* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Een weekend op Texel – Part I

By Posted on 0 4 m read 125 views

O

p het moment dat ik dit schrijf ben ik nog aan het nagenieten van ons weekend op Texel. De komende weken zal ik met regelmaat wat handige tips voor eten & drinken, sport & health maar ook nog een reisblog online zetten. Er valt zoveel te vertellen en ik weet één ding zeker, hier kom ik zeker nog een keer terug! De leukste tips voor een weekend op Texel wil ik meteen met je delen. Ik weet zeker dat je na het lezen van deze blog zin hebt om naar Texel toe te gaan

Vakantie

Het is de laatste week van de meivakantie en we willen nog even een paar dagen weg met de kinderen. Vorig jaar hadden we al plannen om naar Texel te gaan maar toen gingen we in lockdown. Ik ging op zoek naar de leukste tips voor een weekend op Texel en maak voor mijn gezin een planning die bij ons past. We willen iets actiefs doen, lekker eten en het eiland verkennen. De VVV is heel vriendelijk en behulpzaam en geeft mij een aantal leuke tips om te doen.

Handige weetjes over Texel Een weekend op Texel

Eigenlijk ben ik niet zo bekend op de Waddeneilanden. Een aantal jaar geleden ben ik met vriendinnen op Ameland geweest. Dat was supergezellig maar we gingen eigenlijk alleen een weekendje relaxen, terrasjes pakken en uit eten. Van het eiland heb ik toen niet zoveel gezien. Van de Waddeneilanden is Texel het grootste eiland. Texel hoort bij de provincie Noord-Holland en ligt heel dicht bij Den Helder.

Vooraf had ik mezelf goed ingelezen. Zo kwam ik er bijvoorbeeld achter dat je bijna overal op Texel betaald moet parkeren. Je betaalt per uur 2,50 euro maar op aanraden van de VVV hebben wij een parkeervignet gekocht voor het hele weekend. We waren nu 20 euro kwijt en mochten overal parkeren. Ga je maar 1 dag naar Texel, koop dan een dagkaart van 10 euro. Overigens is het vignet van 20 euro ook voor een hele week, dus dat is extra voordelig.

De overtocht

Van de VVV op Texel krijgen we tickets voor de boot. Deze boek je dan ook heel eenvoudig via de website of je koopt ze in de haven. Het is wel aan te raden om de tickets vooraf te kopen, er staat geen datum of tijd op dus mocht je toch niet gaan dan kun je ze ook een andere keer gebruiken. Voor een overzicht van de vaartijden kijk je op de website van Teso.

De overtocht duurt maar 20 minuten dus je bent er zo! Eigenlijk begint het feestje al op de boot want zeker met mooi weer kun je heerlijk genieten van het uitzicht of een hapje en drankje. Reis je in het weekend of in een vakantieperiode, komt dan vroeg, want anders sta je gerust een uur te wachten. Ben je niet zo gek op varen? Geen probleem, de overtocht gaat zo vlot en je voelt bij rustig weer amper dat je aan het varen bent.

Je kunt over als voetganger, met de fiets, maar ook gewoon met de auto of motor. Je koopt eigenlijk altijd een retourticket en je hoeft hem alleen in Den Helder te laten zien. Handig om te weten, de veerboot vaart elke dag en op de dag zelfs om het half uur, maar check voor de zekerheid altijd het schema van de boot.

Fietsen mee

Een weekend op Texel Texel staat bekend als het fietseiland. En dat is ook wel te zien. Op de veerboot zie je bijna alleen maar auto’s met fietsen erachter. Heb je geen bagagedrager en wil je toch fietsen op het eiland? Op veel plekken kun je een fiets huren. Een weekend op Texel is niet compleet zonder een ritje op de fiets. Wij nemen twee fietsen mee en huren voor onze jongens een fiets op het eiland. In mijn volgende blog zal ik hier wat uitgebreider op ingaan. De fietsroute krijgen we van de VVV.

Wat te doen op Texel

Wat zijn de absolute must-sees op Texel? De belangrijkste is toch wel de vuurtoren van Texel. Deze bevindt zich in het noorden van het eiland in De Cocksdorp. Op Texel kun je een route fietsen waarbij je lammetjes mag knuffelen, een aanrader voor kinderen! Texel heeft een prachtig Nationaal Park Duinen waar je een combinatie vindt van bos en duinen. Naast schaapjes staat Texel bekend om de zeehondjes. Deze kun je bezoeken in het reservaat Ecomare.

Texel heeft tal van interessante musea en pittoreske dorpjes. Wij hebben hier heerlijk rondgeslenterd en souvenirs gekocht. Wil je echt iets unieks meenemen voor thuis? Ga dan naar de kaasboerderij en proef de brandnetelkaas! In een volgend blog neem ik je graag mee naar onze lievelingsplekjes.

Uit eten op Texel

In veel restaurants kun je vis eten. En dat is niet zo gek want de vis wordt hier zelf gevangen. In Oudeschild ligt zelfs nog een boot waarmee je als toerist een dagje mee kunt varen om krabbetjes te vangen. De vissers vertellen je dan graag hun verhaal. Heel bijzonder om mee te maken! Maar naast vis kun je hier ook heerlijke pannenkoeken eten of raspatat. En er zijn pizzeria’s, snackbars, een Turks restaurant en nog veel meer. Volgende week kun je in mijn blog Uit eten op Texel lezen waar wij mochten proeven.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published.