* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Het lekkerste ijs in Toscane

By Posted on 0 3 m read 35 views

H

et lijkt inmiddels wel een soort traditie te zijn. Elke keer als wij op vakantie gaan naar Italië dan gaan we na het eten vaak nog even een ijsje halen. Bij veel gelateria’s (ijssalons) wordt het ijs vers gemaakt. Onze favoriete regio’s in Italië zijn denk ik wel Toscane en Umbrië. Hier komen we eigenlijk het meest en daarom kennen we ook veel leuke spots. Maar wat nou als je hier voor het eerst naar toe gaat en toch wel van dat wereldberoemde lekkere ijs wil genieten? Dan heb ik een aantal goede tips voor je waar jij het lekkerste ijs in Toscane kunt eten!

Gelateria Dondoli – Piazza Gelateria di, San GimignanHet lekkerste ijs in Toscaneo

Iedereen die zich verdiept in Toscane komt denk ik wel deze naam tegen. Dit is namelijk de beste ijssalon van Toscane. Deze salon vindt je op het Piazza della Cisterna (bij de waterput) in San Gimignano. Het is er zelfs zo druk dat er twee salons zijn schuin tegen over elkaar. De rijen lopen bij drukte zelfs door elkaar heen! De keuze is echt bizar en de service blijft even vriendelijk, hoe druk het ook is. Niet voor niets is deze ijssalon kampioen geworden van Toscane. Welverdiend mag hij dus wel zeggen dat je hier het lekkerste ijs in Toscane kunt proeven.

Waar moet je zijn? Piazza della Cisterna 4, San Gimignano

Wil je meer weten over San Gimignano of andere leuke plekjes in Toscane? Neem dan eens een kijkje op mijn blog Fotografie spots in Toscane.

La Dolce Vita, Cortona

Deze staat op nummer twee in de lijst van het lekkerste ijs van Toscane. Niet alleen omdat wij hier in Cortona getrouwd zijn maar ook omdat het ijs echt heel lekker is. Inmiddels is de ijssalon wel een keer overgenomen door een andere eigenaar maar dat maakt weinig verschil. De kleine salon bevindt zich in het schattige straatje naar het stadsplein. Tussen gezellige winkeltjes, bars en restaurants. Vergeet niet om tijdens het genieten van je ijs even een blik te werpen in de smalle straatjes van Cortona. Ik hou van deze stad.

Waar je deze ijssalon vind? Via Nazionale 71, Cortona.

De’ Coltelli, Pisa

Het lekkerste ijs in ToscaneHier kun je elke dag wel twintig smaken ijs proeven en niet alleen gewone smaken vind je hier. Wat dacht je van pijnboompittenijs of gember met limoen. Natuurlijk zijn er ook gewone smaken zoals kokos, vanille en chocola. Mijn partner is dol op bosvruchten en yoghurt terwijl ik liever kies voor Nutella en hazelnoot. Daar zijn mijn kinderen het trouwens mee eens. Maar als je hier bent is het echt een aanrader om een onbekende smaak te proeven.

Deze ijssalon vindt je in Pisa aan de Lungarno Antonio Pacinotti 23.

Gelateria Dolcivoglie, Montepulciano

Wanneer je door de stadspoorten van Montepulciano loopt dan kom je bij de kleine ijssalon Gelateria Dolcivoglie. Het ijs wordt hier dagelijks vers gemaakt. Deze ijssalon hoort zeker thuis in het rijtje van het lekkerste ijs in Toscane.

Ben je in Montepulciano dan moet je dus echt naar Via di Gracciano Nel Corso 50 om hier een ijsje te halen!

Antica Gelateria Fiorentina, Florence

Florence is niet goedkoop als het om eten en drinken gaat maar voor goed ijs wil je ook wel wat betalen. In Florence zijn meerdere ijssalons maar bij Antica Gelateria Fiorentina betaal je niet teveel en krijg je heerlijk ijs! Er zijn genoeg lekkere smaken en ze zijn niet zuinig met het ijs. De bediening is altijd even vrolijk en vriendelijk. Proef de cheese cake met koekjes ijs als je wat nieuws wil proberen.

Waar je moet zijn? Via Faenza 2a, Florence

Hou je net als ik van lekker eten en heb je nog een leuke tip voor mij? Laat dan jouw reactie achter onder mijn blog.

Liefs,

close
* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *