* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Dolfijnen spotten

By Posted on 0 4 m read 57 views

E

en aantal weken geleden schreef ik een blog over onze zoektocht naar Schildpadden tijdens onze vakantie op Zakynthos. We hebben aan boord van de boot de grootste lol gehad maar het kostte ook best veel moeite en tijd om uiteindelijk één schildpad te kunnen zien. Dolfijnen spotten is voor veel mensen iets wat ze op vakantie graag doen. Ik bespaar je de grootste zoektocht en heb voor jullie de meeste hotspots in Europa al op een rijtje gezet.

Zeeland

Omdat mijn ouders in Zeeland wonen, komen wij hier minimaal één keer per maand, soms elke twee weken. Het is hier heerlijk en voor ons prima aan te rijden. De stranden zijn veel minder druk en de dorpjes nog veel gezelliger dan de grote steden. In de Nederlandse Noordzee zwemt de Witsnuitdolfijn. Aan de kust krijg je ze zelden of nooit te zien maar ga je erop uit met een jacht of zeilboot dan kun je een groepje dolfijnen zien.

Golf van Biskaje

De Golf van Biskaje is een gebied met een rijk onderwaterleven. Ben je in Engeland op vakantie dan worden er diverse tochten georganiseerd voor het spotten van dolfijnen. De meeste kans heb je van juni tot september. Vanaf Portsmouth vertrekt er een boot richting Spanje.

IJslandDolfijnen spotten

Dolfijnen spotten is erg populair in IJsland. De grootste walvis is de Blauwe Vinvis. Deze en nog meer andere dieren kun je spotten vanaf Ólafsvik, húsavik, höfn & Stykkishólmar. Boek voordelig een vlucht met de KLM en vlieg van Amsterdam naar Reykjavik. Vanaf de hoofdstad worden en meerdere tours aangeboden.

Italië

Ook in Italië is het mogelijk om dolfijnen te spotten. Waar? In de regio Ligurië. Vanuit de haven van Imperia vertrekt er een excursieboot richting zee. Bij ruig weer is de kans groot dat de tocht wordt verzet naar een andere dag. De beste maanden zijn van april tot september. Maar de kans is net even iets groter vanaf juni. De tour duurt ongeveer 5 á 6 uur. Het voordeel van deze tour is dat je direct nog wat leuke dorpjes kunt zien vanaf de boot.

Canarische Eilanden

Op Tenerife kun je het hele jaar door dolfijnen spotten. Hiervoor ga je met de boot niet ver de zee op. Naast dolfijnen kun je ook walvissen zien. Je kunt vooraf via internet een tour boeken. Deze duurt ongeveer 3 uur. De beste plaatsen op Tenerife zijn Adeje, Los Cristianos, Playa de las Americas en Los Gigantes.

Maar ook op de andere eilanden, La Gomera, La Palma en Gran Canaria kun je dolfijnen spotten. Beste reistijd is van maart tot en met juni. Dankzij de warme temperatuur kun je ook de overige maanden nog een grote kans hebben om dolfijnen tegen te komen.

Madeira

Vorig jaar bezochten wij het Portugese eiland Madeira. Het hele jaar door kun je rond Madeira dolfijnen spotten. De beste periode om deze tuimelaars te ontmoeten is van januari tot augustus.

Azoren

In de buurt van deze eilandengroep zwemmen tal van groepen dolfijnen. Je kunt hier zelfs zwemmen met dolfijnen. Pico eiland is de bestemming voor het zwemmen met dolfijnen. Vanaf Faial en Sao Jorge worden tours voor het spotten van dolfijnen aangeboden. Het hele jaar door kun je deze tours boeken en dolfijnen spotten.

PortugalDolfijnen spotten

Portugal ligt maar op 3 uur vliegen en is vooral favoriet bij liefhebbers van mooie zandstranden. Voor de kust van de Algarve leven verschillende soorten dolfijnen. De beste bestemming is Ferragudo. Vanaf hier worden diverse tochten op zee georganiseerd voor het spotten van dolfijnen. De best periode om ze te zien is van april tot november.

Noorwegen

Noord Europa staat bekend om haar prachtige natuur en wilde zeeën. De beste bestemming om dolfijnen te spotten is Andenes. Andenes ligt in het noorden van het eiland Andøya. Je kunt hier het beste komen door naar Oslo te vliegen. Vanaf daar vlieg je naar Andenes. Uiteraard kun je hier ook met de auto of boot naar toe. De best reistijd is van mei tot september.

Ierland

Ierland is zo’n beetje het walhalla voor mensen die dolfijnen willen spotten. Vanaf het land zijn er maar liefst 42 uitkijkpunten waar je dolfijnen kunt zien. Daarnaast zijn er een aantal tours met de boot waarbij de kans nog groter is dan je ze tegenkomt. Een top locatie is bijvoorbeeld Old Head of Kinsale, Cork en in de buurt van Dublin in Killiniey Bay. De beste reistijd is van juni tot september.

Spanje

Vanuit Santander en Bilbao vertrekt er een boot richting de Golf van Biskaje. Deze veerdienst vaart naar Engeland. Onderweg kom je gegarandeerd dolfijnen tegen. De beste maanden om ze te zien is van juni tot september. Ook in het kleine stadje Tarifa in de provincie Cádiz kun je dolfijnen spotten. Vanuit de haven van Tarifa worden verschillende boottochten georganiseerd. De beste reistijd voor het spotten van dolfijnen is van maart tot augustus.

Weet jij nog een plek waar je dolfijnen kan spotten? Laat dan jouw reactie achter onder mijn blog.

Liefs,

close
* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *