* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Fit & papa – Part II

By Posted on 0 2 m read 158 views

I

n navolging op mijn blog van begin augustus kun je nu lezen hoe het nu gaat met mijn partner in mijn blog Fit & papa – Part II. In het eerste deel van mijn blog Fit & papa – Part I schreef ik over de goede voornemens van mijn partner. Inmiddels is hij alweer een aantal weken verder en ik zie goed resultaat! Nieuwsgierig? Lees dan vooral verder.

Regelmaat

Fit & papa is niet altijd even makkelijk. Vaders hebben het vaak druk met werk en het gezin. Dan schiet sporten en gemakkelijk in. Mijn partner heeft het nog een stukje zwaarder. Hij helpt mij namelijk met mijn eigen bedrijf en daar gaat vaak veel tijd in zitten. Het is dan ook een hele uitdaging om na een drukke werkdag nog naar de sportschool te gaan. Hij heeft ervoor gekozen om in de ochtend te gaan sporten. Onze oudste twee kinderen zijn dan naar school of hebben online les en onze jongste is dan bij mij. Hierdoor hoeft hij niet op de klok te kijken en kan hij in alle rust sporten.

Voeding Fit & papa

Naast het sporten hebben we ook onze voeding veranderd. Ik kook nu bijvoorbeeld met gezondere ingrediënten. Vaak hadden we niet veel tijd en ging ik pas laat boodschappen doen. Of veel te veel boodschappen doen waardoor er teveel in huis was. Nu laten we 3 keer in de week maaltijden van Marley Spoon bezorgen, die ik dan zelf bereid. De overige dagen haal ik wat er in de aanbieding is in de supermarkt of eten we iets waar we op dat moment trek in hebben. Maar we eten wel bewust.

Focus niet teveel

Nog iets wat helpt is je focus niet teveel op het afvallen te richten. Gewoon bewegen en gezonder eten heeft mijn partner in dit geval geholpen met gewicht verliezen. Nog iets wat helpt is om niet op de weegschaal te gaan staan. Je mag af en toe (lees 1 x per maand of zo) wel wegen, maar leg de focus daar niet op. Spieren wegen ook zwaar. Je merkt het vanzelf als je broek minder strak gaat zitten. Sta je voor de spiegel dan kun je natuurlijk ook zien dat je goed bezig bent.

Belangrijk is dus niet te overdrijven. Je hoeft echt niet 7 dagen per week naar de sportschool. Als je maar gaat. En elke dag sla eten is ook echt niet nodig. Maar elke dag pizza is natuurlijk ook niet goed. Gebruik gewoon je gezond verstand.

Ik ben in ieder geval heel trots op mijn man! Hij zit beter in zijn vel, ik zorg dat hij ongestoord naar de sportschool kan gaan en kook gezond voor hem. Hij daarentegen zorgt dat ik ook gewoon kan gaan sporten en helpt mee met het kiezen van een maaltijd. En als het even kan, dan sporten we samen. Want zeg nou zelf, dat is toch veel leuker.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *