* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Een gezonde levensstijl voor kinderen

By Posted on 0 2 m read 84 views

W

e leven in een tijd waarbij kinderen opgroeien achter de laptop, iPad en voor de tv. Dat begint vaak al vroeg met kleine kinderen in de Maxi-Cosi of kinderstoel. Ze spelen nagenoeg niet meer buiten en uit verveling gaan ze ook nog eens meer eten of snoepen. Als je om je heen kijkt zie je dat veel kinderen te maken hebben met overgewicht, gedragsproblemen en hun gezondheid. Je krijgt geen weerstand van binnen zitten en verkeerde voeding. Een gezonde levensstijl voor kinderen is daarom erg belangrijk.

Buiten spelen

Kinderen die buiten spelen ontwikkelen vaak een betere motoriek, vooral als ze gaan klimmen, bloemetjes plukken of beestjes zoeken. Ik kan me nog goed herinneren dat ik lieveheersbeestjes zocht en deze met een paar groene blaadjes in een bakje met gaatjes deed en mee naar huis nam. Of dat voor het beestje prettig was laten we even buiten beschouwing maar ik heb er een hoop van geleerd. Of die keer dat ik een ganzenei vond en dacht dat ik die, stiekem zonder dat mijn moeder dit wist, wel even uit kon broeden onder een lamp. Dit hoor allemaal bij het opgroeien en groter worden. De natuur heeft een grote hoeveelheid kleuren en bied genoeg ontdek- en groeimogelijkheden waar kinderen zich prima kunnen ontwikkelen.

Games die bewegen stimuleren Een gezonde levensstijl voor kinderen

Een aantal jaar geleden had je een computerspel waarbij je kon sporten of springen om zo het bewegen van kinderen (en volwassenen) te stimuleren. Laatst was het Pokémonspel een hit waarin onze kinderen kilometers moesten lopen om diverse Pokémons te verzamelen. Maar is het wel goed om je kind met zijn elektronica naar buiten te sturen? Dat lost het probleem van te lang gamen natuurlijk niet op. Soms maken we een grapje als één van onze kinderen in het weekend, want doordeweeks mogen ze niet gamen, na een paar uur uit zijn kamer komt en dan vragen we of hij al vierkante ogen heeft. Maar eigenlijk bedoelen we gewoon, zet dat apparaat uit en ga lekker buiten spelen. Een gezonde levensstijl voor kinderen is soms lastiger dan we denken. Als je zelf druk bezig bent zet je misschien je kind wat sneller voor de televisie of achter een tablet.

De oplossing

Je kan je kind niet dwingen om buiten te gaan spelen maar ouders moeten het goede voorbeeld geven. Met je gezin leuke dingen doen is niet alleen goed voor de band met elkaar, het is voor kinderen ook een perfect moment om eens heerlijk te genieten van andere dingen dan zijn scherm. Wij kiezen er daarom voor om bijna elk weekend wel een paar uurtjes even erop uit te gaan. Fietsen naar Rotterdam, struinen door het bos op zoek naar paddenstoelen, uitwaaien op het strand in Zeeland of lekker wandelen in het park vlakbij ons huis. Het maakt niet uit wat je verzint, je kind leert hierdoor dat er meer is dan alleen binnen zitten en gamen of films kijken.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *