* Required field

We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

De coolste paspoort stempels

By Posted on 0 3 m read 101 views

D

at ik van reizen hou dat had je waarschijnlijk al begrepen. De voorpret begint al bij het uitkiezen van een bestemming en accommodatie. Maar er is nog iets wat bij mijn voorpret hoort. Ik kan namelijk echt blij worden van een paspoort stempel. Hoe meer hoe beter. Jammer genoeg gaan we de laatste jaren bijna niet meer naar een bestemming waar je een stempel voor krijgt. We gaan vaak met de auto naar Italië en dan krijg je geen stempel in je paspoort.

De 5 meest bijzondere paspoort stempels van de wereld zijn denk ik deze:

Machu Picchu

Hierover heb ik al eerder een melding gemaakt in mijn blog over de 7 nieuwe wereldwonderen. Ben je nieuwsgierig naar mijn blog hierover? Klik op deze LINK. Breng je een bezoek aan Peru en g je naar de oude ruïne stad Machu Picchu dan ontvang je een hele bijzondere stempel in je paspoort.

Paaseiland

Het Paaseiland is een Polynesisch eiland in de Grote Oceaan en hoort bij Chili. Bekend om haar Moai beelden wordt het Paaseiland door veel reizigers bezocht en beschouwd als één van de mooiste bestemmingen ter wereld. De stempel is dan ook passend en uniek. De stempel heeft namelijk een afbeelding van de bekende stenen beelden.

Galapagos eilanden

Bij Ecuador liggen de Galapagos eilanden in de Stille Oceaan. De eilanden zijn voornamelijk zo populair door de unieke planten en dieren die hier leven. De Galapagos eilanden zijn een nationaal park en staan op de lijst van UNESCO Werelderfgoed. De stempel die je hiervoor in je paspoort krijgt is een onofficiële stempel van een schildpad. Je gaat hiervoor naar het toeristenkantoor op Puerto Ayora.

San Marino

San Marino is een enclave die omringd wordt door Italië. Ik ben hier een aantal jaar geleden geweest en was erg onder de indruk San Marino is de oudste nog bestaande republiek van de wereld.

Antarctica

Dit is denk ik voor iedere reiziger een bestemming die ondenkbaar is. Uniek en wel heel bijzonder. Het visum wat je hier krijgt is wel een hele leuk, namelijk een pinguïn.

Mijn stempels

De mooiste stempel die ik in mijn paspoort heb is van de Malediven en Curaçao. Ik heb nog wel een lijstje met landen waar ik graag naar toe zou willen. Maar iedere reiziger is trots op een nieuwe stempel in zijn of haar paspoort.

Malediven

De Malediven is een eilandengroep in de Indische Oceaan ten zuidwesten van India. De Malediven bestaat uit bijna 1200 eilanden en is onderverdeeld in 26 atollen. De aanvlieghaven is Malé. De stempel die je hier krijgt is een in- en uitreisvisum.

Curaçao

Dit is voor mij een bijzondere bestemming omdat ik daar 3 maanden heb gewoond en gewerkt. Het visum op zich is niet zo heel speciaal maar bij mij is het meer de herinnering aan een mooie tijd op het eiland. Ben je benieuwd naar mijn avontuur? Lees mijn blog over Curaçao en klik op deze LINK.

Wat zijn jouw mooiste paspoort stempels en welk verhaal zit erachter? Laat je reactie achter onder mijn blog.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *