* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Healthy Smoothie on Tuesday

By Posted on 0 2 m read 51 views

V

orige maand mocht ik heerlijk proeven van een ontbijt/lunch bij Loua Juicebar in Utrecht. Haar healthy smoothie was precies de boost die ik op dat moment nodig had. Natuurlijk kun je thuis ook smoothies maken maar voor de meeste mensen lijkt dit te ingewikkeld. Het tegendeel is waar! Vandaag blik ik nog even terug naar de verse healthy smoothie die Marleen voor mij had gemaakt. En uiteraard kun je zelf eindeloos variëren met de lekkerste groenten en fruit.

Wat gaat er in een gezonde smoothie op deze dinsdag?

De smoothie zat boordevol vitamientjes en ik kreeg er echt nieuwe energie van. Ik ben gek op zoetigheid en gelukkig was deze smoothie ook een fruitig en zoet. De smoothie was een mix van mango, banaan, gember en sinaasappel. De combinatie was perfect. Natuurlijk zijn er nog meer lekkere smaken van vers fruit.

In de winter kun je wel wat extra’s gebruiken en twee stuks fruit per dag Healthy Smoothieklinkt dan vaak zo veel. Als het koud is buiten heb ik ook veel minder zin om gekoelde dranken te drinken en drink ik vaak (kruiden)thee of een kop warm water. En in het weekend pers ik vaak sinaasappelen uit als ik een ontbijtje voor mijn man en kinderen maak. Doordeweeks is toch lastiger en dan is een smoothie de ideale oplossing.

Thuis een smoothie maken van bevroren fruit

Ik ben iemand die gek is op fruit maar als ik na een drukke dag op mijn werk thuiskom dan gebeurd het ook wel eens dat ik mijn fruit nog in mijn tas heb laten zitten gewoon uit tijdnood. Dus vult de fruitschaal zichzelf en kom ik niet aan mijn dagelijkse behoeften van vitamientjes. Maar daar heb ik een oplossing voor gevonden. Ik koop het fruit op de markt of in de supermarkt. Ik maakt het schoon en bewaar het in bakjes in de vriezer. En als ik dan een smoothie maak, dan haal ik er alleen fruit uit wat ik ga gebruiken. Op deze manier heb ik een gezond ontbijt of een lekker verantwoord tussendoortje en een smoothie vergeet ik echt niet!

Bovendien zijn mijn kinderen er gek op en krijgen ze ongemerkt een hoge dosis vitamientjes naar binnen. Dan hoef ik me bij het avondeten ook niet schuldig te voelen als ze hun groenten weer eens niet opeten.

Smoothie met yoghurt

Een aantal maanden geleden deelde ik mijn favoriete recept van een smoothie met yoghurt. Wil je deze ook een keer maken of ben je benieuwd wat er ook alweer in deze smoothie zat? Lees dan mijn blog Smoothie terug op mijn website.

Geniet van jullie dinsdag!

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *