* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Hip en trendy op reis

By Posted on 0 3 m read 33 views

I

k weet nog goed dat ik met een vriendinnetje 4 dagen naar Rome ging met het vliegtuig. Omdat we graag hip en trendy op reis wilde gaan, namen we elk een grote koffer mee en natuurlijk ook een handbagage. Uiteraard hadden we veel te veel bagage bij ons maar het belangrijkste was dat we hip en trendy op reis gingen. In Rome moesten we ons aanpassen aan de locals en liepen we elke dag op hakken. We kleden ons om voor het diner en iedere dag konden we kiezen uit minimaal 4 outfits. Een beetje overdreven? Hoe ga jij op reis?

Comfy of in stijl

Hip en trendy op reis Reizen is natuurlijk het meest comfortabel in een makkelijk outfit. Toen ik nog op Schiphol Airport werkte zag ik regelmatig vrouwen die erbij liepen alsof ze gingen schoonmaken of hardlopen. Een joggingbroek of iets wat er op leek met een wijde trui en slippers of sneakers. Dat is dus niks voor mij. Ik draag thuis als ik echt de deur niet meer uit hoef inmiddels wel iets wat lekkerder zit dan een jeans of jurkje. Maar lang niet altijd.

Als ik op reis ga dan trek ik ook liever iets aan wat leuk staat dan dat het lekker zit. Ik heb het dus ook altijd veel te koud, eenmaal in de lucht kan het behoorlijk koud zijn. Ik kies voor reizen in stijl, maar ik neem wel een vestje of jasje mee voor in het vliegtuig. Ga je hip en trendy op reis, zorg dan wel voor warme kleding tijdens de reis of in de avond.

Te veel bagage

Omdat ik vaak te veel bagage meeneem als ik op reis ga, draag ik lang niet alles. Daarom neem ik meestal de helft van de kleding en schoenen ongebruikt weer mee terug. En daar komt nog bij dat ik op de bestemming vaak iets wil kopen wat mijn koffer op de terugweg nog voller maakt. Hip en trendy op reis is niet altijd efficiënt en praktisch. De oplossing daarvoor is een kleinere koffer meenemen of vooraf bedenken wat ik elke dag wil dragen. Dit scheelt een hoop setjes kleding. Hoewel ik voorheen minimaal 10 paar schoenen meenam voor een weekend, neem ik nu alleen mee wat ik echt ga dragen. Zo hou ik ruimte over voor dingen die ik kan kopen en het scheelt een hoop gesjouw. Hip en trendy op reis

Het nadeel van reizen in stijl

Er zijn nog meer nadelen van reizen in stijl. Na 4 dagen Rome op hoge hakken heb je best wat blaren op je voeten. En op de Italiaanse steentjes loop je helemaal niet zo fijn op hakken. Voor de foto’s was het natuurlijk wel leuk. Op elke foto staan we in chique kleding en dragen we hoge hakken. Maar je kunt het ook anders doen. Draag makkelijke schoenen of slippertjes als je op citytrip gaat maar neem mooie schoenen of hakken mee in een tas. En wil je dan per se in stijl op de foto, verwissel dan je schoenen.

Zo deed ik dat bijvoorbeeld ook met onze trip naar Portofino waar ik voor de foto hoge hakken en een chique jurk droeg. Het kasteel wat wij bezochten lag hoog op een berg die we eerst moesten beklimmen. Daarbij was het een van de warmste dagen van die zomer. Het was dus helemaal niet prettig om in een lange jurk op hoge hakken een berg op te klimmen. Ik droeg een korte broek, een bloesje en slippertjes naar boven en ik kleedde me op het toilet om. Daar is niet altijd een gelegenheid voor dus informeer vooraf wat de mogelijkheden zijn als je hip en trendy op reis wil.

Het voordeel van reizen met de auto

Ga je met eigen auto op reis dan kun je meer spullen meenemen. Omdat ik graag op mooie plekken kom en daar foto’s wil maken kan ik voor iedere bestemming een ander outfit aan trekken. Gaan we naar Italië dan nemen we zelfs een dakkoffer mee. Dat is ook wel nodig als je met een heel gezin reist maar ik zou de dakkoffer ook makkelijk in mijn eentje kunnen vullen.

Ga jij hip en trendy op reis of hou je het liever bij comfy outfits? Laat jouw reactie achter onder mijn blog, wie weet kan ik nog iets van jou leren.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *