* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

De mooiste stranden in Nederland

By Posted on 0 3 m read 50 views

A

fgelopen zomer hadden we best wat mooie zomerse dagen en lagen de stranden in Nederland dan ook vol met Nederlanders en toeristen. Je hoeft niet altijd op vakantie voor een mooi strand. Niet iedereen kan zich misschien een zonvakantie veroorloven en dan heb je geluk dat ons land ook een aantal mooie stranden heeft. In mijn blog van vandaag zet ik de mooiste stranden in Nederland voor je op een rij.

Zeeland

De stranden van Zeeland hebben een lengte van 650 kilometer en zijn heel populair bij toeristen. Op hele warme dagen is het hier veel minder druk dan op de stranden bij de grote steden. Je kan hier lekker op het terras zitten bij één van de vele strandtentjes of genieten van de rust op minder drukke dagen.

VrouwenpolderDe mooiste stranden in Nederland

Dit strand staat bekend om haar houten wegwijsbordjes, luxe strandhuisjes op het strand en haar perfecte ligging. Je vindt dit strand langs de N57 aan de voet van de Oosterscheldekering. Combineer dit strand met een dagje Middelburg of Vlissingen en je hebt hét ideale weekendje weg. Vrouwenpolder heeft een gezellig toeristendorp en brede zandstranden.

Zoutelande

Hier ging ik naar op zoek omdat ik in de auto meezong met het gelijknamige nummer van Blof en Geike Arnaert. Ik was benieuwd naar dit strand en vond een rustige strand, ook wel bekend als de beste badplaats van Nederland en de Zeeuwse Riviera. De mooiste zonsondergang en de hoogste temperaturen zijn kenmerken van deze badplaats. Het strand kent brede duinen, lange zandstranden en heeft een blauwe vlag. Het strand is goed onderhouden en Zoutelande heeft een gezellig centrum waar iedere zomer toeristen struinen langs de winkeltjes en genieten van een drankje op één van de terrasjes.

Westenschouwen

Ik kom hier al vanaf mijn twintigste en door de lange uitgerekte stranden is het hier nooit te druk, zelfs niet in het hoogseizoen. Rondom de strandtenten is het wel drukker met toeristen maar je kan prima de rust opzoeken. Het voordeel van dit strand is de ligging naast het mooie bos. Soms komen we hier met onze fietsen en maken we graag een mooie tocht door het bos en langs de duinen.

Cadzand

Het meest zuidelijke strand van Nederland is Cadzand. Dit strand hoort nog bij Zeeland en heeft een kustlengte van 11 kilometer. Het strand is rustig en als je een eindje verder loopt dan ben je al in België.

Zuid-Holland

Zelf kom ik uit Zuid-Holland en zodra het maar even mooi weer is rijden we richting het strand. Ouddorp is vanaf Rotterdam prima aan te rijden en goed voor een leuk dagje strand. De stranden zijn hier in de zomer gezellig druk en ook dit strand staat in het rijtje van de mooiste stranden in Nederland.

De mooiste stranden in NederlandOuddorp

Dit strand is in de zomer een populaire vakantiebestemming en je moet dan ook wel zoeken naar een rustiger stukje strand maar als je dit niet erg vindt dan ben je hier aan het juiste adres. In de avond geniet je van een wijntje op het terras of ga je lekker uit eten bij één van de vele tentjes die Ouddorp rijk is.

Noord-Holland

Ook Noord-Holland telt een aantal mooie stranden. Toen ik net aan het daten was met Timothy gingen we bijna ieder weekend naar Bloemendaal aan Zee. Ik kwam vroeger in Zandvoort omdat vrienden van mij in Amsterdam woonde en we daar naar het fancy strand gingen. Maar deze stranden behoren niet tot de mooiste stranden van Noord-Holland.

Egmond aan Zee

Egmond aan Zee is een strand met luxe hotels en een oud vissersdorp. De brede zandstranden en gezellige strandtenten maken het helemaal tot een waar paradijs in de zomer. Genieten op een terrasje aan zee, slenteren over de gezellige boulevard en uit eten in één van de leuke restaurants.

Waddeneilanden

Natuurlijk mogen deze niet ontbreken in de lijst met de mooiste stranden van Nederland. Het eerste eiland wat ik hier bezocht was Ameland. Je kunt hier niet een dagje naar toe als je in het zuiden van Nederland woont dus een overnachting is wel een aanrader. Deze boek je eenvoudig via deze LINK.

Schiermonnikoog

Bekend als één van de breedste en schoonste stranden van Nederland, het Noordzeestrand van Schiermonnikoog. Dit strand is ideaal voor kleine kinderen door de ondiepe zee. Door de wind op het eiland kun je hier goed strandzeilen en kitesurfen.

En waar wij zondag vaak naar toe gaan? Vaak zijn we te vinden op één van de mooie stranden in Zeeland.

Liefs,

close
* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *