* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

De mooiste stranden op Lanzarote

By Posted on 0 4 m read 22 views

H

et eiland Lanzarote behoort tot de Canarische Eilanden en ligt in de Atlantische Oceaan. Door de ideale ligging voor de westkust van Afrika, vlak bij de Sahara en Marokko heeft het eiland een fijne temperatuur. Met een ruig vulkanisch landschap en zwarte stranden staat het eiland bekend om haar witte huisjes en architectuur. In mijn blog over Lanzarote schreef ik al dat het eiland bestaat uit heel veel kraters en vulkanen. Maar wat zijn nu de mooiste stranden op Lanzarote? Dat lees je in mijn blog van vandaag. Ik ben inmiddels vier keer op het eiland geweest en neem je graag mee naar de mooiste strandjes.

Playa Blanca

Het strand Playa Blanca betekend letterlijk ‘wit strand’. Of het ook echt tot de mooiste stranden op Lanzarote hoort daar zijn de meningen over verdeeld. Maar het strand is niet mega druk, ligt aan de boulevard en er zijn voldoende faciliteiten. Een grappig feitje is dat de gelijknamige badplaats vlak achter het strand ligt. De charmante witte straatjes, gezellige winkeltjes en restaurantjes laten je meteen thuis voelen. Op het strand kun je strandbedjes en parasols huren. Voor gezinnen met kinderen is dit strand perfect, het is hier niet zo groot en daarom lekker overzichtelijk.

Playas del Papagayo

De mooiste stranden op Lanzarote Eén van de mooiste stranden op Lanzarote en ook één van mijn favoriete stranden is Playas del Papagayo. Dit strand ligt niet direct aan een weg dus wij pakten de fiets en konden het strand dan goed bereiken. Maar je kunt natuurlijk ook lopen. Het strand ligt een stuk lager dan de weg ernaartoe waardoor het nog best een hele klim is om hier te komen. Toch is dit echt de moeite waard. Een beetje verscholen tussen de rotsen, een turquoise blauwe zee en fijn zandstrand. Je vindt dit strand ten oosten van Playa Blanca. Er zijn hier geen strandbedjes of parasols aanwezig.

Playa Flamingo

Nog zo’n rustig plekje en één van de mooiste stranden op Lanzarote is Playa Flamingo. Het witte zandstrand ligt in een baai omgeven met palmbomen. De zee is hier rustig en er is weinig stroming. Dat maakt het strand en de zee perfect voor kleine kinderen. Je kunt hier strandbedjes en parasols huren. In de buurt liggen sfeervolle bars en restaurants. Het strand ligt ten westen van Playa Blanca.

Playa Chica

Bij de levendige badplaats Puerto del Carmen ligt het kleine strandje Playa Chica. Dit strand ligt ten westen van het grotere en drukke strand Playa Grande. Playa Chica is de plek om te snorkelen of te duiken. Het water is hier zo helder en je komt hier veel mooie vissen tegen.

Lago Verde

Eigenlijk hoort het strand van Lago Verde niet in het rijtje thuis van de mooiste stranden op Lanzarote. Maar ik vind dit zeker wel het meest fotogenieke strand van het eiland dus daarom noem ik hem toch. Lago Verde is het groene meer vlak bij het witte dorpje El Golfo. Het strand is hier zwart van de lava en meestal liggen er gekleurde vissersbootjes op het strand. Het uitzicht van boven is echt waanzinnig mooi. Deze plek hoort tot één van de must-sees op het eiland. Je moet hier wel een auto voor huren want het openbaar vervoer is hier niet zoals wij dat hier kennen. Er zijn geen faciliteiten en meestal komen mensen hier alleen voor het uitzicht.

Costa Teguise

Ook een belangrijke badplaats is het strand van Costa Teguise. Je vindt hier brede De mooiste stranden op Lanzarote zandstranden, een rustige baai en gezellige winkels en bars. Omdat het hier net als het grote strand bij Puerto del Carmen redelijk druk is, kom je hier veel toeristen tegen. Door de goede windligging kun je hier ook goed windsurfen. Er zijn genoeg faciliteiten op het strand zoals strandbedjes en parasols.

La Graciosa

Met de boot gingen we een dagje naar het eiland La Graciosa. Dit eiland ligt boven het noorden van Lanzarote. Ik denk dat ik niet overdrijf als ik schrijf dat dit één van de mooiste stranden van Lanzarote is. De boottocht duurt ongeveer 25 minuten en met ruw weer kan de overtocht best een uitdaging zijn. Het strand Playa de las Conchas lijkt bijna op een paradijs en je kunt hier in alle rust een dagje doorbrengen. Dit is echt een hoogtepunt dat je bij een bezoek aan Lanzarote niet mag overslaan!

Playa del Reducto

Bij ons bezoek aan de hoofdstad Arrecife gingen we ‘s middags ook even naar het strand Playa del Reducto. Dit witte zandstrand met de stad op de achtergrond ziet er zo uitnodigend uit dat je dit bijna niet kan overslaan. Het strand beschikt over de nodige faciliteiten en de zee is door haar mooie riffen perfect om te snorkelen. Langs het strand loopt een lange promenade waar je ook restaurants, winkels en bars vindt. Dit strand is vooral geliefd bij de plaatselijke studenten die hier na hun collega graag samen komen.

Wat vind jij de mooiste stranden op Lanzarote? Misschien ben je hier nog nooit geweest maar ga je binnenkort op vakantie. Ik hoop dat je iets hebt aan mijn tips, maar heb je toch nog een vraag, dan hoor ik dit graag. Laat jouw reactie achter onder mijn blog of stuur een berichtje.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published.