* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

De leukste fotografiespots van Rotterdam

By Posted on 0 3 m read 71 views

E

en jaar geleden schreef ik een blog Citytrip Rotterdam. Voor de niet-Rotterdammers onder ons is het leuk om één dag of meerdere dagen de stad te verkennen. Mijn foto’s werden gebruikt door diverse social media kanalen en na aanleiding daarvan schrijf ik nog een blog. Deze keer laat ik je de leukste fotografiespots van Rotterdam zien. De stad is zo fotogeniek, maar ben je hier niet zo bekend dan is het wel zo fijn als je van te voren weet waar je moet zijn.

Kubuswoningen

Tegenover station Blaak staat de kubuswoningen van Rotterdam. Eén van de meest beroemde objecten die een deel uitmaken van het straatbeeld van de stad. Hoe fotogeniek deze woningen eigenlijk zijn dat blijkt wel uit de vele foto’s die er voorbij komen als je op Google Rotterdam invoert. Een paar weken geleden ging ik op zoek naar het meest fotogenieke punt van de woningen. Mijn doel was namelijk om de ster te fotograferen. Sta je op het juiste punt dan kun je vanaf beneden naar boven de ster fotograferen.

Markthal

Na de kubuswoningen loop je zo het centrum is. Het leukste is natuurlijk als je even door de Markthal loopt. Hier kun je trouwens ook toffe foto’s maken van de verschillende kraampjes, toffe muurschildering of het kleurrijke eten. Deze hoort zeker thuis in het rijtje van de leukste fotografiespots van Rotterdam.

Erasmusbrug

Bij voorkeur in de vroege ochtend, late middag of in de avond kun je het symbool van Rotterdam mooi vastleggen. Ik heb het natuurlijk over de Erasmusbrug. Of je nou de skyline van Rotterdam wil fotograferen of alleen de brug, dit is echt één van de leukste fotografiespots van Rotterdam.

Kop van Zuid

En als je dan toch dichtbij de Erasmusbrug bent, loop dan even door naar de Kop van Zuid. Hier maakte ik recent nog foto’s van een bruidspaar en dit is bij uitstek één van de mooiste plekjes. Kop van Zuid kun je vinden aan de zuidoever van de Nieuwe Maas. Ooit was dit een havengebied met als belangrijkste gebouw de Cruise Terminal, voorheen bij de locatie van het huidige Hotel New York. Ik ga hier het liefst heen bij een mooie zonsondergang. Je krijgt dan een goed beeld van oude en nieuwe gebouwen, een prachtig uitzicht over het water en je zult verbaasd staan welke mooie kleuren dit soms teweeg kan brengen.

Nieuwe Luxor Theater

Vlak voor de zomer mocht mijn oudste zoon hier zijn diploma van de HAVO in ontvangst nemen. Meestal is dit de plek waar je musicals en shows kunt bekijken maar voor fotografen is de buitenkant net zo interessant. Bijvoorbeeld in de avond, met alle kleuren en lichtjes kun je een prachtig plaatje schieten.

Kralingse Plas

Dit is mijn favoriete plek om te gaan hardlopen maar wist je dat je hier de mooiste landschapsfoto’s kunt maken? Vooral bij zonsopkomst en zonsondergang geeft dit vaak de meest bijzondere topfoto’s. Daarnaast geniet je in de vroege ochtend van de rust die hier heerst.

Ben je geïnspireerd om net als ik een toffe foto in Rotterdam te maken? Misschien weet jij nog een toffe plek die thuishoort in de leukste fotografiespots van Rotterdam. Laat dan een berichtje achter onder mijn blog of stuur mij een berichtje via de mail.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *