* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Hoe kies je de beste route

By Posted on 0 3 m read 27 views

B

ij het plannen van onze roadtrip door Puglia kijk ik vooraf al naar leuke plekjes voor onderweg. Maar hoe kies je de beste route? Dat is niet zo moeilijk. Wij combineren vaak de snelweg met een plek om te picknicken of te overnachten. Google maps geeft meestal een overzicht van de twee beste routes. Aan de hand daarvan kiezen wij welke route het beste bij ons past. Dat hangt natuurlijk ook af van de tijd die je hebt en met welk gezelschap je reist. Onze roadtrip door Puglia brachten we alleen door met ons eigen gezin. Maar die zomer ervoor verbleven we met bijna de hele familie in Umbrië. Lees mee hoe wij onze route vooraf bepalen en waar we rekening mee houden.

Een lange autoreis

Laat ik beginnen met een lange autoreis. Want dat is natuurlijk wat ingewikkelder plannen dan een korte reis. Bijvoorbeeld op vakantie gaat naar het zuiden van Italië, Frankrijk of Spanje. Hoe kies je de beste route dan? Stel je zelf de vraag of je liever in de nacht of overdag rijdt. Hoe laat wil je aankomen? Hoeveel stops wil je maken? Ga je overnachten tussendoor of rij je liever in één keer door? Op onze reis naar Calabrië reden we eerst naar Toscane. Na twee overnachtingen reden we pas door naar onze Hoe kies je de beste route eindbestemming. Plan je reis zo dat het voor de bestuurder(s) ook haalbaar is. Mijn partner en ik rijden samen. Je kunt natuurlijk ook eerder een overnachting boeken, of meer overnachtingen. Maar je autoreis gezellig en gaan er kinderen mee, zorg dan voor genoeg entertainment voor onderweg.

Een korte autoreis

Hoe kies je de beste route op een korte reis? Dat hangt ook weer af van de bestemming en exacte reisduur. Maar bij een korte autoreis rijden wij vaak in één keer door en nemen voor de kinderen een tablet mee met films of speelgoed waarmee ze onderweg kunnen spelen. Onze oudste leest graag een boek en de middelste gebruikt onze wifi voor een spelletje met vriendjes. Ik zorg ook dat ik genoeg eten en drinken mee heb voor onderweg.

Het combineren van bestemmingen

Ben je van plan om meer bestemmingen met elkaar te combineren? Hoe kies je de beste route en waar houd je rekening mee? Wanneer wij een vakantie naar Italië boeken dan gaan we bijvoorbeeld ook met de auto naar Rome. We combineren meerdere bestemmingen met elkaar waardoor de autorit niet zo heel lang is. Op deze manier zien we meer dan wanneer we op één plek blijven. Voor ons een win-win want ik maak graag foto’s en zie het liefst zoveel mogelijk. En voor de kids ook ideaal want dat breekt de reis een beetje.

Ook nemen we vaak tussendoor wegen in plaats van alleen maar snelwegen. Het voordeel hiervan is dat je onderweg ook veel ziet en dat we kunnen stoppen voor een picknick of ijsje.

Hoe ziet jullie auto vakantie eruit? Rijden jullie in één keer door of stoppen jullie voor een overnachting? Laat jouw reactie achter onder mijn blog.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published.