* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

De mooiste route van Zakynthos

By Posted on 0 4 m read 4.8K views

A

ls je via #Google de naam ‘Zakynthos ‘ ingeeft dan zie je tal van mooie foto’s voorbijkomen. De meeste foto’s zijn van het scheepswrak in Navagio, de schildpadden in het zuiden, de witte stranden en van het heldere blauwe water. Reden genoeg om het eiland een goed te verkennen. Ons hotel ligt in Kalamaki, het zuiden van Zakynthos vlakbij de luchthaven. Om niks moois te hoeven missen hebben we vooraf advies opgevraagd welke plekjes echt onmisbaar zijn voor een bezoek aan Zakynthos. Lees mee met mijn blog over de mooiste route van Zakynthos.

Autohuur

Via ons hotel huren we een auto. Een auto huren kan al voor ongeveer 20 euro per dag.

Let wel op! De reisagent of manager van het hotel kan je aanraden waar je een auto kunt huren. Langs de weg zijn er ook tal van autoverhuurders maar deze staan slecht aangeschreven. Ga je een auto huren dan is een creditcard wel handig.

Wij huren een 7-zitter omdat we met 4 volwassenen en 3 kinderen zijn. Hier zijn er niet veel van op het eiland. Nog iets waar de Grieken niet zo goed in zijn, de huurauto schoon opleveren. Om 10:00 uur wordt de auto afgeleverd bij ons hotel. Autostoeltjes kun je apart huren maar moet je wel vooraf doorgeven.

Olijfolie

Onze reis begint vanaf het kleine dorpje Kiliomeno. Hier vind je een schattig kerkje, wat terrasjes en souvenirs winkels die eigen gemaakte olijfolie verkopen. Voor weinig geld kun je hier heerlijk ontbijten. Griekse olijfolie is zo lekker. Uiteraard nemen we een fles olijfolie mee. De mensen zijn hier vriendelijk en het is niet toeristisch.

Het eerste strandje op onze route is Porto Roxa. Dit strandje ligt aan zee op de rotsen en heeft ligbedden en rieten parasols. Er is een parkeerplaats en restaurant. De zee is hier wat ruiger maar het uitzicht is adembenemend.

Local hotspot

Op de route naar het noorden rijden we naar Porto Limniomas. Deze plaats is een tip van onze manager van het hotel. De lokale bevolking komt er graag. Hier is het gezellig druk. Je hebt hier geen strand maar betonnen plateaus. Via trappen naar beneden kom je bij de ligbedden en parasols. Vanaf de stenen kun je in het water springen. Voor kleine kinderen is dit minder prettig. Er is een grot waar je kunt snorkelen en ook het water is helderblauw. Er is hier een taverna waar je wat kunt eten en drinken. Parkeren is hier beperkt. Deze hotspot is zeker de moeite waard maar voor ons was het geen aanrader om te gaan zwemmen.

Terug de auto in vervolgen wij onze reis naar Porto Vromi. Een kleine baai met gekleurde bootjes die je kunt huren. Van kano’s tot waterfietsen. Er is weinig parkeerplek. Een klein wit strand dat langzaam afloopt en helderblauw water zorgt ervoor dat ik een paar mooie foto’s kan maken. De haarspeldbochten naar deze plek zijn wat minder prettig maar het is zeker de moeite waard.

Onderweg naar het binnenland komen we in Maries. Een rustige plaats waar je uitkomt als je naar de kust rijdt of het binnenland ingaat. Hier genieten we bij Sun-Set Taverna van een prima lunch met prachtig uitzicht over het binnenland. De tzatziki is hier heerlijk.

Scheepswrak

Onze route gaat verder naar het bekende scheepswrak in Navagio. Vanaf boven kijken we naar beneden op de baai waar dit scheepswrak ligt. Langs het veiligheidslijntje kun je naar het puntje van de rots lopen. De mooiste foto’s maak je vanaf dit punt. Je ziet het scheepswrak liggen op het witte zand. Met helder weer aan het einde van de dag is dit het perfecte plaatje. Beetje cliché maar hier moet je gewoon geweest zijn als je op het eiland bent. Ook hier zien we witte bootjes, een prachtig strand en helderblauw water. Wat een uitzicht!

Wij rijden door naar de Blue Caves. Dit wordt niet heel duidelijk aangegeven en na een keer verkeerd rijden komen we er wel. Jammer genoeg zie je vanaf de kust niet veel. Gelukkig hebben we voor volgende week nog een excursie gepland naar deze bekende blauwe grotten dus we rijden door naar onze laatste stop.

Agios Nikolaos

In het noorden van Zakynthos ligt Agios Nikolaos Een vissersplaats met bootjes, een haven en gezellige restaurantjes. Vanaf hier vertrekken ook veerboten naar Navagio, Blue Caves en Kefalonia (het eiland boven Zakynthos). De ferry naar Kefalonia is niet goedkoop. Je betaalt 32 euro per enkele reis met de auto. Voor een volwassene kost de overtocht 8,00 euro per enkele reis en kinderen krijgen korting.

In Agios Nikolaos kun je heerlijk eten. Een tip is het biologische restaurant Nobelos. Aan het eind van de dag heb je hier een prachtig uitzicht en we genieten nog even van deze plek. Dan rijden we terug naar ons hotel in Kalamaki. De reistijd vanaf Agios Nikolaos duurt ongeveer 45 minuten.

Benieuwd of de mooiste route van Zakynthos ook echt zo gaaf is? En wil je ook een hotel boeken op Zakynthos? Reserveer een hotel wat bij je past door op deze LINK te klikken.

Zakynthos wat ben je toch mooi!

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published.