* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Een goede start

By Posted on 0 3 m read 110 views

I

n de reeks blogs die je afgelopen maanden kon lezen waren er mama’s zoals jij en ik aan het woord. Ze hebben net als jij en ik te maken met uitdagingen en obstakels. Maar toch is sporten een goede start van een gezond en fitter leven. Het hoeft geen obsessie te zijn en het moet wel leuk blijven. Want zeg nou zelf, 5 dagen in de week trainen met kids, werk, huishouden en een partner is bijna niet te doen. Doe wat haalbaar voor je is. Dat werkt het beste. Vandaag kun je voor de laatste keer meelezen met een verhaal van een mama. Zij deelt haar ervaring en geeft je een kijkje in haar leven.

Wat er vooraf ging Een goede start

Er moet nu wat gebeuren, dachten mijn man en ik een aantal jaar geleden. De afgelopen jaren waren we allebei best wat uitgedijd door gezellige avondjes uit eten en stappen. Hierdoor was onze conditie er niet op verbeterd. We deden dit samen omdat we allebei wat te doen hadden voor onze gezondheid, maar ook omdat het gezelliger is om samen te sporten en je elkaar kunt motiveren op de momenten dat we in de sportschool waren.

We besloten het goed aan te pakken en om een stok achter de deur te hebben (sporten is nou niet echt mijn favoriete bezigheid) besloten we te gaan sporten met een personal trainer. Ons hoofddoel was fitter worden en daarbij was een aantal kilo’s afvallen toch ook wel een belangrijk aandachtspunt. We werden fitter maar ook smaller. Het lukte ons een gezonder en regelmatiger eetpatroon te krijgen met hulp van onze personal trainer. Zij deelde alles met ons, bijvoorbeeld wat zij op een dag at gedurende een maand. Genoeg inspiratie en variatie voor een goede start.

Zwanger

En toen werd ik zwanger! De vraag om te blijven sporten of niet was er niet eens. Inmiddels zat het sporten zo in mijn systeem dat ik wilde blijven sporten. Nog steeds was sporten niet mijn grootste hobby, maar het was inmiddels wel een vast onderdeel van mijn leven. Ik voelde me na de trainingen altijd super lekker en de hele dag energiek (we trainden vroeg in de ochtend voor het werk). Daarnaast hield ik vast aan de gedachte: fit de bevalling in, des te sneller het herstel.

Mijn zwangerschap verliep voorspoedig en ik had dan ook geen klachten. De trainingen werden wel aangepast, maar bleven uitdagend en leuk. Ik heb tot mijn 36ste week van de zwangerschap gesport. Wat mij betreft had ik zelfs nog wel door kunnen gaan, want de energie had ik zeker! Maar met mezelf had ik afgesproken dat mijn verlof ook echt mijn verlof is en dat dat ook het moment was om te stoppen met sporten.

Na de bevalling Een goede start

Zo’n 10 weken na de bevalling begon ik weer met trainen. Het trainen had ik dan ook erg gemist. Het was fijn om weer te beginnen, even een uurtje voor jezelf. Ik had geen specifiek doel, en was niet veel aangekomen tijdens de zwangerschap. Dat betekende dus ook niet dat ik echt mijn zwangerschapskilo’s eraf moest trainen. Ik denk dat dit vooral kwam door een goede start. Voor mij is het gewoon fijn om in beweging en fit te blijven.

De trainingen gingen goed, al merkte ik dat ik best weer even moest opbouwen. Iets wat ik best wel frustrerend vond. Daarnaast ben ik van 2 keer per week trainen met een personal trainer naar één keer per week gegaan. Het was soms best even puzzelen met oppas, werk, etc. We houden het nu bij één keer per week. Voorheen trainde ik samen met mijn man, maar dat is nu niet meer te doen. We gaan nu apart.

We hebben ook een doel gesteld. Afgelopen kerst hebben we als gezin, dus met onze kleine man van 1,5 jaar erbij, een trainingssessie gedaan. Hoe leuk was dat!

Bedankt

Ik wil de mama’s van de afgelopen maanden bedankt voor hun verhaal. Je moet het maar durven om een kwetsbare, maar vooral ook eerlijke kant van jezelf te laten zien. Carla en ik willen op deze manier laten zien dat sporten leuk is. Persoonlijk zit ik veel beter in mijn vel en krijg ik er energie van. Vond je het leuk om mee te kijken in het leven van verschillende mama’s? Lijkt het je leuk om een keer te trainen met Carla, neem dan contact op via haar website Welness Carla.

Liefs,

close
* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *