* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Fitmom

By Posted on 0 2 m read 123 views

D

enk maar niet dat ik een soort voorbeeld wil zijn voor alle mama’s in combinatie met fitness of sporten. Als je op het internet zoekt naar de definitie van een ‘fitmom’ dan kom je verschillende betekenissen tegen. Eigenlijk zijn alle mama’s die voor hun kinderen zorgen een fitmom.

Als mama ben je namelijk veel meer dan alleen mama. Je bent ook de huishoudster (tja, niet iedereen kan zich een hulp in de huishouding veroorloven dus dan komt het toch vaak op de moeder aan), verpleegster (kusjes doen wonderen maar ook in geval van nood kan ik een pleister plakken), politieagent (vooral als je een kind hebt die graag plaagt), juf (je wil niet weten hoe vaak ik per week met huiswerk moet helpen en daarnaast ben ik hulpouder op school), kok (of je nu een drukke dag hebt of juist niet, er moet altijd een lekkere maaltijd op tafel staan). Teveel om op te noemen eigenlijk en ik word al moe bij de gedachten dat ik straks weer een stapel was moet wegvouwen.

En naast al die dingen ben je ook nog mama. Een mama is iemand die met liefde haar kinderen verzorgt. Om fit te blijven brengt ze de kinderen naar school, zwemles en vriendjes. Een ochtend is te vergelijken met hardlopen. Ik ren me rot om iedereen op tijd op school te krijgen. Als krachttraining tilt ze de boodschappen, de kinderen (als ze weer een keer niet willen lopen) en misschien als alle kinderen op bed liggen is er tijd om te sporten.

Maar wat denk je van de bevalling? Dat is al een hele prestatie op zich en dat vergt een hoop energie en conditie. Ik denk dat als mannen kinderen zouden baren, er geen kinderen meer op de wereld komen. Het uithoudingsvermogen van een mama is echt uniek.

Wat mezelf betreft, ik ben nog niet zo fit als ik zou willen maar dat komt vanzelf wel. Nu sta ik 3 keer in de week vroeg op om te gaan hardlopen. Maar als er één van de kinderen voor die tijd al wakker is dan moet ik mijn plannen wijzigen. Toch zijn ze het waard. Mijn definitie van een fitmom heeft voor mij nu een hele andere betekenis. En als ik binnenkort geen borstvoeding meer geef en meer tijd over heb dan pak ik zeker weer een lesje mee in de sportschool.

Voor alle mama’s: Jullie zijn geweldig!

Liefs,

close
* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *