* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

De grappigste blunders in de klas

By Posted on 0 4 m read 83 views

M

ijn middelste zoon zit op de basisschool. Hij is bij ons thuis de persoon die altijd onder de blauwe plekken zit, de persoon met de minste concentratie en het langste kan tijdrekken. Afgelopen schooljaar had hij niet alleen ongelukjes thuis maar ook op school. Meestal schrijf ik alle dingen die ik wil onthouden van mijn kids op in een boekje. Daar ben ik de laatste tijd niet zo goed in, veel te druk, boekje kwijt en geen papieren agenda meer waar je iets in zet. Daarom bundel ik de grappigste blunders in de klas nu in een blog. Kun jij even meelachen en kan hij het later nalezen.

Jesse De grappigste blunders in de klas

Even voorstellen. Zijn naam is Jesse en hij is 10 jaar oud. Blond haar, blauwe ogen en iets kleiner dan zijn gemiddelde klasgenootjes. Hij houdt wel van een geintje, is heel trouw aan zijn vrienden en ben je met Jesse, dan verveel je je nooit. Oh ja, hij praat veel. Net als ik eigenlijk. Jesse heeft altijd wel wat te vertellen. Vroeger was hij onze brokkenpiloot omdat hij altijd onder de blauwe plekken zat. En nu ik dit schrijf en naar hem kijk, terwijl hij languit op de bank ligt, zie ik dat hij nog steeds onder de blauwe plekken zit. Gewoon omdat hij onhandig is, ergens tegenaan loopt, valt of fietst.

In de klas

Zo kwam hij een keer uit school met het verhaal dat hij vast zat in een liniaal. Hoe dat kan? Dat is typisch iets voor Jesse. Hij verveelde zich in de klas en zat te spelen met een houten liniaal. Daar zat een klein gaatje in en hij probeerde zijn pink erin te stoppen. Tevergeefs want dat gaatje was te klein. Blijkbaar vond hij het nodig om het toch te proberen en heeft hij tijdens de les het gat groter gemaakt. Vervolgens stopte hij zijn pink in het gaatje. Maar je begrijpt het al, hij kreeg zijn pink er niet meer uit.

Hij durfde gelukkig naar de juf te gaan voor haar hulp. Met zeep, afwasmiddel, warm en koud water hebben ze geprobeerd om zijn vinger uit de liniaal te krijgen. Helaas zat hij zo strak vast dat het niet lukte. Uiteindelijk heeft de directeur van de school zijn vinger met een tang bevrijdt. Hij heeft er alleen een rode vinger en een klein krasje aan over gehouden. Wat hebben we thuis gelachen om zijn verhaal.

De grappigste blunders in de klas Roze fiets

Nadat mijn witte Gazelle Bloom mamafiets gestolen is heb ik een roze Gazelle fiets gekocht. Ik hou van roze en ik ben er blij mee. Maar Jesse wat minder. Inmiddels zit hij niet meer achterop maar zijn zusje. In de tijd dat ik Jesse nog naar school bracht zat hij vaak achterop omdat het sneller was dan zelf fietsen. En dit was ook wel gemakzucht van mijn kant natuurlijk.

We hadden Nova-Mae naar de gastouder gebracht en liepen samen naar school. Ik zei dat we ook even mijn fiets konden halen zodat hij achterop kon waardoor we sneller op school waren. Jesse zei: nee dan moet ik in het stoeltje op jouw fiets zitten en dat kan echt niet. Stel je voor dat mijn vrienden me zo zien. Dan lachen ze mij uit. Ik ben toch al groot en dan zit je niet meer achterop bij je moeder. En zeker niet op een roze fiets!

Nablijven

Jesse komt thuis uit school en vertelt dat hij vandaag moest nablijven. Dan vertelt hij waarom hij moest nablijven. Hij zegt dat hij samen in de klas met een klasgenootje aan het praten was. Zij praatte tegen hem. Daarom moesten ze samen nablijven. Als ik vraag waarom hij met haar aan het praten was tijdens de les zegt hij: jij zegt altijd dat als iemand tegen je praat die persoon aankijkt. En dat het netjes is als je iets terugzegt. Jij zegt dat het beleefd is als je dat doet. Dus dat heb ik gedaan en nu hebben we straf!

Rapport

De meester sluit dit jaar af met een opmerking op zijn rapport. Hij schrijft: Jesse, je bent een gezellige jongen om in de klas te hebben. Soms maak je het iets te gezellig en zit je ook nog tijdens de les te praten. Probeer daarop te letten, want hierdoor krijg je niet altijd al het werk af. Blijf je best doen in groep 7. Veel plezier!

Een compliment en een waarschuwing. En weet je wat daar nu zo grappig aan is? Dat er vroeger bij mij in mijn rapport ongeveer hetzelfde stond. Dus of hij het kletsen van een vreemde heeft? Ik denk van zijn vader. Haha.

Soms wil je dingen onthouden. Ik hoop dat Jesse later ook om de grappigste blunders in de klas kan lachen. Voor het geval hij het dan niet meer weet, heb ik het voor hem opgeschreven. Wie weet komt er nog een vervolg op deze blog.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *