* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Fotoshoot op locatie

By Posted on 0 3 m read 73 views

E

en paar weken geleden schreef ik een blog over een Fotoshoot in de studio. Daarin legde ik uit hoe het werkt als je gave portretten wil laten maken. Er komt nog heel wat bij kijken. De voorbereiding, visagie, haar, stylist, de fotoshoot zelf, het uitzoeken van de foto’s, de nabewerking en het afleveren. Als all-round fotograaf fotografeer ik niet alleen portretten maar ook producten, bruidsparen, travel, lifestyle, beauty, fashion en branding en evenement. Vind je het leuk om te weten hoe een fotoshoot op locatie gaat? Mooi, want daar gaat mijn blog van vandaag over. Mijn blog is berust op mijn persoonlijke ervaringen en geen handleiding voor een perfecte draaidag.

Op zoek naar een locatie

Ik fotografeer binnen en buiten. Voor beide fotoshoots betekent het dat er een heleboel voorbereidend werk nodig is. Net zoals in de studio vergt een fotoshoot op locatie goede voorbereiding. Vooraf ga ik als fotograaf vaak meerdere keren naar een locatie om te kijken of deze Fotoshoot op locatie plek geschikt is. Ik let dan bijvoorbeeld op de omgeving. Zijn er geen obstakels die een achtergrond van de foto staan. Ook let ik erop dat de plek niet heel druk bezocht wordt.

Strand

Bij een fotoshoot op locatie fotografeer ik het liefst op het strand. Natuurlijk niet midden in de zomer als het hele strand vol ligt, maar op een rustig tijdstip. Meestal in het voor- of naseizoen en tijdens golden hour. Mijn voorkeur gaat ook uit naar een strand wat niet zo druk is en waar ik genoeg ruimte heb om relaxed een fotoshoot te doen.

Nog niet zo lang geleden was ik fotograaf voor een fotoshoot op locatie. Samen met de persoon die dit organiseerde zochten we naar een goede buiten locatie. We hielden er rekening mee dat de plek goed bereikbaar was met de auto. Het ging namelijk om een styled weddingshoot. Als voorbereiding heb ik samen met de weddingplanner gekeken naar meerdere locaties. Samen bespreken we de mogelijkheden voor een alternatieve locatie en letten we op details zoals bomen of obstakels.

Thema

Een fotoshoot op locatie heeft vaak een thema. Aan de hand van dit thema wordt er kleding geregeld, materialen, attributen en modellen. Er werken vaak heel wat mensen achter de schermen mee aan een fotoshoot. Denk hierbij aan de stylist, een make-up artist of visagiste, een kapper, cateraar, mensen van de opbouw, de fotograaf en soms ook een contactpersoon. Op de set wordt alles voordat de modellen komen gereed gemaakt. De fotograaf maakt dan vaak een aantal test shots zodat de modellen hier niet op hoeven te wachten.

Draaiboek

Bij een georganiseerde shoot wordt alles tot in de puntjes geregeld. Dit wordt uitgewerkt in een draaiboek. In het draaiboek komen alle betrokken personen die meehelpen aan de fotoshoot. Aan de hand van het draaiboek weet iedereen precies wanneer er wat van hem of haar wordt verwacht. Een dag op de Fotoshoot op locatie set is vaak hard werken. Om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt is het fijn als iedereen zich aan het draaiboek houdt.

Het zit niet altijd mee

Soms zit het mee en soms zit het tegen. Zo kun je bijvoorbeeld een dag hebben ingepland op een buiten locatie maar toch zit het weer niet mee. Het is niet altijd mogelijk om de shoot te verplaatsen. In dat geval moet je proberen iets positiefs te maken van de situatie. Regen en een harde storm kunnen bijvoorbeeld roet in het eten gooien. De decoratie waait weg, haren in de war, make-up moet vaker bijgewerkt worden of het is heel koud.

De fotograaf heeft op de set meestal de regie. Het kan zijn dat een scene over moet vanwege slechte weersomstandigheden. Soms lopen er veel mensen op de achtergrond waardoor een opname iets langer duurt. In februari had ik een shoot in de duinen met een model in een prachtige jurk. Mensen die aan het wandelen waren bleven staan om te kijken maar waren zich niet bewust dat ze in beeld stonden. Ik vraag meestal dan even of ze een stukje door willen open en leg ze uit waarom.

Ben je benieuwd naar het resultaat van een fotoshoot op locatie? Uiteraard staan er foto’s in mijn blogs maar voor mijn portfolio ga je naar Instagram: Chanstiledivita_Lifestyle en Chanstiledivita.Wedding. Mijn portfolio is binnenkort ook te zien hier op de website. Wil je ook zo’n mooie fotoshoot op locatie? Stuur me dan een berichtje via het contactformulier of laat een berichtje achter onder mijn blog.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *