* Required field

We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Fit na een zwangerschap

By Posted on 0 2 m read 101 views

N

a de zwangerschap is het nog een hele uitdaging om daarna weer fit te worden en je lichaam terug te brengen naar voor de zwangerschap. Uit eigen ervaring weet ik nu ook dat na je 35e het helaas nog een stuk minder makkelijk is na de zwangerschap.

Ik kreeg mijn oudste zoon toen ik 22 jaar oud was. Van een maatje 34 ging ik toen naar een maatje 38 aan het einde van de zwangerschap en na de bevalling was ik binnen een paar maanden de meeste kilo’s kwijt. Maar de zwangerschap zorgde voor wat meer vormen en rondingen en mijn kledingmaat was veranderd naar maatje 36. Prima, ik had niks te klagen. Mijn tweede zoon is geboren toen ik 29 jaar oud was. Binnen 7 weken paste ik alweer in mijn skinny jeans en ik kon zelfs maatje 34 weer aan! Het geheim? Gezond eten, regelmatig sporten en 3 maanden borstvoeding.

In 2017 kreeg ik 2 keer een miskraam met 4 operaties tot gevolg. De 6 kilo van de zwangerschap raakte ik niet meer kwijt. Ook was ik minder fit en mocht ik niet meer zoveel trainen als daarvoor. In 2018 raakte ik weer zwanger en moest helaas stoppen met Cardio Boksen en hardlopen. Toen in december onze dochter werd geboren was ik 39 jaar oud. Nu, 9 maanden later ben ik alle zwangerschapskilo’s (15 kilo) kwijt maar die 6 kilo van dat jaar daarvoor gaat er niet zo makkelijk meer af. Ook nu mag ik niet klagen en heb ik weer maatje 36, maar hoe ouder je wordt hoe minder eenvoudig het is om je figuur te behouden.

Hoog tijd om mezelf even onder de loep te nemen. Van al die mooie insta- en facebook meiden die elke dag in de sportschool staan word ik toch een beetje onzeker. Maar mijn lichaam heeft wel 5 keer een zwangerschap moeten doorstaan waarvan 3 keer volledig. En na iedere zwangerschap is het moeilijker om dan weer je oude figuur terug te krijgen. Bovendien heb ik echt geen tijd om elke dag in de sportschool te staan. Ik ben in de avond al blij als alle kids op bed liggen, het werk af is en mijn huis weer opgeruimd. Het kost dus tijd om weer de oude te worden. Meestal is je lichaam na 9-12 maanden weer gewoon zoals je gewend bent. En die paar extra kilo’s? Die neem ik maar voor lief. Ik ben hartstikke blij dat ik 3 gezonde kinderen heb en dat ik hun mama mag zijn.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *