huren vaak een auto en willen ook wel wat zien van de omgeving. Maar wil je alleen maar luieren aan het zwembad dan maakt de omgeving niet zoveel uit. Je kunt het zelf zo interessant maken als je wil. Zo gingen we een paar jaar terug op vakantie naar Lanzarote. We combineerden dit met een bezoek aan Fuerteventura en we verkende het eiland met een huurauto.

Tot slot

Voor de reizigers die graag budget op vakantie willen heb ik in een eerdere blog een paar tips opgeschreven. Wil je een auto huren op je vakantie lees dan eens mijn blog De mooiste route van Zakynthos. Ik denk dat wij op bijna iedere bestemming waar we met het vliegtuig naar toe gingen wel een auto hebben gehuurd.

Waar ik ook op let is de verzorging. Ga je maar één keer per jaar op vakantie dan kan het soms wel fijn zijn om even helemaal niks te hoeven doen. Geen boodschappen, geen afwas, niet te hoeven koken, geen bedden opmaken, enz. Daarom kiezen wij soms voor een all-inclusive hotel. We hoeven dan niet op te letten met wat we bestellen, hebben geen rekeningen achteraf, en als mama heb ik dan ook echt vakantie. Ik kan zo genieten van het lekkere eten, de ontspanning en vind het fijn als alles even voor me gedaan wordt. Wat een luxe is dat! En ik hou van kleinschalig en knus, zo boekten we vorige jaar een leuk hotel in Chalkidiki.

Heb jij al een leuke vakantiebestemming gevonden? Zo ja, waar gaan jullie naar toe? Ik ben benieuwd naar jullie keuze. Je kunt een reactie achterlaten onder mijn blog of stuur me een berichtje.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *