* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Fotoshoot op het strand

By Posted on 0 4 m read 40 views

I

n mijn blog Fotoshoot in de studio nam ik jullie mee tijdens een dagje shooten in de studio. Het wordt steeds meer een trend om een mooie profielfoto te hebben. Maar soms is het ook leuk om foto’s van jezelf of je gezin te hebben. Dit kan natuurlijk een portret zijn maar dat kan ook op locatie. Laatst had ik een fotoshoot op het strand. Vandaag vertel ik je daar graag wat meer over.

Zakelijk of privé

Of je nu op zoek bent naar een shoot voor zakelijk gebruik of voor privé, het kiezen van een locatie kan soms lastig zijn. Eén van mijn favoriete plekjes is het strand. Regelmatig ben ik hier met mijn gezin te vinden. Maar hoe tof is deze locatie voor een shoot?! Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om samen met je partner, alleen of met je gezin op de foto te gaan. Fashionshoots worden soms ook op het strand geschoten. Ik hou ervan! Natuurlijk is het belangrijk op welk tijdstip, welke dag en Fotoshoot op het strand in welk seizoen je foto’s wil laten maken. Maar als fotograaf kan ik je daar advies in geven. Zelf heb ik toen ik zwanger was van onze dochter een shoot op het strand gedaan. Omdat dit mijn laatste zwangerschap zou zijn was dit extra bijzonder om dit vast te leggen.

De voorbereiding

Bij een lifestyle fotoshoot op het strand staat ook weer goede voorbereiding centraal. Vooraf bespreek ik met de klant zijn of haar wensen. We spreken 2 data af zodat we bij slecht weer de eerste datum kunnen cancelen en toch een alternatief hebben. Weet je zelf geen locatie, dan heb ik wel een paar leuke tips voor je. Vooraf maak ik een moodboard en overleg dit eerst altijd met de klant of we op dezelfde lijn zitten. Is de fotoshoot in opdracht van een opdrachtgever dan houd ik me aan de regels en vereisten die er gesteld zijn. Word ik benaderd voor een klant die zelf een fotoshoot op het strand wil, dan maken we samen afspraken.

De shoot

Een fotoshoot op het strand kan heel uitgebreid maar ook heel simpel. Voor een fashionshoot neem ik vaak lampen en extra benodigdheden mee zoals een reflectiescherm en objectieven. Laatst had ik een fotoshoot op het strand met een dame die zelf mooie jurken had gekocht. Ze had al een idee voor een locatie en samen hebben we haar wensen uitgewerkt. Het is vaak wel handig als je zelf een lichte make-up op hebt of dit kan laten doen. Ter plaatse bepaal ik vaak hoe ik het model op de foto ga zetten en probeer ik me zoveel mogelijk aan het moodboard te houden.

Met kleine kinderen of een gezin kijk ik vaak hoe het loopt. Ik hou van zo natuurlijk mogelijk en pak het liefst die kleine momentjes mee. Zo voorkom je dat het awkward wordt als iemand geforceerd moet poseren en ontstaan er vaak de leukste foto’s. Van mijn eigen kinderen maak ik ook liever foto’s als ze het niet door hebben en lekker aan het spelen zijn. Spontane foto’s met een gezin en kinderen zijn ook veel mooier vind ik. Maar wil een klant dit juist wel dan zal ik ervoor zorgen dat jullie het perfecte plaatje krijgen.

Kleding Fotoshoot op het strand

Vooraf krijg je van mij altijd een kledingadvies. Dit is meer een richtlijn dan een pré hoor. Zelf vind ik het wel leuk als je met meer bent dat de kleding een beetje op elkaar is afgestemd. Afhankelijk van het thema wat je wenst kan ik je uiteraard ook voorbeelden laten zien in de vorm van een moodboard. Kies je voor meerdere setjes kleding dan moet je er wel rekening mee houden dat er niet altijd een plek is waar je je privé om kan kleden. Wij vrouwen zijn daar soms heel handig in. Ik weet nog dat ik model was toen ik zwanger was en op het strand mijn jurk aan trok. Gewoon over mijn kleding en daarna mijn kleding er onderuit. Het is primitief maar je moet je dan even aanpassen aan de omstandigheden.

Foto’s nabewerken

Je kiest een fotograaf om zijn of haar stijl. Ook ik heb mijn eigen stijl gecreëerd. Als de foto’s gemaakt zijn neem ik eventuele wensen mee tijdens het nabewerken van de foto’s. Vooraf bespreek ik hoeveel foto’s je krijgt. Ben je nieuwsgierig naar mijn werk? De foto’s in mijn blog zijn van een recente fotoshoot op het strand. Maar van mijn werk staat op Instagram: Chanstiledivita_lifestyle.

Wil jij ook mooie foto’s op het strand of op een andere locatie? Ik denk graag met je mee! Stuur me een berichtje via het contactformulier of laat jouw reactie achter onder mijn blog.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *