* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

De mooiste route in Toscane

By Posted on 0 4 m read 39 views

W

ie niet bekend is in Italië ziet vaak mooie foto’s voorbij komen van schilderachtige plaatsjes, dromerige landschappen en pittoreske straatjes. Kom je in Italië dan kijk je je ogen uit. Maar het kost tijd om uit te zoeken wat de mooiste route in Toscane is of welke dorpjes zo bijzonder zijn. Een tijdje terug schreef ik een blog over de beste fotografiespots in Toscane. Ga jij op vakantie naar Italië en weet je niet waar je moet beginnen? Vandaag neem ik je mee naar de mooiste route in Toscane. We dwalen door de vallei Val d’Orcia van Montepulciano naar Pienza. Val d’Orcia ligt ten zuiden van Siena en is het mooiste stukje van Toscane. Niet zo gek dat ik dit het mooiste deel van Toscane vind, want dit landschap staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van ENESCO.

De route van La Foce naar Radicofani

Dit is ongetwijfeld de mooiste route in Toscane! De route van La Foce naar Radicofani. Deze begint op de SP40 en gaat over op de SP478. Hier vind je het mooiste plekje om een foto te maken van de karakteristieke slingerende weg met cipressen (die bekende puntige bomen in Toscane). Aan het begin van deze weg heb je een paar punten waar je even met de auto mag staan. Je kijkt dan zo op een vallei De mooiste route in Toscane met uitzicht op de weg met cipressen. Wij rijden hier niet zo hard want bij vrijwel ieder mooi punt zetten we de auto even stil zodat ik een foto kan maken. Wel grappig want blijkbaar zijn we niet de enige die op zoek zijn naar de mooiste plekjes.

Zodra wij de auto langs de kant zetten volgen er meer. Sommige stukjes van de route zijn via kiezelwegen maar het grootste deel is via verharde wegen. De weg is 23,4 kilometer lang en duurt als je hem in één keer doorrijdt 27 minuten. Ik geloof dat wij er minimaal het dubbele over hebben gedaan. Maar het is echt de moeite waard en ik vind dit de mooiste route in Toscane.

De route van San Quirico d’Orcia naar Bagno Vignoni

Nog zo’n route die absoluut de moeite waard is, is de route van San Quirico d’Orcia naar Bagno Vignoni. Deze loopt via de SR2 en duurt 4,9 kilometer. San Quirico d’Orcia ligt boven op een heuveltop de vallei Val d’Orcia. Ik ben er zeker van dat deze route in het rijtje past van de mooiste route in Toscane. San Quirico ligt tussen Pienza en Montalcino in. Die zijn op zichzelf al een bezoek waard. Maar waar ik naar op zoek ben is de lange brug van cipressen voordat je het stadje inrijdt. Net buiten San Quirico vindt je prachtige tuinen met hoge muren. Vanaf daar heb je het mooiste uitzicht over Val d’Orcia. Wil je niks missen van het schilderachtige landschap maak dan een wandeling van San Quirico naar Pienza.

De route van Montepulciano naar Cortona

Eén van de beste uitgangspunten om de omgeving te verkennen is een verblijf dicht bij de mooiste plekjes van Toscane. Wij boekten twee overnachtingen in Hotel Villa Ambra vlakbij Montepulciano.

Mijn favoriete restaurant hier is Ristorante Degli Archi. Een restaurant met een huiskamer gevoel, vriendelijk personeel en eten om je vingers bij af te likken. De sfeer is hier gemoedelijk en De mooiste route in Toscane gezellig. Niet alleen toeristen maar ook locals eten hier graag. De eigenaar zit achter zijn bureautje en rekent persoonlijk af met alle klanten. Met een oude rekenmachine en een stapel briefjes in zijn hand trekt hij zich niks aan van alle technologie. Zijn vriendelijkheid brengt hij over op het personeel en dat hij met veel passie dit restaurant runt is duidelijk te zien. Meer tips over lekker eten in Italië? Dit vind je in mijn blog.

De mooiste route in Toscane loopt vaak in elkaar over. Toen wij van Montepulciano naar Cortona reden voor een ijsje wilde ik overal stoppen voor een foto. En nu vraag je je misschien af waarom ga je helemaal naar Cortona voor een ijsje, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Hier vind je één van de lekkerste ijssalons in Toscane en vanaf Cortona heb je meteen het beste uitzicht over de zonnebloemen in de vallei. Maar ook de route vanaf Cortona naar het Lago Trasimeno is prachtig.

De wijnroute door de Chianti van Florence naar Siena

Mijn favoriete wijn is de Brunello Di Montalcino uit 2014. Maar er zijn natuurlijk veel meer lekkere wijnen in Toscane. De wijnroute door de Chianti streek van Florence naar Siena loopt over de SR222 en is één van de charmantste routes van Italië. De route heeft kronkelende wegen en waant zich door de glooiende heuvels van Toscane. Een aanrader is het wijnhuis van villa Vignamaggio. Je kunt hier een wijnproeverij en een lunch boeken. Naast wijn koop je hier de lekkerste olijfolie en azijn. Veel mensen vinden dit dan ook de mooiste route in Toscane.

Misschien ben je al een keer in Toscane geweest. Wat is jouw favoriete route? Laat jouw reactie achter onder mijn blog, wie weet ga ik de volgende keer op zoek naar wat jij de mooiste route in Toscane vindt.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *