* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Hoe hou je sporten leuk

By Posted on 0 2 m read 239 views

E

en paar weken geleden schreef ik over mijn ochtendritueel met hardlopen. Naast hardlopen ben ik gek op lesjes op de sportschool. Maar hoe voorkom je dat het sporten een sleur wordt of dat je meer een sponsor van de sportschool dan een actieve sporter bent? In mijn blog deel ik jullie mijn geheim.

Sporten kost tijd en energie maar je krijgt er dan ook wat moois voor terug. Alleen duurt het vaak even voordat je resultaat merkt en ziet. Vanaf de middelbare school ga ik al naar de sportschool. Eerst ging ik met een vriendin fitnessen. Niks voor mij want ik sta liever te kletsen dan dat ik echt mijn spieren train. En na een half uur heb ik al geen zin meer. Ga je in de avond naar de sportschool dan moet je ook nog eens lang wachten bij alle apparaten en is het druk. Alleen al het idee dat iedereen naar je kijkt, vreselijk! Tenminste, zo voel ik dat.

Tot ik een keer deelnam aan een leuke les. Gezamenlijk met anderen een uur lang een lesje doen. Waar je van houdt is per persoon verschillend. Ik heb al diverse lessen gevolgd: Tai-bo, Bodypump, Yoga, Streetdance, BBB, Bootcamp en Cardio boksen om zo maar een paar lessen te noemen. Het belangrijkste is, wat wil je ermee bereiken en wat vindt je leuk. Ik wil voornamelijk mijn buik en billen strak hebben en wat meer conditie krijgen. Zeker na een zwangerschap moeten er de nodige kilo’s af, zijn je spieren minder strak en al die slapeloze nachten zorgen voor minder energie.

Mijn sportschool biedt diverse lesjes aan op verschillende dagen. BBB zie ik meer als noodzaak voor mijn lichaam en Cardio boksen vindt ik echt leuk om te doen. Je conditie gaat ervan omhoog en je bent lekker actief bezig. Of het nu samen met een vriendin of alleen is, je bent bij een groepsles nooit helemaal alleen.

Tijdens mijn zwangerschap moest ik helaas stoppen met sporten maar nu ik hersteld ben kan ik weer vol aan de bak. Het perfecte bikinilijf zal ik deze zomer zeker niet hebben, maar als ik in de kinderwagen kijk is dat het dubbel en dwars waard. Dat is het mooie van moederschap.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *