* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Citytrip Thessaloniki

By Posted on 0 4 m read 105 views

E

en niet zo voor de hand liggende citytrip maar daarom nog leuker om naar toe te gaan. Vandaag reizen we af naar Griekenland voor een citytrip Thessaloniki. Deze stad is de hoofdstad van het gelijknamige departement en van het Griekse district Macedonië. Wist je dat Thessaloniki de tweede grootste stad van Griekenland is en is vernoemd naar de zus van Alexander de Grote, Thessaloniki? En dat Athene op ongeveer 500 kilometer afstand vanaf Thessaloniki ligt? Ik ook niet, maar je ontdekt zoveel als je deze stad bezoekt!

De stad is deels gerenoveerd. In de vroegere wijk Ladadika vindt je leuke restaurantjes en gezellige barretjes. Thessaloniki is een levendige stad met vriendelijke bewoners. De stad is een echte studentenstad en dat is ook te merken aan de mensen op straat. Ik neem je graag mee. Dan kan ik je de route laten zien die wij hebben gedaan tijdens ons bezoek aan deze stad. Je kan dan zelf bepalen of  een citytrip Thessaloniki ook voor jou de moeite waard is!

Parkeren

Centraal parkeren is geen probleem. Je kan eenvoudig in één van de parkeergarages in het centrum parkeren. De parkeergarages zijn wel betaald parkeren maar lang niet zo duur als in de grote steden hier in Nederland. Vanwege haar ligging kozen wij voor Parking White Tower. In de parkeergarages is het trouwens heel gewoon als je je sleutel afgeeft zodat zij hem zelf inparkeren.

Wat te doen in ThessalonikiCitytrip Thessaloniki

Om er zeker van te zijn dat je alle hoogtepunten van de stad ziet is een tour met de hop-on- hop-off bus een aanrader. Kaarten koop je bij het loket vlakbij de witte toren. Er is standaard een aanbieding voor een gezin van 2 volwassenen en 2 kinderen. Je betaalt 25 euro voor een hele dag voor het hele gezin. Ben je met meer personen, zoals wij in dit geval dan maken ze een speciale prijs. Wij betaalden 30 euro voor 5 personen voor de hele dag. De buschauffeurs zijn zo vriendelijk dat ik tussendoor een keer de luier van onze baby kon verschonen. En de bus parkeerde zelfs in een smalle straat toen mijn jongens moesten plassen. Alles kan en niets is te gek. In het hoogseizoen rijden de bussen om de 25 minuten. In het laagseizoen rijden de bussen ongeveer om de 40 minuten.

De witte toren

Eén van de bezienswaardigheden van Thessaloniki is De witte toren. Dit is een monument en museum tegelijk. Vroeger maakte De Witte Toren deel uit van de verdediging. Deze toren is grotendeels gebruikt als gevangenis en meer geel dan wit van buiten. In de toren hangt tegenwoordig een collectie van het Museum van de Byzantijnse Cultuur en toeristen kunnen tegen betaling de toren bezoeken. Bovenin heb je een mooi uitzicht over de stad. De toren staat aan de boulevard en ligt op loopafstand van de gezellige barretjes en restaurants. Vanaf hier kun je het beste lopen richting de haven. Eindig je hier dan kun je van de mooie zonsondergang genieten.

Ano Poli en de Byzantijnse stadsmuren

Onze eerste stop waar we uit de bus gaan is de oude wijk Ano Poli. Vanaf hier heb je een geweldig mooi uitzicht over de stad en over de zee. Ano Poli staat ook wel bekend als de historische oude stad of bovenstad omdat ze op de heuvel ligt. De wijk heeft smalle straatjes en steegjes. Voor de poort ligt een klein straatje met souvenirwinkeltjes en eetgelegenheden.

De oude Byzantijnse stadsmuren van Thessaloniki staat er deels nog steeds. Aan het begin, vlakbij het uitzichtpunt vindt je kleine restaurantjes en toeristenwinkeltjes. Onder de oude poort door kom je nog meer eettentjes en winkeltjes tegen. We hebben inmiddels een beetje trek en eten heerlijke souvlaki bij Souvlaki Gallery. Dit lijkt meer op een snackbar met een terras buiten waar je naast souvlaki ook gewoon een cheeseburger kunt bestellen. Het is hier niet duur. Voor 4 personen betaalden wij 24 euro.

Het Aristoteles pleinCitytrip Thessaloniki

Een imposant plein en ook wel het hart van de stad genoemd. Je vindt hier het Olympisch Theater en Bioscoop waar jaarlijks het filmfestival van Thessaloniki wordt gehouden. Verder kom je hier talloze restaurantjes, barretjes, terrasjes en winkels tegen.

Kerken en opgravingen

Thessaloniki heeft veel historische kerken. De bekendste kerk is de Agia Sofia en Agios Dimitrios. De Roman Agora is een grote bijzondere Romeinse opgraving midden in de stad. Je ziet hier Romeinse badhuizen en een klein theater.

We waren onder indruk van de oude ruïnes, het archeologisch museum en de Byzantijnse kerken. In Thessaloniki vindt je in het oude centrum ook gave street art op de muren.

De kerk van Saint Demetrius (Ayios Dimitrios) is de belangrijkste kerk van de stad. Voor de kerk stopt de bus en hier stappen veel toeristen uit om foto’s te maken of een bezoek te brengen aan de kerk.

Tip

Een leuke tip in Thessaloniki is de Nuts Factory. Een notenbar met machines en etalages. De keuze is groot en erg leuk om te zien hoe de noten gebrand worden. Hier ruikt hier ook zo lekker.

Nog iets wat mijn interesse heeft gewekt. Het Fotografiemuseum. Dit museum ligt in een oude loods in het havengebied. Veel tijd ben je hier niet kwijt en voor fotografieliefhebbers is dit echt de moeite waard.

Heb je niet veel tijd en wil je toch de hele stad zien? Huur dan een fiets. . Je huurt al een fiets vanaf 8 euro per dag. Nog een voordeel van een fiets huren is dat je overal naar toe kunt in een korte tijd!

Na ons bezoek aan Thessaloniki gingen wij met de huurauto naar Chalkidiki. Wil je een hotel reserveren om ook een leuke citytrip Thessaloniki mee te maken? Klik dan op deze LINK.

Wij vonden de citytrip Thessaloniki heel leuk. Het bezoek is zeker de moeite waard! Niet alleen als je met zijn tweetjes bent, maar ook in ons geval als gezin.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published.