* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Een gezond ontbijt

By Posted on 0 3 m read 64 views

A

ls je de reden weet waarom iets zo is, dan is het vaak eenvoudiger iets te accepteren of te doen. Zo is het ook met een gezond ontbijt. Waarom is ontbijten nou zo belangrijk? In mijn blog van vandaag heb ik uitgezocht wat de reden hiervan is en ik heb ook nog een lekkere tip voor je.

De belangrijkste reden

Eigenlijk is het heel simpel. Na een lange nacht zonder eten moet je lichaam weer energie krijgen. Je lichaam heeft ook voedingsstoffen nodig. Wil je goed functioneren en ook presteren heb je voedsel nodig. Een ontbijt zorgt ervoor dat je je goed kan concentreren. Dat is wel handig als je op school zit of aan het werk bent. Door te ontbijten ben je namelijk veel productiever. Een goed ontbijt zorgt er ook voor dat jouw lichaam (lees je darmen) op gang komt. Je krijgt door een gezond ontbijt ook meteen de belangrijkste voedingsstoffen binnen zoals vitamines en mineralen.

Afvallen of op gewicht blijven

Dat een ontbijt bijdraagt aan een gezonde levensstijl is wel bewezen. Met de juiste vezels zorg je ervoor dat het hongergevoel wegblijft en is de kans klein dat je veel gaat snoepen aan het begin van de dag. Als je niet ontbijt dan pak je veel sneller iets want minder of ongezond is. Mensen die ontbijten hebben vaker een gezond gewicht dan mensen die niet ontbijten.

Wat is een gezond ontbijtEen gezond ontbijt

Een gezond ontbijt kan bijvoorbeeld bestaan uit koolhydraten en vezelrijke voeding zoals volkoren brood of granen. Persoonlijk krijg ik in de ochtend geen brood naar binnen dus dan is een bakje yoghurt met havermout of muesli ideaal en lekker. Daar kun je dan honing aan toevoegen als je van zoet houd zoals ik.

Eiwitten en calcium zijn ook erg belangrijk en zitten bijvoorbeeld in melk, kaas, yoghurt en een gekookt ei. Heb je in de ochtend geen zin of geen tijd om een eitje te koken, doe dit dan de avond ervoor en leg je gekookte ei in de koelkast.

Vitamines en mineralen zijn nodig voor je weerstand en energie. Een stuk fruit of uitgeperste sap is al voldoende. Je kunt natuurlijk ook een smoothie maken met groente en fruit.

En uiteraard is het belangrijk om veel water te drinken zonder teveel suikers. Een glas water is altijd prima maar ben je daar niet zo gek op dan kun je natuurlijk ook kruidenthee drinken of water met fruit. Drink je zwarte thee of koffie, zorg er dan voor dat je een glas water erbij drinkt. Dit houdt je vochtpijl gelijk.

 Acaibowl

Een paar weken geleden kreeg ik bij Loua Juicebar in Utrecht van Marleen het perfecte ontbijtje. Dit moet je zeker een keer uitproberen. Op de visstraat in de binnenstad van Utrecht vindt je deze leuke plek met gezonde drankjes en ontbijtjes of lunches. Heb je mijn blog Lunch bij Loua Juicebar gemist? Lees hem dan alsnog en ontdek hoe lekker gezond eten kan zijn.

En de tip van Marleen? Een heerlijke Acaibowl. Wat zat er in? Acai gemixt met banaan. Als topping granola, kokos, blauwe bessen, aardbeien en passievrucht. Laat je me weten als je hier geweest bent en wat jij het liefste voor ontbijtje neemt?

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *