* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Evenwichtige kijk op sport

By Posted on 0 3 m read 153 views

A

ls onderdeel van de blogs in het thema Sport & Health schreef ik samen met personal trainer Carla de vorige keer al over vrouwen die na een zwangerschap weer gaan sporten. We hebben verschillende vrouwen gevraagd wat hun motivatie achter sport is. We waren namelijk heel erg benieuwd hoe zij tegen sport aankijken en hoe ze dit het beste vol kunnen houden. Als reactie daarop kun je vandaag meelezen hoe het voor deze mama een uitdaging is om fit te zijn en te blijven. Hoe hou je een evenwichtige kijk op sport en verlies je jezelf niet?

Stiekem vind ik niets zo lekker als mezelf verliezen in zelfmedelijden met een reep chocolade

De realiteitEvenwichtige kijk op sport

Kijken bij een ander is vaak een bevestiging dat je niet de enige bent die er op een bepaalde manier over denkt. We hebben namelijk allemaal met bepaalde obstakels te maken. De mama die wij hebben geïnterviewd vertelde ons het volgende.

“Carla en Chantal hebben mij gevraagd om een stukje te schrijven voor hun blog als fit mom. Pfff dacht ik, om heel eerlijk te zijn voel ik me helemaal niet fit. Ik heb mezelf veel te vaak laten gaan, snoepend op de bank, kijkend naar een tv-serie en veel te weinig gesport.

Eigenlijk vind ik het allemaal ontzettend lastig. Je kan het vergelijken met een kaartenhuis. Als één kaart valt, dan valt de rest ook. Stiekem vind ik niets zo lekker als mezelf verliezen in zelfmedelijden met een reep chocolade. Het grote nadeel is dat dat maar heel even fijn is, want al snel daarna volgt spijt. En daar gaat het nu net om, de perfecte fit mom, maar dat ben ik niet en dus hoeft die spijt ook niet!

Ook probeer ik een evenwichtige kijk op sport te houden. Ik ben een vrouw die een geweldige vent heeft, twee van de leukste (b)engels die er bestaan en daarnaast vind ik het belangrijk om voor mezelf te zorgen. Ik werk, ik sport, ik eet bewust en soms geniet ik van een lekkere reep chocolade of een wijntje. Dat is waar ik wil zijn. Zover ben ik nog niet, op dit moment ben ik nog onderweg naar mijn doel. Sporten helpt mij om mezelf te resetten, te ontspannen en echt even iets voor mezelf te doen!” aldus Nicole.

Ik vraag me af of alleen al de schoolrun niet voldoende is om fit te blijven

HerkenbaarEvenwichtige kijk op sport

Een evenwichtige kijk op sporten wil niet zeggen dat je alleen maar met sporten bezig bent. Zoek voor jezelf de juiste balans hierin. Ik heb net als fit mom Nicole uit het stukje hierboven soms spijt als ik een zak snoep leeg heb gegeten en op de bank zit te Netflixen in plaats van naar de sportschool. Ik kan als mama van 3 ook inmiddels alles met één hand en soms ren ik van school naar huis, van de supermarkt naar school. Dan vraag ik me af of alleen al de schoolrun niet voldoende is om fit te blijven. Helaas dat werkt dus niet. Vooral het laatste stukje is belangrijk. Tijd om te sporten helpt je om jezelf weer te resetten van je drukke leventje. Een stukje ontspanning en even tijd voor jezelf.

Ik kan ook echt ontspannen als ik even iets eerder opsta en tijd voor mezelf heb in de badkamer. Zo probeer ik in de ochtend te gaan hardlopen als mijn hele gezin nog slaapt. Soms moet je er iets voor over hebben maar je voelt je de rest van de dag wel fitter. Ga ik laat naar bed of regent het, dan zie je mij echt niet zo vroeg naar buiten gaan hoor. Ook daar zit voor mij een uitdaging in.

Wil jij ook fit zijn? Carla helpt je graag. Heb je interesse en wil je meer info of heb je een vraag aan Carla? Kijk even op haar website en klik op deze LINK of neem contact op via het Contactformulier. Je kan natuurlijk ook even een mailtje sturen naar info@chanstiledivita.nl.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *