* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Fit voor deze zomer

By Posted on 0 3 m read 59 views

O

ver een paar maanden is het zover, dan is het weer zomer! Dit is echt mijn favoriete seizoen maar soms kan ik hier ook een beetje tegenop zien. In de afgelopen maanden, mede door Covid-19 en de lockdown, ben ik toch minder energiek. We konden niet naar de sportschool en hardlopen met regen of ijs zag ik niet zitten. Thuis sporten met een heel gezin was ook best een uitdaging. Heel eerlijk, ik weet niet of ik fit voor deze zomer ben. Hoe fit ben jij en hoe kun je nu al lekker in je vel zitten? Hier volgen mijn tips.

Begin met bewegen

Zorg dat je weer lekker gaat bewegen. Dat extra loopje naar de winkel of naar school. Pak niet zo snel de auto maar ga lekker lopen of fietsen. Dat helpt mij in ieder geval wel. In mijn eigen dorp ga ik eigenlijk weinig met de auto en pak ik het liefste de fiets. Fit voor deze zomer Natuurlijk is dat wel afhankelijk van het weer. Komt de regen met bakken uit de hemel dan laat ik me niet natregenen en ga ik wel met de auto. Bewegen kan ook thuis. Door kleine en korte oefeningen te doen of wat meer de trap op en af lopen. Je hoeft hier ook maar even aan te besteden en geen hele dagen. Begin met een paar minuten en bouw je oefeningen langzaam op. Je zult zien dat je je fitter voelt.

Actief met kinderen

Naast ondernemer, fotografe, influencer en huisvrouw ben ik ook mama. Ik weet dus als geen ander hoe hectisch een dag eruit kan zien. Soms plof ik ’s avonds op de bank en dan heb ik gewoon geen fut meer om te gaan sporten. Je kunt het ook anders doen. Probeer actief te zijn met je kinderen. Ga overdag een rondje langs alle speeltuinen of ga een eindje wandelen. Dat helpt de kinderen voor een betere nachtrust en ze zijn niet alleen maar binnen aan het spelen. Ik probeer elke dag even naar buiten te gaan. Een frisse neus halen of samen naar de speeltuin. Weet je dat je jezelf ook jonger voelt als je actief bezig bent met je kinderen? Dit helpt mij een beetje op weg om fit voor deze zomer te zijn.

Samen sporten

Je kunt natuurlijk ook samen sporten met je partner of met je kinderen. Dit helpt je bij je motivatie en je zorgt ervoor dat je samen fitter bent. Mijn tienerzoon daagde me een keer uit en riep dat hij toch wel sneller was dat zijn moeder. Dat heeft hij geweten. We gingen samen hardlopen en na 1 kilometer riep hij naar me: “Mam, als je mij bij wilt houden dan moet je toch echt langzamer gaan lopen”. Het eerste stuk rende hij zo snel dan hij na een paar 100 meter al geen energie meer had. Voortaan gaat hij dus op de fiets en ik ga naast hem hardlopen. Ik vind het gezellig om samen te gaan sporten maar alleen vind ik ook prima. Met muziek in mijn oren heb ik even tijd voor mezelf.

Of je nu gaat sporten met of zonder schema zorg dat je begint. Je moet er wel iets voor doen als je fit voor deze zomer wilt zijn. Hoe blijf jij fit en wat is jouw geheim? Laat jouw reactie achter onder mijn blog.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *