* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Herfst in Nederland

By Posted on 0 3 m read 101 views

D

e zomer is inmiddels voorbij en de herfst is weer aanwezig. Veel regen, gekleurde bladeren, paddenstoelen en winterkleren. Dat zijn kenmerken van een herfst in Nederland. Ondanks dat mijn favoriete seizoen toch echt de zomer is, kan ik ook wel genieten van de herfst. Bijvoorbeeld van de mooie kleuren in het bos en in de avond de kaarsjes aandoen in huis.

Paddenstoelen zoeken in het bos

Het leukste aan de herfst vind ik de zoektocht naar mooie paddenstoelen. Ik vind het dan ook echt een sport om de mooiste te zoeken en deze op de gevoelige plaat vast te leggen. Soms rijden we wel 2 uur voor een goede locatie waar de paddenstoelen groeien. Vaak gaan we zondagmiddag dan even naar het bos met de kinderen. Jammer genoeg regent het ook heel vaak en komt er van een boswandeling of paddenstoelen fotograferen weinig. Een leuk bos is bijvoorbeeld het Speulderbos bij Garderen en Ermelo of het Zanderbos bij Vierhouten en Elspeet. Je hoeft niet eens ver het bos in want aan de rand staan vaak al heel veel mooie paddenstoelen.

Met een dekentje op de bank Herfst in Nederland

Houd je niet van de kou en regen dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om lekker op de bank te hangen met een dekentje en een kop thee. Een tijd geleden schreef ik een blog over mijn favoriete series en films op Netflix. Ik hou van spannende films en series maar ook weer niet te spannend. Een serie mag best wat luchtiger zijn en die kijken we vaak ook met onze tieners erbij. Dan is zo’n regenachtige dag helemaal niet zo erg en vind ik het zo gezellig met elkaar.

Spelletjes doen

Nu de kinderen wat groter zijn kun je ook spelletjes doen zonder ze te laten winnen. Ik kan me nog goed herinneren dat toen onze oudste wat jonger was hij niet goed tegen zijn verlies kon. We speelden dan een potje Monopoly en omdat we het zo zielig vonden dat hij ging verliezen gaven we hem een financiële injectie. Onze middelste snapt nu ook alle spelregels en houdt ook echt van spelletjes doen. Bij een regenachtige herfst in Nederland houden wij als gezin af en toe een spelletjesavond. Met wat lekkers erbij en natuurlijk wat langer opblijven. Wist je dat samen met je kind spelen ook de band tussen ouders en kind versterkt? Wij leven nu eenmaal in een maatschappij waarbij iedereen de hele dag op zijn telefoon zit. Het is dus goed om zo nu en dan alle elektronica weg te laten leggen en samen iets te ondernemen.

Appeltaart bakken

In onze tuin staan twee appelbomen. De appels zijn in oktober pas rijp dus ideaal om er dan iets lekkers van te maken. Samen met de kinderen bak ik dan vaak een appeltaart van appels uit eigen tuin! Houd je niet van appeltaart dan kun je er natuurlijk ook gewoon appelmoes van maken. Met de kinderen probeer ik wel creatief te zijn. Wij gaan samen koekjes bakken of donuts versieren.

Laten we hopen dat het niet teveel gaat regenen zodat we ook lekker naar buiten kunnen deze herfst en winter. Wat doen jullie in de herfst in Nederland? Nu we door Covid-19 wat beperkingen hebben zijn we toch meer aan huis gekluisterd. Laat in een reactie onder mijn blog achter wat jullie graag doen met het gezin.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *