* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Fit & papa – Part I

By Posted on 0 3 m read 226 views

V

aak wordt er meer aandacht besteed aan hoe een vrouw eruit ziet dan een man. Het draait vaak om fit & mama dan om fit & papa. Mannen maken zich over het algemeen ook minder zorgen over hoe ze eruit zien. Natuurlijk zijn er uitzonderingen maar bij ons thuis let ik meer op mijn eten, ga ik vaker sporten en maak ik me druk als ik ben aangekomen. Misschien komt het omdat ik er elke maand een blog over schrijf maar toch houd het me bezig. Ik ben altijd al een persoon geweest die graag sport en fit blijft.

Toch is het lastiger als je de 35 gepasseerd bent en ik moet toegeven, die ben ik voorbij. Vroeger dacht ik altijd dat het wel mee zou vallen, maar ik heb nu echt veel minder energie dan toen ik 20 was. Ik had toen nog geen gezin, geen kinderen en dus ook meer tijd voor mezelf.

Fit & papaMaar hoe zit het eigenlijk met mannen? In mijn blog Fit & papa kun je nu ook mijn eigen vent volgen. Niet onaardig bedoeld maar ook hij is sinds we samen zijn (ruim 12 jaar nu) aardig veranderd. Hij is niet meer zo slank als toen we uitgingen. Ook hij heeft blijkbaar last van zwangerschapskilo’s. Hoog tijd om daar iets aan te doen.

Even voorstellen

Ik zal eerst even iets over hem vertellen. Toen wij elkaar leerden kennen ging hij elke dag naar de sportschool, was super fit en slank. Niet dat het mij wat uitmaakt maar hij is behoorlijk veranderd wat dat betreft. Hij is 2 jaar jonger dan ik en werkt in de IT. Door werk, een opleiding (hij volgt naast zijn werk nog een HBO opleiding) en ons gezin wordt er veel tijd opgeslokt. Hij heeft wel al jaren een abonnement op de sportschool maar hij is meer sponsor dan dat hij echt gaat sporten. Het afgelopen jaar is hij nauwelijks naar de sportschool geweest en vorig jaar telde ik ook maar 2 bezoeken. Een dure grap als je het mij vraagt. Maar ik denk dat er meer mannen zijn die zich hierbij kunnen aansluiten.

Het doel

Fit & papa is het voornemen. Zijn doel is om uiteindelijk minimaal 20 kilo af te vallen en weer fit te worden. Zo liepen wij bijvoorbeeld een paar jaar geleden de kwart marathon en kwam ik 11 minuten eerder de finish over. Dat is best frustrerend voor een man kan ik je vertellen. Voor mij natuurlijk niet want ik plaag hem er soms mee. Maar hier moeten we iets aan doen. Het nadeel van overgewicht is dat het voor je gewrichten niet prettig is. Je bent gezonder als je wat minder gewicht hebt maar je krijgt er ook meer energie door. Daarom heeft hij besloten om te sporten en ik mag hem volgen.

De sportschool

Zijn planning is om 3  keer per week naar de sportschool te gaan. Samen met een trainer kijken ze naar hoe hij gemotiveerd blijft en stellen ze een schema op. Het moet natuurlijk wel leuk blijven en het moet voor hem te doen zijn. Onze sportschool is 24/7 open dus aan de openingstijden zal het niet liggen. Daarnaast gaan we samen sporten. Op deze manier heeft hij een maatje en kunnen we elkaar motiveren om door te gaan.

Of hij zijn doel gaat halen? Ik hou jullie op de hoogte.

Liefs,

close
* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *